[]

Davranış problemleri olan çocuk ve aile içi sorunlar

Selamlar,

10 yaşında bir erkek kuzenim var. Son zamanlarda ciddi uyum sorunları olduğunu gözlemliyoruz ailece. Annesi çocuğun iyiliği için yapmaması gereken şeyleri söyledikçe babası annesinin dediğinin aksini söylüyor çocuğa. Çocuk anneyi kötü, babayı iyi olarak görüyor ve anneye karşı saldırgan tavırları var, asla söz dinlemiyor. Çocuk epeydir bu vaziyette ama babası ortada bir sorun olmadığını söyleyerek hiç uzman yardımı almaya yanaşmamış. Baba sürekli ''Ben de küçükken hırçındım, sonra geçti'' vs gibi ultra bilimsel yaklaşımlar sunuyor. Bu durum yüzünden karı kocanın da araları çok kötü. Anne daha önce çocuğun rehberlik hocasından rica etmiş eşimle beni çağırsanız da konuşsak diye, ama baba oradan da sıvışmış bir şekilde.

Baba anneyi delirtmeye mi çalışıyor, çocuğuna sorunu mu konduramıyor... nedir yani anlamadık. Yazık çocuk yıpranıyor arada. Annenin de psikolojisi iyi değil. Nasıl bir yol izlenebilir sizce? Çift terapisi, psikolog, pedagog vs yardımı almaları için ne yapmak gerekir? Babanın bu inadı nasıl kırılabilir? Koca koca insanları da zorla bir yere götüremezsin.. Bunaldım duyuru halkı ya önerilere açığım. Teşekkür ederim şimdiden.

 
Bu arada olayların bu noktaya gelmesinde bin tane sebep vardır irili ufaklı. Bunları bilemeyiz ve buradan çözemeyiz. Hatta oradan da çözemeyiz. O yüzden ekşiduyuru'nun yetki seviyesini aşar derim.

İlla yorum isterseniz, bilgisiz ben şunu derim;

Bence ana ve baba önce kendi aralarını düzeltsin ve saygılı olsunlar. Çocuğa da kendi yaşıtı gibi davranıp ona da saygı duysunlar ve babacıysa, baba çocuğun anneyle bozulmuş olan ilişkisini düzeltmeli.
  • Amory Lorch  (09.12.20 23:15:44) 
Baba sıvıştığına göre anneye ters gidip iki tarafı da zehirliyor. Toksik bir adam gibi görünüyor şu yazdıklarınızdan.

Kadın yakın zamanda psikolojik destek almaya başlar.

Babanızın mı yoksa annenizin mi kardeşi bilmiyorum ayrıca adam neyiniz olur? Eğer amcanız falansa babanız konuşsun. Ortada ciddi bir uyumsuzluk varsa eğer bir şeyler söyleyebilir.

Siz de çocuğu dikte edin. Anneye destek olun.
Anne çabalarına rağmen bir şeyler değişmezse "aferin, kır oğlum" tavrına geçebilir belki, belli olmaz.
  • sevilen progressive türkücü  (10.12.20 00:05:10) 
@sevilen progressive türkücü
Çocuğun annesi benim teyzem. Kendisine ve kuzenime elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz, terapiye ikna etmek için konuşuyoruz şu ara. Baba tarafı gerçekten toksik. Üstelik kendisi öğretmen.. Babayla da bir konuşma yapmayı düşünüyoruz. En azından çocuk için bir adım atmalılar. Teşekkür ederim öneriler için

  • kostüm çok güzel prenses misiniz  (10.12.20 00:21:04) 
10 yaş hırçın olmak için geç bir yaş bence. Ne zamandır böyleler hocam?
Okula da gidemeyince ortam iyice tuhaflaşmıştır.

Bir de karantinada uygun olmaz ama ne kadar farklı insanlarla, akrabalarla iletişim içinde olurlarsa çocuğun tuhaflığı kendini o kadar belli eder. Tabi çevreye de bağlı duyarlı insanlar gerekir.

Bir de aklıma gelmişken sormak isterim. Nasıl hareketleri var çocuğun?
  • sevilen progressive türkücü  (10.12.20 00:32:21 ~ 00:51:38) 
Son 2 senedir daha da şiddetlendi durum. Pandemi işleri daha da kötüleştirdi gerçekten. Tüm gün anneyle evde kalıyor, ikisi arasındaki iletişim baba işten eve gelince değişiyor muhtemelen. Çünkü üçü bir aradayken çocuk agresifleşiyor. Anne yapma dedikçe ve baba da bir şey olmaz yap dedikçe çocuk anneye düşman kesiliyor. Anne baba arasında ortak karar, ağız birliği yok kısaca.

Sorulan soruya cevap vermeme, annenin dediklerini dinlememe, anneye fazla yapışma(sarılma şeklinde) ya da vurma şeklinde aşırı uçlarda davranışlar mevcut
  • kostüm çok güzel prenses misiniz  (10.12.20 00:48:14) 
Hırçınlıktan başka durumlar da var sanki. Pedagog değilim ama öyle düşündüm.

Pedagoga gidebilirler öneri olarak.

Fazla yapışma olayını çözemedim ben. Anneden fazla sevgi mi bekliyor acaba?
Vurmayı da anneye yapıyor o halde. Bu hoş değil cidden.
  • sevilen progressive türkücü  (10.12.20 00:55:33 ~ 00:57:17) 
pedagoga gidebileceklerini sanmıyorum, ancak anne tek başına gidebilir.
baba çocukta sorun görmüyor ki, neden pedagoga gitsin?
zaten pedagogun hiçbir önerisi veya yönlendirmesi baba davranışlarını değiştirmedikçe uygulanamaz.

bence annenin yapması gereken tek başına bir profesyonelden yardım almak.
terapi sürecinde terapist zaten muhtemelen kocasıyla da görüşmek isteyecektir, adam belki baba kimliğiyle değil de, koca kimliğiyle karısı üzerinden çağırıldığında, karısını konuşmak için terapiste gider.

sorun babada.
çocuğunu kendi uzantısı gibi görüyor, ona yönelen eleştirileri kendisine yapılmış gibi algılıyor olabilir.
ya da bir travması var, o nedenle çocuğa karşı davranışları olması gerekenin tam tersi.
  • blatta hiberna  (10.12.20 17:59:55) 
pedagoga çocuk ve anne birlikte gidemezler mi? baba gitmese de olur şu aşamada.


  • sevilen progressive türkücü  (10.12.20 21:52:56 ~ 22:26:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.