[]

ben mi fazla abartıyorum?...

eşimin yaklaşık 3 hafta izni var kullanmazsa yanacak 31 aralık itibariyle. annesi bizden uzak bir ilde tek başına yaşıyor(baba yok) benim ailemde pandemi sebebiyle yazlıktan dönmedi yaklaşık 4aydır biz de görüşmedik. şimdi tutturdu izne gidelim hem senin aileni görelim hem bizimkileri. 2 tarafında kronik rahatsızlıkları var. inatla gitmeyelim diyorum her gün kavga gürültü.

yani ben mi abartıyorum bu mevzuuyu? gidip aynı evin içine girmeye ne gerek var ya taşıyıcıysak? ayrıca sen benim ailemin yanına gitmek istemiyorsun diye kavga çıkartıyor iyi de ben kendi ailemin de yanına gitmek istemiyorum ki...

şimdi kendi evimizde bi düzenimiz oluştu bu süreçte. yatış saati&kalkış saati₺film abur cubur vs
açıkcası bi de bu değişimi yaşamak istemiyorum. en rahat ev kendi evin

edit: o günden sonra bi daha hiç gidip gitmeme konusu konuşulmadı. bugün durup dururken “hazır evdeyim ben 15gün usta işleri vs onları halledeyim ben dimi dedi :) ayrıca herkesin beni linç ettiği “düzen” mevzuuna of gitcez şimdi herşeyim değişicek oturalım biz evimizde temiz temiz dedi :)

nihayetinde gitmiyormuşuz

 
Annesini merak ediyor olabilir. Sonuçta yaşlı, tek başına ve uzakta yaşayan birisi. 3 haftalık tatilin ilk 10 15 günü belirti göstermezseniz kısa süreli aile ziyareti yapabilirsiniz. Belki kalmadan kapıdan bile görse kendisini iyi hissedecektir. 4 ay çok uzun bir süre, üstelik pandemi bir süre daha devam edecek. İnsan böyle yaşlı, tek yaşayan akrabalarını kapıdan bile olsa görmeyi, ihtiyaçlarına yardımcı olmayı çok istiyor. Eşiniz hem kendi ailesini görüp sizinkilere haksızlık olmasın diye onlarıda görelim demiş.

Eğer siz gitmek istemiyorsanız eşinizle konuşun, tek gitsin annesinin yanına. Duruma göre ya birkaç gün kalır, ya kapıdan annesini görür geri döner. Ben açıkçası bu konuda tartışmaya girmezdim, eşim gelmek istemiyorsa tek başıma gider görürdüm annemi. Ama belki tek gitmeye kalksa siz kırılırsınız diye düşünüyordur.

Birde hastalık konusu ile kendi düzeninizin, rahatınızın bozulmamasını istemek farklı şeyler. 3 haftanın tamamını olmasa en kötü 2-3 gün kalırsınız, 2-3 gün bu şekilde misafirlikte çok rahat bozmaz. Pek kavgalık bir durum yok aslında.
  • GoodMorningTeacher  (13.12.20 02:37:40 ~ 02:38:16) 
evet sen fazla abartıyorsun. hatta aşırı fazla. eşin annesini görmek istiyor, seninkini de görelim diyor ama sen abur cubur saatim var diyorsun. şaka :d


  • mg3929  (13.12.20 02:45:11) 
Ya aslında rahatlık için istemiyorsunuz galiba bu konuda da çok haklısınız ben de sizi destekliyorum. Annesini özlemiş de olabilir.

Ayrıca korona meselesinde de haklısınız. Evde bir kişide oldu bizim diğerlerinde hiçbir şekilde belirti bile görülmedi. Ve virüs bulaşan tek kişi de evin en yaşlısı oldu. Evden de epeydir çıkmaz. Kimden geldiği hakkında hiçbir fikrimiz yok.
Bu yazdığımı diyebilirsiniz eşinize.

Ama şu anda bir sorumluluk alabilecek mi? Ya annesine bir şey olursa o zaman ya bunun sorumlusu olursanız? Diğer türlü belki başkasından da bulaşabilir. Dayılarının her gün gitmesi de sıkıntılı.
  • sevilen progressive türkücü  (13.12.20 02:47:44 ~ 03:09:52) 
bütüüüün akrabaları o şehirde(dayıları vs) nerdeyse onlar her gün uğruyorlar her gün telefonla konuşuyoruz. yani burdan kalkıp 15saat yol gitmek açıkcası fazlasıyla mantıksız geliyor. 80yaşında astım hastası bi insandan bahsediyoruz bi ihtiyacı olsa bizden önce anında gidebilecek(arka sokakta)dayısı var. yani sırf tüm gün evde yalnız canı sıkılyor diye pandemi de gitmek bence mantıksız


  • melodi  (13.12.20 02:54:28) 
kendi evin rahat evet ama kendini o annenin yerine koysan yine de gitmek istemez misin? Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama insan anne baba olunca böyle duyguları daha derinden yaşayabiliyor.

