[]

İnsan Neden Rock-Metal Şarkı Sever?

Merhaba. Iron Maiden hayranı biri olarak merak ediyorum. İnsan neden rock, metal şarkıları sever? Nedir yani bunun sebebi?




 
insanlar pop, elektro, caz, türkü neden sever


  • NightBringer  (12.12.20 11:39:17) 
Neyin içine doğsak onu sevecektik. imkan, hakim kültür, zaman


  • freebird5406_2  (12.12.20 11:41:16) 
Ben o dönemin cocugu oldugum icin sanırım.

nasıl oldu o şarkı bizim eve geldi hatırlamıyorum ama quiet riot-come on fell the noise ile başladı her şey.ben dinlediğimde muhtemelen donemleri sona ermişti ama dedimya bizim eve anca ulaşmıştı.sonra benzerlerinin peşine düştüm.en yakın spotify bakırköy de olduğu için trenle gitmem gerekti.

İlk tanıştıklarım judas priest ve iron maiden oldu.powerslave album kapağı,sfenksler hala aklımda.

Sonra yıl 2016 oldu.trieste de yaşıyorum o ara.bütün günüm limanda geçiyor.sabah kalktım,çarşıdan almam gereken bir şeyler var,yururken meydana geldim konser hazırlığı var,büyükçe bir hazırlık ama hiç bir tanıtım görmüyorum.sonra bir dükkana giriyorum.kasaya geldiğimde kasiyer kadın konser için mi geldin diye soruyor,yok lokalim falan derken ne konseri diye soruyorum.nasıl haberin olmaz diye bakıyor ve biletini çıkarıyor çekmeceden.bileti gorunce aksam gelecek gemi falan çıkıyor aklımdan.koşup biletimi alıyorum.

hizliresim.com
  • duptıs  (12.12.20 12:06:08) 
neye maruz kalıyorsan uzun bir süre onu seviyorsun. yeme içme kültürü veya diğer sevdiğin şeylerden çok farkı yok bence. 2000'li yıllarda rock-metal hakim bir kültürdü.


  • mate soul  (12.12.20 12:28:10) 
valla bence insan yeterince dinlerse serdar ortaç'ı bile sever gibi geliyor.

ben metal dinlemeye pentagram'ın "ölümlü" şarkısını dinleyerek başladım desem yeridir herhalde. ergenken şarkının başındaki o davul, gitarların sertliği falan çok hoşuma gitmişti. sonra başka neler varmış diye bakarken tavşan deliğinden içeri düştüm.
  • rahip janick  (12.12.20 12:32:30) 
Müzik de kitleler için iletişim aracı. Birçok duyguya tercüman oluyor. Baktığınızda bu zamana kadar edebi eserler, sanat ve müzik başı çekiyor.


  • evimin paspasi  (12.12.20 12:41:46) 
içinde doğduğu dönemde hangisi popüler ise,
etrafındaki arkadaşları ve çevresi arasında hangisi popüler ise
kulağına hangisi daha fazla duyuldu ise
o tarzı daha çok seviyor insan.
  • dafuq  (12.12.20 12:51:34) 
Ortamla ilgisi biraz olabilir ama 2000de bile beni etkilemediyse, internet çağında herkesin ne dinlediği gençleri etkilememeli diye düşünüyorum,

Ben ortaokulda lisedeyken rapçiler ve metalciler vardı ben metal sevdim rap hiç dinleyemedim. Ama herkes klasik grupları dinlerken ben nasıl progresif metal dinledim bilemiyorum. Kesinlikle zevkle, düşünce yapısıyla bir ilgisi var bence.

Daha fazla duyulması alışkanlık yaratıyor olabilr ama zevkini belirlemiyor bence (öyle olsa herkes Türk pop dinliyor olurdu) gerçi evet çoğunluk dinliyor sanırım.

Yemek vs örneğini de kabul etmiyorum mesela ben. Doğduğum şehrin en ünlü olduğu şeylerin birkaçını hiç sevmem. Maruz kalmak damak veya müzik zevkini değiştiremez bence.
  • nhk ni youkosu  (12.12.20 13:01:00) 
Mesela benim rock olayı lisede başladı. Tarz olarak farklı grupları dinledim. Black sabbath’la başladım, queen dinledim, rammstein dinledim, ozzy osbourne dinledim, ac/dc dinledim ama finalde en çok iron maiden’ı sevdim. Mesela black sabbath, ac/dc, diğer gruplara göre nispeten daha eskiler.. orjinal albümleri alacak paramız yoktu, albümlerin korsanlarını dinlerdik :( ama benim dönemimden arkadaşlarımdan rock yada metale mesafeli olanlar var.

Anlatmak istediğim bir akımın içinde de farklı tercihler olabiliyor..
  • silah taciri  (12.12.20 13:48:07) 
Genel beğeni neyse insan ona uyuyor cevabı çok gelmiş. Bazı çevreler, arkadaş ortamları için geçerli olabilir elbette. Ancak rock&metal Türkiye'de hiçbir zaman baskın kültür olmadı. Yerli/yabancı daha tüketilebilir/kolay müzikler her zaman vardı.

Kendi adıma, ülkede 90lar Türkçe pop, MTV'de Take that gibi gruplar popülerken sanırım Bon Jovi'nin keep the faith klibini görmemle çizgimde bir kayma oldu. O saçlar, o duruş neydi öyle? Chris Cornell, Dolores vs derken metal müzik yapan grupları da dinlemeye başladım. Bugün birçok müzik türünden kulak zevkime uyanları dinliyorum. Haksızlıklara dik durmaya çalışan, düzene he hee diyemeyen biriysem rock müziğin kişiliğimde yol açtığı etkinin payı vardır. Demet akalın, serdar dinleyeydim hayat daha kolay olurdu gibime geliyor.
  • zihua  (12.12.20 14:23:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.