[]

akıllı tv kullanım tavsiyeleri

Merhaba. Bir teknoloji cahili olarak soruyorum bu soruları. Avox marka akıllı tv aldık. Büyük ihtimalle bu marka kullanan insan pek yoktur ama genel olarak akıllı tv ile yapılabilecek şeyler nelerdir? En fazla bilgim uygulamaları telefondan yönlendirmek oldu onu da yeni öğrendim. Ama iphone ekranını tvye yansıtmayı beceremedim. Başka şu özelliği kullan işine yarar dediğiniz ne vardır?




 
airplay samsung, lg'ye bile 2020 ile geldi, awox ile zor :) chromecast desteği varsa youtube falan yollar ama pek sanmıyorum olduğunu da.

muhtemelen gömülü uygulamaları vardır, youtube falan. kumandayla erişilebilecek bir hub/liste olmal.ı
  • passion rules the game  (10.12.20 12:51:46) 
iphone ekranını yansıtmak için apple tv alabilirsiniz.
Bu tip durumlarda ve her durumda
ucuz etin yahnisi pek olmuyor.
avox alıp, iphone ekranı yansıtmak pek olası değil.

varsa üzerinde youtube, netflix, blu tv, amazon prime onları kullanabilirsiniz
internete bağlı olması gerek tabii
  • summatinyourteeth  (10.12.20 13:18:45) 
iphone ekran yansıtmanın peki bir numarası yok. önemli olan hızlı akıcı olması ve yeterli uygulama desteği vermesi.


  • nuisance  (10.12.20 13:26:43) 
android işletim sistemi olması lazım ama android tv mi , yoksa dümdüz android mi bilmiyorum. ikisi ciddi farklı şeyler bildiğim kadarıyla.

ama genel olarak smart tv ile yapılacaklar en sık şey netflix, youtube ya da benzeri streaming uygulamaları. bunların haricinde telefonda yapmak yerine tv'de yapmak isteyeceğiniz bir şey yok gibi. belki telefondaki fotolara videolara büyük ekranda bakmak ve basit bazı oyunlar vs vs vs..

iphone ekranı yansıtmak düşündüğünüzden zor bir iş. android telefonlarda bile o kadar kolay olmuyor. bir kaç çözüm vereyim:

- google'da "android airplay receiver" şeklinde arayın, böyle bir app varsa (emin değilim), tv'ye yükleyin, bu çözüm olabilir.
- telefonda youtube vs videoları tv'ye atmak için kare için videonun sağında solunda cast ikonu varsa tıklayın tv'ye göndersin. söz konusu logo şöyle bir şey:

brandslogos.com

- "web video caster" diye bir app var. logosu turunculu, bu üstte gösterdiğim cast logosuna benzeyen bir logo. tv'ye ve telefona onu indirin. web'deki videoları doğrudan tv'ye atar. ve telefondaki resim ve videoları da tv'de gösterir.
  • co2s2  (10.12.20 13:55:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.