Mantık çerçevesinden bakarsak sen haklısın, anne ya da evlat gözüyle bakarsak o haklı. Kayınvalidem ve kayınpederim koronaya yakalandı, çok şiddetli olarak geçirdiler, hatta kayınvalidem hala yoğun bakımda ve durumu ciddi. Biz haftaya 1200 km uzağa gideceğiz 5 aylık oğlumuzla üstelik. Sırf onlara moral olsun, annemi göremesem bile babama destek olayım diyor eşim. İnsanın başına böyle şeyler gelince korona olur muyum düzenim değişir mi gibi şeyler aklına bile gelmiyor. İnsan böyle bir varlık işte. Duygusal zaafları çok fazla.
  • al basmadan donu var  (13.12.20 03:03:45) 
İyide yüz yüze görmek ile telefonla görüşmek çok farklı şeyler. Birde annesi sonuçta. Hemde yaşlı kadınmış baya. Görmek, ziyaret etmek istemesi son derece normal. Bir ihtiyacını dayısının gidermesi ile kendisinin gidermesi bile farklı. En azından kapıdan görmesi bile yeterli olacaktır. Pandemi ne kadar sürer belirsiz, belirsiz bir süre daha görmeme durumu çok riskli. Siz gitmek istemiyorsanız gitmeyin, ama eşiniz gitmek istiyorsanız kendince haklı nedenleride var, bırakın gitsin. Siz onunla beraber gitmek zorunda değilsiniz. 50-60 yaşında birinden değil, 80 yaşında birinden bahsediyoruz. Kim bilir daha ne kadar anne-oğul beraber zaman geçirmek için vakitleri olacak.


  • GoodMorningTeacher  (13.12.20 03:08:04) 
ayrıca eşim normal düzen de çalışmaya devam ediyor haftanın 5günü. 2 gün en az 20kişiyle diyalog halinde.


  • melodi  (13.12.20 03:16:33) 
hasta numarası yap


  • baba553  (13.12.20 03:17:31) 
En sonda belirttiğin abur cubur detayını vermeseydin şimdi herkes seni desteklemişti


  • sevilen progressive türkücü  (13.12.20 03:20:38 ~ 03:24:21) 
@melodi

İyide izni 3 haftaymış. 10-15 gün evde durur. Bir belirti göstermez gider, gelir. En kötü kapıdan görür kadıncağızı. Siz gitmek zorunda değilsiniz zaten, eşinizle konuşursunuz bunu, kendisi sağlıklı olduğu kesinleşirse annesini görür, ya kalır, ya da kapıdan görür geri döner. Belki annesinde kalmaz, otelde, akrabasında kalır, annesini riske atmaz.

Sizin düşünceniz başka. Ama eşiniz gitmek istiyorsa diye onunla inatlaşmanız, tartışmanız anlamsız. Üstelik bu onun annesi ile olan ilişkisine dayanıyor bir yerde. Sizin böyle müdahale etmeniz doğru değil.

Pandemi sırasında annesini alıp, alışveriş merkezine gezmeye götürmesinden bahsetmiyoruz. 4 aydır oğlunu görmeyen 80 küsür yaşında, kronik rahatsızlıkları olan bir anne ve oğulun en azından birbirlerini kapıdan görmesinden bahsediyoruz.
  • GoodMorningTeacher  (13.12.20 03:24:47) 
@good morning teacher

haklısınız ben de tam olarak bunu dedim ama 10-15gün evde durduktan sonra gitmenin ne anlamı varmış. o tarihler yılbaşına denk gelicekmiş sokağa çıkma yasağı olurmuş

ayrıca ya biz hasta olursak? evet kronik bi rahatsızlığımız yok ama alerjik astım geçmişi sebebiyle nefes konusunda anksiyetem var. biri yanımda derin nefes alıp verse asla o ortamda duramam. nefes alamıyorum diye atak geçirip acile gitmişliğim çok
  • melodi  (13.12.20 03:27:44 ~ 03:29:53) 
Eğer siz gerçekten 2 hafta evden çıkmayıp bekleyebileceğinize inanıyorsanız üstte söylenen mantıklı.


