[]

Unutkanlık

Bugün 4 yıllık öğretmenim ismini unuttum bir metini yazarken. Şu an halen dersimize giriyor ve bugün bile girecek. Bölümümde birkaç tane öğrentmen var ve bu hoca da bunlardan biri. Yani unutmak mümkün değil, 4 sene her hafta dersimize girdi neredeyse. Hocanın ismi de "Ahmet" hiç unutulmayacak bir isim!

Bir an dalgınlığıma mı gelmiştir yoksa bir kontrol ettirmek iyi olur mu kan değerlerimi?

Son zamanlarda fazlaca unutkan oldum. Çöpü bile odama taşıyıp ben bunu buraya niye getirdim deyip mutfağa geri dönüyorum atmak için.

 
bazen bazı şeylere çok anlam da yüklememek lazım . unutkanlık ya da dalgınlık adına ne derseniz, ara ara olabiliyor. kafanızı meşgul eden başka şeyler vardır, dikkatinizi başka şeylere vermişsinizdir, bu da unutmayacağınızı düşündüğünüz bazı şeyleri unutmanıza sebep olabilir. ama tabii uzun dönemde devam ediyorsa aynı şekilde baktırmakta fayda olabilir.


  • co2s2  (10.12.20 13:38:43) 
bana çok oluyor. bi keresinde 25 yıllık komşunun adını unuttum. kadın nasılsın bohr dedi ben iyiyim xxx teyze diyecektim mal gibi kaldım, iyiyim sen nasılsın? dedim sonra. utandım.

hatta bazen öyle anlar oluyor ki birkaç saniyeliğine sevgilimin adını bile unutuyorum. çok eskiden beri başıma gelen bir şey. isimlerle başım dertte.
  • bohr atom modeli  (10.12.20 15:57:46 ~ 15:58:23) 
Yalnız değilsin. Bana özellikle konuşma ortasında çok oluyor. Yani kendisinden 1-2 dk önce bahsettiğim şeyi, olayı anlatırken ip kopuyor bende. Tam o anlarda Kemal Sunal' ın ''Şimdi ben buraya niye çıktım? Niçin Çıktım? Nasıl çıktım?'' durumunu yaşıyorum:/

Kan değerleri bir seçenek ama ben o değerler normale ulaşınca da unutkan olmaya devam ettim:/ Baş edebilmek için tek çare not almak, hatırlatma kurmak olarak deneyimliyorum.
  • Amaranta ursula  (10.12.20 16:33:52) 
B12 kullan. Kan değeri illa baktırman şart değil. 1 ay kullan. Sonra baktır. Zaten muhtemelen b12 in ya orta seviyelerde ya da alt seviyelerde. Bir ay kullanımla üst seviyeye bile ulaşır meçhul. Onun için al ve başla.


  • mobydick  (10.12.20 23:56:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.