[]

Patlamayan Mısır

Bazı mısırlar bir türlü patlamıyor. Çok abartınca ısıyı, bu sefer yanıyor ve patlamış mısırların da canına okuyor yanıklar.
Bilimsel nedenini okudum, anlıyorum ama bu mısırların patlamasını sağlamanın ekstra yolu var mıdır? Ne bileyim, suda bekletmek gibi?

Her severinde avuç avuç mısır döküyorum çöpe patlamamış olarak.

Deneyimli mısır severlerin babaanne sırlarını öğreneyim :)

 
Belki daha fazla zaman harcamak daha iyi bir yoldur, x miktar ateş harıyla 3 dkda patlamayan mısır daha az harda 10 dk'da patlayabilir?


  • 1bir1bir1  (10.12.20 06:49:42) 
o biraz mısırın kalitesiyle ve tazeliğiyle de ilgili.
biraz bayatlamış olabilirler mi?
ya da aldığınız yeri veya markayı değiştirmeyi deneyin.
  • blatta hiberna  (10.12.20 08:17:58) 
Hocam ben yayla aliyorum. Biraz da tereyagi koyuyorum baya patliyor.


  • zor azizim zor  (10.12.20 08:37:19) 
bayatsa ya da rutubetli yerde kaldiysa patlamaz.
gidip taze misir alin..

  • cooperr  (10.12.20 08:49:25 ~ 08:50:16) 
Ben de ek yapayım? En lezzetlisi hangisi oluyor bunun?


  • armagan abanuz  (10.12.20 08:54:25) 
Yayla marka yeni mahsul mısırdan çok memnunuz. Patlamamış mısır çıkmıyor tencereden.


  • kibritsuyu  (10.12.20 09:02:53) 
reis mısır iyidir.


  • nuisance  (10.12.20 09:47:42) 
başta yüksek ateşte kapağı kapatmadan kaşıkla kavurun. ilk patlama olunca kapağı kapatın ve ateşi ortaya getirin ve diptekiler yanmasın diye sürekli sallayın. hatta sonlara doğru iyice kısın. ateşle sürekli ayar çekmek lazım.


  • xrated  (10.12.20 10:04:20) 
xrated +1
malzeme kalitesiyle birlikte pişirme de önemli.

  • emininsel  (10.12.20 10:06:06) 
mısırların taze olması önemli. sirkülasyonu iyi olan bir marketten/kuruyemişçiden/aktardan az az miktarlarda alın.

tencereye az bir yağ koyun, tabanını ıslatacak kadar. mısır miktarını da aynı şekilde az koyun. benim ölçüm, tencerenin tabanına bir sıra mısır olacak gibi. yani hiç bir mısır diğerinin üzerinde kalmasın. böylelikle hepsinin ısı aldığına emin olun. bir tencereden "avuç avuç" mısır çıkartıyorsanız , bazı mısırların diğerlerinin üzerinde kaldığını ve ısı almadığını düşünüyorum. daha çok mısır patlatmak için aynı tencereye daha çok mısır koymak yerine, daha büyük bir tencereye yine tabanda bir sıra mısır olacak şekilde koyun.

bir de özellikle patlama başladıktan sonra tencereyi ara ara şiddetli bir şekilde sallayın ki, patlamamışlar aşağı insin, patlamışlar yukarı çıksın. patlamışlara ısı verip yakacağınıza , patlamamışlara ısı vermiş olursunuz.
  • co2s2  (10.12.20 10:34:32) 
büyük oranda mısırın kalitesi ve tazeliğiyle alakalı. ben çarşıdaki kuruyemişçiden cin mısır alıyorum, hiç özenmeden yapıyorum ve deli gibi patlıyorlar.


  • sir gawain  (10.12.20 11:02:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.