[]

hangi laptop?

selamlar,
laptop almayı düşünüyorum. bilgisayarı zorlayabilecek çalıştığım alana yönelik birkaç spesifik yazılım (%20), oyun (%20), internet/word processing (%40) ve dizi/film izlemelik (%10) bir laptop istiyorum.

msi gf65 çok cazip geliyor mesela şu an. sizce aşağıdakiler için iyi bir bilgisayar mı?

aradığım özellikler:
oyun oynamayı severim, aaa oyunların hepsini full seviyede çalıştırmasına gerek yok ama bir oyun oynayacağım zaman 1-2 saat sistem gereksinimleri araştırmayayım. her şeyi fullde çalıştırmamasına da razıyım.

hafif olursa süper olur, sık taşımam gerekiyor.

minimum 5 yıl kullanmayı düşünüyorum. o yüzden ısınma gibi kronik sorunları olan bilgisayarlar olmasa iyi olur.

bütçe çok büyük bir sorun değil, ama 2500 euroluk bilgisayarlardan veya apple ürünlerinden almak istemiyorum.

önerilerinizi merakla bekliyorum, teşekkür ederim şimdiden.

 
www.mediamarkt.com.tr

bu bilgisayarın donanım özellikleri bahsettiğiniz şeyleri rahatlıkla karşılar. yalnız geçmişte hp'nin soğutma ve fanlarla ilgili ciddi sorunları vardı. bu durum değişmişmidir bilemiyorum.

intel i7 8 çekirdekli işlemci,
ddr4 16 gb ve üzeri ram
ekran kartı harici olmak kaydıyla 4gb ve üzeri nvidia gtx 1050 ti ve üzeri modeller
hard disk kesinlikle ssd olmalı ve 500 gb üzeri olmasına dikkat edin.
marka anlamında günümüzde lenovo ve asus önerebilirim ancak kesinlikle şu model harika diyebileceğim bi bilgisayar söz konusu değil.
kolay gelsin.
  • johnnie w lker  (12.12.20 17:52:03 ~ 17:53:22) 
birkaç yıl önce aldığım lenovo yoga 710 laptopumu hala canavar gibi kullanıyorum (7. nesil i7 işlemcili). 14 küsür inch gayet yeterliymiş. hafifliği kibarlığı performansı vs çok memnunum. sadece bazen (en azından görünürde) çok şey açık olmadığı halde fanı çok çalışıyor, sebebini bulamadım. fan temizliği yaptırdığımda bir süre düzelmişti, sonra tekrar başladı. ara sıra yapıyor.


  • karabasun  (12.12.20 18:44:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.