  • sevilen progressive türkücü  (13.12.20 03:31:19) 
Aşıların gelip bu durumun ne zaman düzeleceği belli değil, 80 yaşındaymış, annesini daha kaç kere görebilecek, kaç kere yanına gidebilecek ? Allah gecinden versin bu süreçte gitmeyip, vefat ederse son pişmanlık fayda etmez. 5 gün yada 1 hafta evde durup gitmek mantıklı.

Siz de virüs bulaştırma açısından haklısınız. Siz riskli virüs bulaştırabiliriz dediğinizde ne diyor ? bir şey olmaz mı diyor, o riskin farkında değil mi ?
  • fezagezgini  (13.12.20 03:37:11) 
@fezagezgini ben kimseyi görmüyorum ki hasta nasıl olayım diyor :) bişey olsa şimdiye çıkardı biz de virüs bulaştırıp hasta olmak bu kadar kolay değil diyor. e bu insanlar nasıl böyle hasta oldu millet ölüyor dediğimde derin bi sessizlik. içten içe o da korkuyor aslında ama işte.

ya aslında sıkıntı şu biz zaten normalde de yani bu pandemi süreci olmasaydı senede 1 kere görüşüyorduk yazın max 1 hafta kalarak. şimdi pandemi canı sıkıldı evde diye gitmek istiyor
  • melodi  (13.12.20 03:41:34) 
@melodi

Sizin eşinizle beraber gitmenize gerek yok. Siz zaten gitmek istemiyorsunuz.
Pandemi konusunda bu kadar hassas biriyseniz zaten uzun yoldan gelmiş olacak eşiniz, eve dönünce herhalde buna uugun evde davranırsınız. Aynı odada bir hafta bulunmazsınız, maske takarsınız evde.

Eşinizle konuşun açık açık, ben bu süreçte yolculuk yapmayı doğru bulmuyorum. Ama sen kendine dikkat edecek şekilde gidip, dönersin, diyebilirsiniz.
  • GoodMorningTeacher  (13.12.20 03:45:15) 
Gitmeyin, annem babam hastanede 8 gun kaldi inanin sagliktan onemli degil.


  • karpuzpeynirekmeksu  (13.12.20 04:40:50) 
Ziyaret etmek istiyorsaniz da onlemleri alin


  • karpuzpeynirekmeksu  (13.12.20 04:42:17) 
normalde bu dönemde salgın nedeniyle ziyaretlere karşıyım anne baba dahi olsa. kendim de gitmiyorum fakat sizin bunu bahane olarak kullandığınız çok açık. ve evet abartıyorsunuz bu durumda.

ayrıca belirtisiz taşıyıcı olmak kolay değil. en güvenli yolu gitmeden önce pcr testi yaptırılabilir. ya da oraya gittiğinde bir kaç gün izole durulabilir.
  • nuisance  (13.12.20 07:53:50 ~ 07:55:22) 
Milletin anası babası dedesi ninesi öldü çevremde. Siz haklısınız. Bu devirde şu anda akraba ziyaretleri kesinlikle yapılmamalı.

Ama ama ama eşinizi de anlıyorum. Annesi be başına başka şehirde. Aslında pcr testi yaptırıp gidebilirsiniz. Millet koca gitsin tek demiş ama ben kocanın peşinden giderdim kendi anamı babamı görmek için madem gidilecekse. Pcr testi yaptırın bir bakalım.

Ancak yine de dediğim gibi bu salgın döneminde akraba ve yaşlı ziyareti çok tehlikeli. Ben olsam eşime gitmemek için yalvarırdım bir anlaşma yapardım, aşından sonra full anne ziyareti yapalım gibi. Kendim şu an ailemle oturuyorum ama odamdan aşka çıkmıyorum, evli olsam başka yerde yaşasam şu zamanda asla ziyaret etmezdim anamı babamı.
  • Hallegadola  (13.12.20 10:02:37) 
Eşin tek Başına gitsin.
Evlilerdeki bu Yapışık ikiz gibi herşeyi birlikte yapmalıyız Sendromu midemi bulandırıyor.
Sen de abur cuburundan, koltuğa uzanıp film izleme keyfinden geri kalmamış olursun. Sen mutlu eşin mutlu.
  • dadasalon  (13.12.20 11:11:15 ~ 12:13:28) 
Haklısınız. Belli ki eşiniz bu pandemiyi hafife alıyor.


