[]

Wordpress için sunucu

kesinlikle php yükleyem, apache yükleyem, şunu configüre edem vs. gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum.

paylaşımlı hostingler de yeterli gelmiyor.
günlük 3500-4000 trafik var woocommerce sitede, sürekli olarak cpu kullanımı %100e dayanıyor, siteye anlık 100 kişiyi zor çekiyorum. patlayıp duruyor, admin kağnı hızında yavaş.

(wp-rocket, cdn vb. her şeyi yükledim)

yani bana cloud sunucu lazım, o kesin.
ama dediğim şartları karşılayan hangi sunucu var?

gidip içine wordpressi sürükleyip bırakayım, ve o da çalışsın.
hiç configürasyon falan uğraşmayayım, ssh bağlantıları vs. gibi şeylerle uğraşmayayım.

sunucu yetersiz geldiğinde, aws'deki gibi tek tuşla scale edeyim vs.

bana birebir bu hizmeti karşılayan bir şey önerebilir misiniz?

 
anahtar kelimeler managed cloud vps veya managed vps

ancak bunlar managed olduğundan yani teknik ayarları onlar yaptığı için normal ücretin 3-4 katı çakıyorlar genelde.
  • Northern Mariner  (10.12.20 16:02:17) 
digitalocean'da baktım şimdi.

shared cpu opsiyonu vardı, onu seçmemem gerekiyor sanırım.

dedicated cpu seçenekleri araısndan en düşük paktei (8gb ram, 50gb ssd) seçince ve general purpose diyince aylık 65$ dedi.
  • tchuck  (10.12.20 16:08:59) 
digitalocean sistemi farklı epey orada saatlik vs ücret etki ediyor. general purpose işini görebilir ancak kullananlar yorum yaparsa daha iyi olur.

ben alman bir firmadan hizmet alıyorum su ana kadar hicbir sıkıntı yaşamadım ancak root server kullanıyorum ve haliyle kendim yapmam gerekiyor.
  • Northern Mariner  (10.12.20 16:36:36) 
ücretten hiç bahsetmemişsiniz. sanırım o konuda bir sıkıntı yok.. alternatif çok olur.

paylaşımlı cpu seçmek istememişsiniz fakat iyi özelliklerde ki paketler size yetebilir. vps, vds.

Türkiye lokasyon için natro sunucusunu önerebilirim. Sunucu bölümünden istediğiniz configurasyonu seçip alabilirsiniz. Ama biraz aylık ücret pahalı olur.

Ben hiç bir şey ile uğraşmayayım dediğinizde biraz fiyat yüksek olur.

Bütün kurulumları ayarları ben yapayım ve TR dışında olabilir derseniz bir sürü ünlü verimerkezi var. Fransa, Almanya, Hollanda...

Düşük fiyattan yükseğe doğru.. contabo, online.net, ovh.net gibi yabancı verimerkezlerini önerebilirim. Vps'ler fazlasıyla işinizi görecektir. Aylık 10 Dolardan (contabo) aylık 25 Euro'ya (OVH) kadar seçenek var.
  • barloa  (11.12.20 03:21:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.