[]

Schengen 90 gün kalma süresi

merhaba,

covid sebebiyle vize durumlarını kenara bırakarak sormak isterim:

diyelim ki 6 ay içinde 90 gün kalma hakkımızı 89 gün olarak kullandık ve türkiye'ye döndük. ancak 1-2 ay sonra geçerli bir iş/davet sebebiyle tekrar yurtdışına çıkmamız gerekecek. bu noktada ne oluyor? konsolosluk bu kalış süresini mi sıfırlıyor yoksa yıl olarak halen geçerli vizeyi iptal edip yeni schengen vizesi mi veriyor?

 
Bu noktada geri kalan 1 gunu kullanabilirsin sadece,onun disinda kaldigin surece bazi ulkeler sorunsuz gonderir bazi ulkeler ceza keser cikista.bir daha vize alacagin zaman bu sorun olarak onune cikar.yeni vize alman bu sureyi sifirlamaz.


  • duptıs  (09.12.20 17:31:11) 
sorumu tam anlatamadım sanırım.

90 gün süreyi doldurup, türkiye'ye geri döndükten sonra geçerli bir sebep için tekrardan yurtdışına çıkmanın yasal bir yolu var mı? yeniden vize almak mı gerekiyor?
  • parcaliham  (09.12.20 17:41:00) 
e ablacım o zaman herkes bi kere vize alır bi daha hiç gerek kalmadan birer gğn arttıra arttıra onu kullanıp durur:D

vizenizden artan günleriniz, ikinci veya sonraki ziyaretleriniz için yeterli değilse yeniden vizeye başvuracaksınız.
pasaportta geçerli vizenin duruyor olması yeniden vize talebinde bulunmanıza engel değil. başvururken eski vizenin süre açısından yetmediğini görecekler sonuçta. eski vizeyi geçersiz hale getirip yenisini geçerli yapıyorlar.

pasaportun süresi bitmeden yenisini çıkarınca da aynısı oluyor ya, o hesap.
  • jimjim  (09.12.20 19:22:11 ~ 19:22:59) 
Eğer çift veya çoklu giriş varsa 180 gün beklemeniz gerekir.


  • put it in your appropriate place  (09.12.20 19:25:11) 
Mesela 1 Ağustos 2020-28 Ekim 2020 arasında 89 gün kaldınız, en son çıkış 29 Ekim'de olmak zorunda.

Bundan sonra 27 Ocak'a kadar yani 90 gün Schengen dışında kalmanız gerekli. Eğer başka bir durum var ise yeniden vize almak gerekli, eskisi iptal oluyor. İlki multi ve yıllık geçerli ise bir daha alınana tek giriş ve kalacağınız gün kadar verebiliyorlar.

www.schengenvisainfo.com
  • Northern Mariner  (09.12.20 21:52:37 ~ 21:54:55) 
yeni vize.


  • lion de la Turquie  (09.12.20 22:06:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.