[]

CV’m dört sayfa, sorun olur mu?

Amerika’da bi okulda öğrendiğim format üzerine yapmıştım, standart bir şaplon değil sanki. Başvurduğum yerler STK tarzı yerler ve bulunduğum projeler, gönüllülükler, stajlar var, bunları da detaylandırdım CV’mde. Çünkü projeyi görse işe alan, aaaa iyi demek bu projede çalışmış diyemez, birazcık detay bilmeli yani.

Burda bi duyuru gördüm CV’ler 2 sayfayı geçmemeli vs.
Ne yapacağım ben, baştan mı hazırlayacağım? Europass’ın kenarı köşesi yamuluyor ben yaptığımda, neden anlamadım, onu kullanamıyorum.

 
cv işinden çoook iyi anlamam, ama cv'ye çok uzun bakmadıklarını biliyorum. o yüzden 4 sayfa yerine ilk sayfaya en önemli şeyleri dikkat çekecek şekilde yazmanızı tavsiye ederim. ikinci sayfa bende de var, ama genelde başvuracağım işe göre (akademik/profesyonel) bölümleri değiştiriyorum. üniversitedeyse ilk sayfaya akademik, şirketse ilk sayfaya profesyonel kısımlar vs...


  • reavelyn  (12.12.20 17:31:10) 
Bana göre 2 sayfa bile fazla. Benim eskiden 2 sayfaydı. Sonra iyice inceledim, o kadar gereksiz bilgilerle doluymuş ki. Çoğunu çıkardım ve daha sade, tek sayfa haline dönüştürdüm.

Çalıştığım şirketlerin açık adresi, telefon numarası, internet sitesi falan her şey yazıyor. İşe alım uzmanı açık adresi ne yapsın?

Staj yerlerim de vardı. Artık belli bir tecrübeye ulaştıktan sonra staj yapılan yerlere hiç gerek yok bence. Atıyorum 3 yıl tecrübeniz varsa artık stajların hiçbir değeri kalmıyor.

Hobiler bence gereksiz. Burada işe alımcılardan 'hobiler önemli, ben bakıyorum' diyen biri vardı sanırım. Hobiler, ilgi alanları bir adayı eleme kriteri ise bence çok yanlış yapılıyor bu iş Türkiye'de derim.

CV dediğin olabildiğince özet olmalı. Ama kritik bilgileri mutlaka içermeli. Örneğin iş tecrübesi bölümüne mutlaka ve mutlaka neler yapıldığı ve neler başarıldığı/bitirildiği yazılmalı. Yetenekler, kullanılan programlar vs., yabancı diller olmazsa olmaz.
  • himmet dayi  (12.12.20 18:33:16 ~ 18:33:36) 
tek sayfa. tek sayfa. tek sayfa. TEK SAYFA.

elon musk tek sayfaya sığdırıyor. sığdırırısın.
  • dinç kuvvetler  (12.12.20 18:41:47) 
nasil sigdiracagim? yazi numarasiyla mi oynayayim? 12 punto olmasin mi mesela?

guzel bi kac video buldum, formati degistirecegim. herkese tesekkurler.
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (12.12.20 20:01:21 ~ 20:14:39) 
güvendiğin birine ver o kısaltsın. bu ne lan ehehhe bunu niye yazdın diyebilecek kadar yakın biri.

edit: bir de şu var. allah gibi adamların cv'leri 3-4 sayfa oluyor en fazla.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.12.20 20:52:38 ~ 23:08:17) 
Farklı farklı yerlerde 15-20 yıllık kariyeriniz yoksa dört sayfa CV olmaz. İki sayfaya sığdır dendiğinde de puntoyu küçültüp sığdır demeye çalışmıyor arkadaşlar. Ben elime gelen CV'lere bakarken ana noktaları kontrol ediyorum, ilginç bir şey varsa zaten görüşme çağırdığımızda gereken detayları istiyoruz. Mümkün olduğunca özet geç. Bir de (varsa eğer) gözünüzü seveyim hobi falan yazmayın CV'ye, sizin yelken sporu ile uğraşmanız kimsenin umrunda değil.


  • synesthesia  (12.12.20 21:01:56 ~ 21:02:29) 
  • sttc  (12.12.20 23:06:47) 
word'den hazırlarken sayfa kenarlıklarını (margin) küçültmek, ad soyad telefon email'i header alanına yazmak, footer alanını küçültmek size yer kazandırır.

noktalama işareti (nokta, virgül, /, - ) puntolarını 2 puan küçültün

detay vermeyin merak eden soracaktır.
  • dinç kuvvetler  (13.12.20 00:36:37) 
formatım çok sikintiliymis, gayet de iki sayfaya siğdiriliyormuş cv. ben baya 12 punto double space yapmisim, e ayrıntı, bi sayfayı ikiye bolum kullanmama vs derken baya bu uzamış.

simdi 1.5 sayfaya dusurdum. gercekleri esirgemeyen arkadaslara teşekkür ederim.
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (17.12.20 16:47:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.