  • battal gemalmaz  (13.12.20 11:17:51) 
Uyarılarını yap ama eşinin kararına da saygı duy.
Annesi de kendisi de görüşmek istiyorsa sen ne hakla izin vermiyorsun?

Abartıp abartmaman subjektif bir şey ve diğer insanların ne düşündüğü önemli değil.
  • michael_knight  (13.12.20 11:21:48) 
3 hafta izin var ve anladigim kadariyla su an calisiyor. İzni basladiginda 5 gun evde izole kalin, sonra test yaptirin ve oyle gidin en kotu.


  • 65 derece  (13.12.20 11:27:32) 
65 derece +1


  • Kahir ekseriyet  (13.12.20 13:20:01) 
Büyük haksızsın. Çok büyük. Senin AİLEN yazlıkta. Onun ANNESİ tek başına ve yazlık bir yerde bilr değil anladığım kadarıyla.

Ayıp denen bir şey var. Huysuzluk ve huzursuzluk çıkarmak bu yaptığın resmen.
  • pass  (13.12.20 14:27:23 ~ 14:28:35) 
Haksızsınız. Bayağı da duygusuzsunuz. Onun annesi yalnız yaşıyormuş ve 80 yasinda hasta biri. Sizinkilerle karşılaştırmanız dahi haksızlık. Oyle birinin yalniz yasamasi bile cok uzucu. Ayrilabilirseniz 1 hafta belki tek basina gidebilir ucakla, buna da katiliyorum.


  • cilekesgargi  (13.12.20 14:40:02) 
@pass @cilekesgarg onun annesi de antalyada :) yazlık yerin pandemi de nası bi etkisi var anlamadım ama neyse. haftanın 5günü evi dolu sadece haftasonu evde ki normalde de yalnız yaşayan bi insan.

ayıp dediğiniz şey nedir? salgın varken istanbuldan çıkıp antalyaya gitmek mi? bişey atlanıyor sanırım gören de her ay görüşüyoruz falan sanır normalde de senede 1 kere 1 hafta görüşüyoruz ben de eşim de.
  • melodi  (13.12.20 16:00:50) 
Kesinlikle abartmıyorsunuz. Belirti göstermeyip, testi negatif çıkan fakat tomografi ve kan testi sonuçlarına göre covid ilaçlarına başlatılan arkadaşlarım oldu. 1200 km yolu arabadan inmeden gitmeniz mümkün değil, yolda illaki mola verip insanlarla muhatap olacaksınız. Eşiniz de çalışmaya devam etmiş, taşıyıcı olabilirsiniz. Annesiyle aynı evde kalmayıp otelde kalabilecekseniz gidin. Şu anda sevdiklerimizle aynı ortamı paylaşmamak, onların iyi olması için yapabileceğimiz tek şey.


  • boyalı kuş  (13.12.20 16:08:10) 
yahu, bu hastalığın yayılmasının en önemli nedenlerinden biri akraba ziyaretleri ve misafirlik.
bazı illerde misafirliğe gitmek yasaklandı.
insanlar hastalık bulaşmasın diye torununu, bebeğini görmüyor.

ben olsam şu ortamda şunun için tutturan insandan soğuyabilirdim bile.
çok istiyorsa alsın iznini, evde oturarak geçirin.

belirtisiz taşıyıcı olmak çok kolay.
zaten hastalıkla temas ettikten iki gün sonra test yaptırıp "ben hasta değilim" diye dışarı çıkıyorlar, ama hastalık bir hafta ya da on günden önce göstermiyor kendini.
yani "test yaptırıp gitsin" diye bir şey de olamaz.
çünkü tamamen evden çıkmadan izole olmadığınız sürece, her an temas etme durumunuz var, artık herkes hasta.
dün temas etmiş olsa, bugünkü testte zaten pozitif de olsa negatif çıkar.

gidip gelmek yolda insanlarla muhatap olmak demek.
yani buradan gider annesine bulaştırmaz, dönüş yolunda bir yerden kapar, hem kendi hasta olur hem size bulaştırır.

siz zaten kendi ailenize de, onunkine de gitmek istemiyorsunuz ama bunu bahane ediyor olmanız gitmeniz gerektiği anlamına gelmiyor.
gitmemelisiniz tabii ki.
  • blatta hiberna  (13.12.20 18:13:57 ~ 18:31:31) 
Bence abartmıyorsunuz ama eşinizle konuşurken de düzenimiz oluştu abur cubur vs dediyseniz ters tepmiştir. İletişim şekli yanlış geldi bana.


  • jazzabel  (13.12.20 18:56:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.