[]

Lastiklerinizi Şişiriniz Uyarısı

Bugün yolda ilerlerken, lastiklerinizi şişiriniz uyarısı çıktı, indim baktım lastiklerde herhangi bir problem yoktu, uyarıyı sıfırladım. Tekrar geri bi uyarı vermedi. Problem ne olabilir?

Not: Geçen hafta kışlık lastiklere geçmiştim, ancak o zaman bir uyarı vermemişti.
Not2: Araç daha 350 km'de, 2020 model clio.

 
lastikler değişince ya da basınç değişirse yeni basıncı hafızaya almak gerekiyor. görünürde bir sıkıntı yoksa muhtemelen o yüzdendir.


  • jepa  (09.12.20 19:56:41) 
Arada bir zemin ve yol sebepli o hatayı vermesi cliolarda çok normal. Farklı farklı bir çok şirket aracı kullandım. Ama sadece clio olanlar genelde arada bir o uyarıyı verir. Önemsemeyin alışın.


  • limonlu eksi  (09.12.20 20:02:23) 
sıfırladığın ile güncel halini karşılaştırarak uyarı veriyor. yani inik olduğu anlamına gelmiyor. sistemde bi saçmalık var ama nasıl çalıştığını bilmediğim için yorum yapamıyorum.


özet: inip bakmanız ok ama bu sıfırlamayı aslında doğru basınçta şişirdikten sonra yapmanız lazım.
  • sttc  (09.12.20 20:30:08) 
kış gelince lastikleri daha genişletmek gerekiyor. normal basınç arabanın bi yerlerinde yazar. basıncı 1-2 derece düşürmek öneriliyor. lastik aldığınız yerden de bu bilgiyi alabilirsiniz.


  • ankarakecisi  (09.12.20 22:27:11) 
ara sıra basınç sensörleri sıcaklıktan vs. uyarılar verebiliyor. lastik önemli olduğu için yabana atmamak gerekir.
uygun bir zamanda, mümkünse arabanın lastikleri çok ısınmadan bir benzinlikte durup hava basıp lastik basınç ayarlarından ayarlamak lazım. eğer çivi vs. girmişse bir kaç saate uyarı tekrar gelir, lastikçi de hemen çözerler.

  • ludwig boltzmann  (09.12.20 23:09:12) 
Benim megane da lastikte civi cikti.

Seyir halinde iken arada sirada lastik patladi uyarisi veriyordu.kontrol ediyordum her defasinda.

Kis lastik takilirken lastikci soyledi civi oldugunu.

Bende araba sovuyordum.sonra ozur diledim.
  • kaiserr76  (09.12.20 23:50:09) 
basınç takip sistemleri genelde ayarlanan değerin %10 civarında altına düştüğünde uyarı veriyor.

Bu düşüşü gözle bakarak anlayabileceğini sanmıyorum. En iyisi bir benzincide ön görülen basınçta lastikleri şişirmek, sonrasında sistemde bu basınçları kaydetmek ve takip etmek.
  • burfak  (10.12.20 09:51:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.