[]

kedi alerjim var evde kedi beslemek istiyorum

besliyim mi?

daha doğrusu küçük kızım kedileri çok seviyor, onun için evde bir kedi olsun istiyorum ama kedili eve gittiğim zaman yarım içinde gözlerim kaşınmaya sulanmaya sonrasında şişmeye başlıyor. çaresi var mı ki ?

edit: kızın sevdiği kadar ben de seviyorum tabiki. ama alerjiden dolayı sahiplenmeyi düşünmedim şimdiye kadar. soru alerji üzerine yani geçer mi bu yoksa artar mı deneyimi olan var mı?

 
Naçizane önerim çocuk seviyor diye kedi sahiplenmeyin çocuk bugün sever yarın ilgisini kaybeder gözünüze batmaya başlar, ayrıca bakımı zordur çocuk büyütmek gibidir yeri gelir gece üçte kumu kirli diye tuvaletini yapamaz seni zorla kaldırır kumunu temizletir karnı acıkır uyandırır hiçbir şey yapmazsa oyun oynamak ister gelir kafanda tepinir uyandırır, yani çocuk seviyor diye değil de genel olarak kediye karşı bunları tolere edecek bir sevginiz ilginiz varsa sahiplenin, aksi halde zorluk çekersiniz. Onun dışında alerji ilaçları vs var.


  • angelus  (10.12.20 13:42:30) 
benim de allerjim var dönem dönem çok azıyor o dönemlerde ilaç takviyesi alıyorum. ek olarak evdeki halıları kaldırdık, kalın perdeleri kaldırdık. çocuğu düzenli tarayıp evi de düzenli olarak süpürüyoruz. belli bir zaman sonra bünye alışmaya başlıyor biraz zamanla ve belirttiğim küçük değişikliklerle çocuğu alabilirsiniz bence..


  • pigletvsdaisy  (10.12.20 13:43:34) 
@angelus yok tabiki ben de seviyorum. ama alerjiden dolayı uzaktan sevmeyi tercih ettim şimdiye kadar. alerji sorunum çözülürse çok isterim sahiplenmeyi.


  • entropik  (10.12.20 13:43:55) 
Hayvanlar, çocuklar seviyor diye, onlar için eve alınan bir şey olmamalı. :( Evde herhangi bir hayvanı beslemek hiç basit bir şey değil. Eve yeni bir insan taşınıyormuş gibi bir şey eve hayvan almak. Sonuçta kedilerinde huyu suyu var. Her kedi aynı değil. Kendini hiç sevdirmeyen bir kedi çıkabilir, ya da biraz sert. Yani hayvanlarda küçük çocuk gibi sonuçta.

Anne/baba olarak kedi alerjiniz varsa, eve kedi almak mantıklı değil. Yani idare edemezsiniz alerji durumunu, ilerleyebilir. Bu sefer zavallı hayvana olan olacak. Bence boşverin.
  • GoodMorningTeacher  (10.12.20 13:45:33) 
Çocuk seviyor diye almayın demeye geldim ben de.

Evde 5 yaşında bir kedimiz var, ikinci kedi istiyorum ve yavru istiyorum diye aylarca tutturdum, ikinci kedi geleli on gün oldu ve ben en az üç kez sinirimden ağladım. Aynanın önünde batticon var, gidip gelip yeni çiziklerime sürüyorum. Yıllar önce gayet uygun fiyata alınmış, şu an aynısı 900+ liraya satılan kulaklığın kablosunu kemirdi. Kitapları kemiriyor, kabloları kemiriyor, perdeye tırmanıyor, tımarhaneye döndü ortalık. Bizim ilk kedi depresyonda.

Mutlaka kedi sahiplenmeye karar verirseniz, çocuğunuzun da selameti için, yavru kedi yerine huyu oturmuş ve sakin bir yetişkin kedi sahiplenmeyi değerlendirin lütfen. Yetişkin kedilerin sahiplendirilmesi daha zor ama ilk kez kedi edinecek biri için daha kolaylar aslında.

Alerji konusunda ise, alerjinizin ne tepki vereceğini bilemezsiniz. Sürekli maruz kalmayla alerjiniz hafifleyebilir. Ama daha kötü tepki vermeye de başlayabilirsiniz. Antihistaminik haplar hem uyku gibi yan etkiler yapıyor, hem sürekli kullanımda etkisi azalabiliyor. İlaç içer idare ederim de olmaz o yüzden.

Alerjiye yol açan şey fel d1 proteini ve bu proteini salgılamayan kediler var. Bazı kedi türlerinin salgılamadığı söyleniyor ama bu türleri sahiplendirenler pek bulunmadığı ve satın almanız gerekeceği için sizi o yöne yönlendirmek istemiyorum.
  • kobuzchu kiz  (10.12.20 14:06:50) 
kız arkadaşımın alerjisi var. her gün düzenli ilaç kullanıyor. olmaz değil ama zor iş.


  • scudman1  (10.12.20 14:51:57) 
Kedi alerjim var ve evde kedimiz var. Kedimizi sahiplendikten çok sonra çıktı alerjim. İlaç kullanarak yaşıyorum ve sağ olsun minnoş yüzünden astım başlangıcım oldu. Göz kaşıntısı, ısırınca falan vücudumun kabarması da var. Çok seviyorum evet ama ilk fırsatta evden gitmenin yollarını da arıyorum.

10 yıldan fazladır kedimiz var bunun 6 yılı sürekli evde yaşamadım ama alerjim geçmedi.Azalma da olmadı.
  • red morning  (10.12.20 14:58:22) 
bazıları red morning gibi tepki veriyor, bazılarınınki azalıyor veya geçiyor.
astımı olan iki tanıdığımın kediden sonra astımı geçti mesela.
ilaçla yaşayıp alerjisinde değişiklik olmadan idare eden de var.

bunların hepsi ihtimal.

bir çocuğun bir hayvanla büyümesi o çocuk için yapılabilecek en iyi şeylerden biri bence.
hatta sizin gibi alerjik bir bünyeye sahip olması ihtimaline karşın, çocuğun sağlığı için de iyi olur kediyle yaşaması.
her ihtimali göze almanız lazım tabii.
  • blatta hiberna  (10.12.20 18:29:54 ~ 18:31:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.