[]

İyi günler, menenjit aşisi hk.

7 aylık bebeğe menenjit aşısı önerdi Dr. A ve b tipi imiş .
Yaptırmak ile yaptırmamak arasında tereddütte olup , yaptırmay yakınız .
( Aslında sözlükteki entry i okudum sadece)
Bilgisi olan görüşünü verse sevinirim .

 
Yaptırınız. 20 sene önce bu aşı olmadığı için az daha şuan yaşamıma engelli bir birey olarak devam ediyordum. Ya da hiç edemiyordum, bilemiyorum. O zamanlar bir çocuk olarak bu durumu pek idrak edemesem de, şuan düşününce ucuz atlatmışım diyorum.


  • Arthur Dayne  (13.12.20 14:21:07) 
her 2 aşı tipini de yaptırın. menenjite yakalanma riski düşük görüldüğü için ve ücretlerinden dolayı aileler genelde yaptırmıyor veya yaptıramıyor. Fakat hastalık ölümle veya çok ciddi kalıcı hasarlarla sonuçlandığı için bu riski almamak gerekir. Menenjit ihtimali düşük görüldüğü için de teşhiste gecikmelere neden oluyor ve durum genelde daha vahim sonuçlanıyor.
Aslında devlet tarafından aşı takvimine alınması gereken çok önemli aşılardan biri menenjit.

  • MandMs  (13.12.20 14:35:28) 
menenjit de yaptırın, meningokok da, hatta bir de bexero var, o da bir tip menenjitmiş, onu da yaptırabilirsiniz-Ilk 2si öncelikli, diğeri acil değil diye tavsiye ediyorum


  • delidiyorum  (13.12.20 16:24:14) 
@delidiyorum yanlış bilgilendirme olmasın lütfen.

meningokok menenjit hastalığına yol açan bakterinin adı zaten. 15 alt türü var bu bakterinin.
A,C,Y,W alt türlerini içeren 4lü aşı dedikleri 3 farklı aşı türü var. (aşıların uygulama dozları farklı, içerikleri aynı. Menactra, Menveo ve Nimenrix bu aşıların isimleri.)
Birde Bexsero aşısı var (aşının adı bu) B alt türü bakteri için uygulanan aşı.

Yani siz Menenjit hastalığına yakalanmamak için Meningokok bakterisinin alt türlerinden olan 5 türü için aşı yaptırıyorsunuz sadece. ama zaten tüm alt türleri içeren bir aşı henüz piyasa da yok.
  • MandMs  (13.12.20 17:42:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.