[]

2 aydır halsizim - geçmiyor - tahlil capsli

Merhaba, 2 aydır halsizim. Bu halsizlik b12 düşüklüğünden dolayı verilen dodex iğnesinden sonra oldu. iğneleri olduktan sonra tekrar doktora gittim. 200 civarı olan b12 vitaminim 463'e çıkmıştı. ama halsizlik devam ediyordu.

Bu 2 aylık halsizliğimden önce temmuz ayında bayılmıştım. yere düşmüştüm. temmuz ayında. sonra ayıldım. kafamı bir yere vurmadım. ama sanki kulaklarımda küçük bir ağrı olmuştu. baygınlık sonrası mide bulantısı, baş dönmesi hatta 5 aydır baş ağrısı bile olmadı. işte ondan 3 ay sonra da doktora gidip b12 iğnesi aldım.

iştahım yerinde. psikolojik bir durum söz konusu değil. ek şikayetim yok. 190 boy 92 kg 36 yaşında erkeğim. tek şikayetim sol kulağımda çınlama uğuldama ve halsizlik.

doktora gitmeden buradan danışayım dedim.

ek tahlil olarak idrar ve demir paneli var. ekliyorum aşağıya.

[url=hizliresim.com]

[url=hizliresim.com]

ana tetkikler:

hizliresim.com
hizliresim.com

 
kbb gittin mi vertigo olabilir belki


  • sen nasıl bir insansın  (12.12.20 22:44:44) 
@sen nasıl bir insansın baş dönmesi yok ama. gayet düzgün yürüyorum. ama ilk kbb ve beyine gitmeyi düşünüyorum.


  • iddaaci  (12.12.20 22:47:07) 
Halsizlik dedigin nasil bir halsizlik? Nasil hissediyorsun?

Uyku durumun nasil? Yeterli uyuyor musun? Veya gece yaninda uyuyan biri varsa bir tuhaflik oldugunu soyledi mi hic? Uyku apnesi falan yorgunluk yapar.

Bunlar disinda, tansiyonu olcuyor musun hic? Tansiyon dusuklugun olabilir mi? Bunun da sayisiz sebebi olabilir.

Kan degerlerinde bir tuhaflik gozukmuyor, akla direk uyku apnesi veya tansiyonla ilgili seyler geliyor.
  • robokot  (13.12.20 01:45:08) 
Bir de covid gecirdin mi veya gecirmis olma ihtimalin var mi? b12 dusuklugunu en basta nasil farkettin - neden olcturdun?


  • robokot  (13.12.20 01:48:15) 
@robokot her zamanki gibi deliksiz uyuyorum. tuvalete dahi kalkmam. uykum bölünmez. tansiyonumu düzenli ölçüyorum. 11-8 hep. bazen 10'a düştüğü oluyor. ama hep 11'di bu zamana kadar. 12 bile nadir olur. dediğim gibi sol kulağım devamlı çınlıyor. halsizim. hiç covid geçirmedim. saturasyonumu bile ölçüyorum. hep 94-96 arası.

hep ufak tefek b12 eksikliği şikayetlerim olurdu o yüzden ölçtürdüm. Ama halsizliğim hiç bu kadar olmamıştı.

ayağa kalkınca yoruluyorum. devamlı uzanmak istiyorum. evden çalışıyorum. sıkıntım yok. bu işi anlamadım gitti.
  • iddaaci  (13.12.20 01:48:24 ~ 01:49:44) 
Seker olcme ihtimalin var mi? Oksimetre aldigina gore boyle seylere onem veriyorsun, evde ufak bir glikometre ise yarayabilir. Hastanede yine tahlil yaptiracaksan HbA1c testi yaptirirsan son bir kac aylik seker durumunun ozeti bir deger cikar.

Bir de cok iyi bilmiyorum ama saturasyon icin 94 baya alt sinirda degil mi? Covid hastalari icin 92 olan hastaneye kossun diyor doktorlar - ama deniz seviyesi degeri bu yuksek bir yerde yasiyorsan ozellikle normaldir belki.

Oksimetren parmak tipiyse gece parmagina takip uyumayi deneyebilirsin, uyku apnesi gibi bir durumu en azindan ihtimallerden cikarmis olursun. Cogu oksimetre belli bir seviyenin altina dusunce alarm veriyor, gece uyandirir seni haberin olmus olur.
  • robokot  (13.12.20 01:56:50) 
D vitamini değerini göremedim?


  • sta  (13.12.20 09:55:00) 
@sta d vitaminim 80


  • iddaaci  (13.12.20 12:12:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.