[]

ermenistan

ermenistan neden durduk yere azerbaycana saldirdi?neyine guvendi ne hedefledi de boyle bir hezimete katlanmak zorunda kaldi?




 
bu soruyu ben de çok sordum kendi kendime.

büyük abileri istedi bence bunun açıklaması bu. ama bu da başka bir soruyu doğruyor: abilerinin gayeleri ne olabilirdi?

bilinmeyen çok şey var dünyada.
  • jamiro  (10.12.20 15:33:34) 
Bence,

Rusya tampon bölge olmak istiyordu Ermenistana saldır evladım ben yanındayım dedi, Azerbaycanın daha güçlü olduğunu biliyordu. Sonrada e ama uluslararası hukuk guguk diyip gelin siz el sıkışın bu kavga burda bitsin diyip asker çıkardı tampon bölgeye.
  • paramolacak  (10.12.20 15:36:44) 
ermenistan rusyanin ekseninden cikip bati ya yaklasiyordu, rusya da bundan rahatsizdi. simdi hareket alani daraldi.

ayrica rusya o bolgede varligini arttirmak istiyordu. simdi o bolgede arabulucu olarak askeri varligini arttirdi.
  • emrahday  (10.12.20 16:35:07) 
Bir kere elimizde en somut ne var? Pasinyan Avrupa'nin, Amerika'nin adami. Rusya Pasinyan'i istemiyor hatta devrilsin istiyor. Malum Amerikan secimleri donemiydi Ermenistan buyuk ihtimal dedi: Amerika bana karismaz secim donemi. Rusya zaten tarih boyunca en buyuk destekcim, abimdir gene beni destekler. Fransa Macron desen kankam, o da Avrupa'yi arkama verir, dunya medyasi basin tamam. Ortam hazir ben giriseyim ne alirsak kardir uluslar arasi toplum gak guk edene kadar. Ama savasta isler bekledigi gibi gitmedi Azerbaycan ordusu modernize edilmisti, Turkiyenin de destegi vardi. Rusya Pasinyan'i istemedigi icin bekledigi destegi vermedi Ermenistan'a uzaktan izledi savasi. Ta ki Azerbaycan ciddi toprak kazanmaya basladi orda devreye girip mudahale etti, anlasma yaptirdi, savasi bitirdi. Rusya bunlarin burnu surtulsun dedi kisaca. Rusya yanlisi kendi adamini istiyor Ermenistanin basinda


  • neverletyougodown  (10.12.20 16:42:30) 
Başkalarına uşaklık etmeleri sebebiyle oldu .
90lardaki gibi Azerbaycan'ı suskun ve öylece yerinde oturur sandılar.
Dünkü çocuk dedikleri Azerbaycan Türkiye'ninde desteğiyle büyüdü . Son anlarda Rusya'ya güvendiler ama ama istihbarat geçmişi olan Putin "bir zamamlar söz dinlemediler havalandılar kıymetimizi anlasınlar " diye karışmadı.

Batıda bir örnek görmek isterseniz Avrupa'nın göçmenler konusunda bekçisi haline gelen Yunanistan'a bakabilirsiniz. 90larda kardak kayalıklarında ötmeyi horozluk sanan Yunanistanın pek sesi çıkmıyor.
Avrupa'dan kendilerine yardım geleceğine kendi uzmanları dahi TV kanallarındaki konuşmalarına bakılırsa inanmıyorlar.

Covid-19 la geçen bir sene bölgede en fazla bize "yaradı".
Avrupa ve Amerika kendi içinde güçlerini harcıyorlar şu an durumları vahim.
  • Erva  (10.12.20 16:45:34 ~ 16:46:16) 
Ermenistan saldırdığını hiç kabul etmedi. Mantık çerçevesinde de neden saldırsın gerçekten..


  • euteamo  (10.12.20 18:08:02) 
Durduk yere dediğiniz saldırılar yıllardır sistematik bir şekilde yapılıyordu zaten. Her gün onlarca defa ateşkes ihlali oluyordu ve Azerbaycan bu ihlalleri uluslararası kuruluşlara bildiriyordu fakat netice alınamıyordu. Azerbaycan bölgedeki ve dünyadaki konjonktürleri dikkate alarak ilk defa savaş kararı aldı belli bir askero zafer elde etsede maalesef bu savaşın diplomatik olarak en kazançlı çıkan tarafı Rusya olmuştur. Rusya "barış gücü" adı altında dağlık karabağ'ı işgal etmiştir. Daha önce BM'de Azerbaycan toprağı olarak kabul edilen dağlık karabağ bölgesi artık ermenistan toprağı olarak kabul edilmiş ve minsk grubundanki statü rusyanın eline geçmiştir.


  • acebi  (10.12.20 18:30:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.