[]

Oyuncak ürettirmek

Aklımda bir iş fikri var. Oyuncak ürettirmek istiyorum fakat ahşap ya da plastik mi karar veremedim. Her iki durumda da nereden başlayacağımı bilmiyorum.

Nereye gidilir ? kiminle konuşulur? Marka mı oluşturmalı?
Kalıp mı çıkartılmalı ne yapmalı bilmiyorum.

Bana bir fikir verecek olan var mı?

 
Tek bildiğim şeyi söyleyeyim oyuncak üretim ve satımı ile ilgili ciddi düzenlemeler ve yasalar vardı bence onları okumaktan başlayın.


  • atom karincanin torunu  (11.12.20 23:04:27) 
Sonra da facede ahşap hobi gruplarında bir nabız yoklayın .


  • Erva  (11.12.20 23:06:29) 
en azından bir şahıs şirketiniz olsa iyi olur.

nereye gidip kime ne yaptıracağınız, yani üretim süreci tamamen yaptırmak istediğiniz şeyle ilgili.

bir de "oyuncak biraz zor iş" diyecektim ama atom karincanin torunu benden önce yazmış.
çok iyi araştırmanız lazım.
  • blatta hiberna  (11.12.20 23:07:24 ~ 23:08:27) 
etsy.com u bir süre takip etmenizi öneririm.


  • ankarakecisi  (11.12.20 23:14:38) 
Amacım kaliteli yasaya uygun bir oyuncak ürettirmek. Benim de kızım var 3 yaşında. Ordan aklıma geldi aslında. Güvenilir bir ürün istiyorum.

Hobi olarak ilgilenenler toptan bile olsa yüksek fiyat isterler diye düşündüm. Yani tek tek değil de fason olarak makineye ürettirilecek biyer bulamaz mıyım.
  • lapris  (11.12.20 23:20:42) 
elinizde cizim numune fln var mi ? Malzeme ne olacak ? Once kime urettirmeyi dusunmeyi birakin urunu ortaya koyun. Siz 5. asamaya geciyorsunuz daha ilk asama yok ortada. Urun ortaya ciktiktan sonra maliyet ve uretici arastirmasina giriseceksiniz. Tabi bunlardan once bu urunun pazardaki durumuna mevcut saticilara her seyden once nerede satacaginiza bakmaniz lazim.

Yani belki dusundugunuz urun cok satmiyor ya da karli degil ya da rakipler cok guclu gibi.

Siz once bunlara bakin uretici bulmak kolay kismi
  • oscar  (11.12.20 23:26:23) 
ve arkadaslarin dedigi gibi regulasyon cok fazla oyuncakta, kullanilan boyadan ambalaja kadar. Bunlara da bakmaniz lazim biraz hakim olmaniz lazim.

Yani plastik oyuncak yapacaksaniz bir enjeksyoncuya gidip bastiramazsinjz onu
  • oscar  (11.12.20 23:27:39) 
Evet çizim numune var. Basit bişey aslında. Malzeme ahşap olsun isterim ama fazla fiyat çıkarsa uygun bir plastik de olabilir.


  • lapris  (11.12.20 23:49:41) 
Plastik olursa azo boyarmadde / phytalate free testine girmesi gerekir bunlar baya masraflı işler:) ham ahşap olsun bence


  • suicides underground  (12.12.20 00:05:27) 
3d yazıcı veya ahşapla vs bi prototipini yaptırin yapın bakın bi nabız yoklayın. Sonra karar verdikten sonra ne ile yapılacağina sanayide dükkan dükkan gezersiniz. Iş paraya bakar. Kalipta varsa ya da uydurulursa yaparlar


  • optimistbakunin  (12.12.20 00:12:35) 
Once neden imal edeceğine karar ver.

Plastikse bunu 3d printerla bastırabilirsin,ahsapsa basitse marangoz,detaylı ince işçilikse cnc ahsap kesimi yapan bir yerde prototipini oluştur.karar veremiyorsan ikisinide yap oyle karar ver.

Plastik olmasına karar verirsen kalıp yaptırman gerekecek,sonrası enjeksiyon işleri,ahşapsa dediğim örneklerden devam edeceksin,toplumparcalar ürettirip montaj yapacaksın veyahut imal edeceksin.

Prototip çıktıktan sonra bir gidiş yolu belirlenir.
  • duptıs  (12.12.20 01:51:09) 
bu işin bütçesini planla. para varsa hepsi hallolur.


  • orpheus  (12.12.20 04:26:59) 
Patent araştırması lazım. Sizinki patentlenebilir mi, yoksa başkasının patentine çarpıyor mu?
Faydalı model de olabilir ama en iyi ihtimal endüstriyel tasarım tescilini alın. Tüm bunlar için bilgiyi Türkpatent'in sitesinden alabilirsiniz.

  • ykyt  (12.12.20 10:59:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.