[]

İnsan Kaynakları ile ilgili :)

Kariyerine İK'dan başlamak isteyen üniversitenin ilgili bölümünden mezun olmuş kişiye neler önerirsiniz? Nereden başlamalıdır bu kişi ? Hangi eğitimleri mutlaka almalıdır ve nerelerden temin etmelidir? Sizler nasıl başladınız? Teşekkürleer :)




 
eğitime falan gerek yok öyle şeylere para kaptırma.

tek çare staj. kısa dönem, uzun dönem staj programlarına girmeye ve oralarda kendini göstermeye çalış.

3 sene önce ben de o şekilde başladım. şimdi geriye dönüp baktığımda stajyer olarak değil de uzman yardımcısı olarak başlamamın imkansız olduğunu düşünüyorum.
  • a darkness coming  (09.12.20 10:18:12) 
ik'da kariyer çok şans işi.

benim ilk işim sırf ingilizce biliyorum diye yabancı personellerin işe alımından sorumlu olacağım bir pozisyondu. orda 1 yıl çalıştıktan sonra bir ik müdürü, düşük bitçesi sebebiyle birini işe alıp, tamamen yetiştirip, doğum iznindeyken yerine bakacak birini arıyordu, şans işte, karşılaştık, uzun yıllar birlikte çalıştık.

onunla çalışırken ik'nın her alanını öğrenme şansım oldu, bordro bilirim, arge bordrosu bilirim, sap kullandım, sıfırdan yetkinlik bazlı performans sistemi kurumuna denk geldim, sonra onu hedeflerle örtüştürdük, korn ferry ile grade çalışması yaptık, görev tanımı prosedür yazdık vs. vs.. bunların hemen hemen hepsi çalıştığım şirketlerin kaynaklarıydı bende yaparken öğrenmiş oldum.

dolalyısıyla ik şans işi, girdiğiniz yerde ne kadar ik uygulaması varsa o kariyeriniz o kadar hızlı ilerler.

yoksa yıllarca danışmanlık firmasında sadece işe alım yapan ik cılrada var. onlarda günün sonunda ik cı.
  • benaslinda  (09.12.20 12:27:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.