[]

arabanın paspaslarının sürekli ıslak olması

merhaba. yağmurlu günlerde arabanın arka koltuğunun paspaslarından biri ıpıslak oluyor. ancak koltukta, tavanda, başka döşemelerde falan hiç ıslaklık olmuyor. araba alt tarafından su alıyor gibi bir durum söz konusu olabilir mi acaba?

baya böyle paspasın üzerinde su birikintisi oluyor. sanayiye gitsem ''motoru indirelim abi'' moduna girecekler kesin. napsam bilemedim. fikir verebilir misiniz?


 
Sunroof varsa gideri tıkanmış ve içeri su alıyor olabilir.

Aracın marka modelini keşke yazsaydın.
  • false pretension  (09.12.20 17:30:29) 
Bir yerden su sızdığı kesin. Benzer bir senaryoyu hyundai i20'de yaşadık, ön sağ paspas sürekli ıslaktı. Torpido altında klimanın bilmemen motoru varmış, pıt pıt sızdırıyormuş. Dolayısıyla detaylı baktırman dışında bir çaren yok. Su plastik parçalardan yürüyorsa başka yerlerde ıslaklık olmayabilir.


  • roket adam  (09.12.20 17:34:06) 
Eger paspasin altindaki halida bir islaklik yoksa bir sizdirmadan sozedemezsin.paspasa ulasana kadar baska yerlerinde islanmasi gerekir.

Bir sebepte aracin sunroof u varsa orada gider kanalarinda bir tikalilik olabilir,oradan paspasa damlayabilir.
  • duptıs  (09.12.20 17:34:18) 
O ıslak olan paspasların yanında ki kapının kauçukları eskimiştir. Güneşli bir günde siz içeri girin arkadaşınız su döksün kapıya üsten falan.


  • komando kani var bende  (09.12.20 17:36:15) 
Bazen su çok daha uzak bir yerden sızıp bulduğu bir kanal boyunca ilerleyip sonra birikir, biraz zaman geçince de o su yolu kurumuş olabilir, yani daha uzak yerlere de bakın, hortumla dışarıdan su tutarak bulunabilir belki.


  • mikro patlama  (09.12.20 18:44:01) 
@komando ve mikro'nun dediği gibi bir dene bakalım. benim sürücü koltuğunun paspasının altı ıslanıyordu. kaputun bir yerlerinden arabanın içine giden kabloların geçtiği bir delik varmış, onun kapağı düşmüş, o delikten su almış. silikonladı usta o deliği ama yağmursuz günlerde bile ıslaklık devam etti, tekrar götürdüm. ustanın dediğine göre oradan dolan su bir yerlerde birikmiş, oradan kusuyormuş. usta bir şeyleri söktü fln ne yaptı tam bilmiyorum, 250 tl aldı, ama o zamandan beri bir yer ıslanmıyor çok şükür. neyse herhangi bir yerden su eksiltmiyorsa ve yağmur yağınca oluyorsa nereden su aldığını tespit etmeye çalış.


  • pati  (09.12.20 19:13:07 ~ 19:15:58) 
Kapıdan alıyordur muhtemelen.


  • adivar  (09.12.20 19:16:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.