[]

ekrem imamoğlunun ihraç ettiği eurobond nedir?

anlamadığım için soruyorum. hükümetin belediyenin kaynaklarını kısıtlaması sonrası ekrem imamoğlu eşi benzeri görülmeyen büyük bir iş başardık 500 küsür milyon dolarlık eurobond ihraç ettik dedi. nedir bu eurobond? mantığı nedir? avantajları? sistem nasıl işliyor? bir çeşit borçlanma falan mı? açıklarsanız sevinirim.




 
ben bir kağıda 1000usd yazıyorum ve sama 900usd'den satıyorum. senim elinde üzerinde 1000usd yazılı bir kağıt benim cebimde 900usd var.

sonra sana diyorum ki 5 yılda 200'ler usd olarak ödeyeceğim bunu.

5 yılın sonunda senin cebinde 1000usd benim elimde 1000usd yazılı bir kağıt oluyor.

5 yıl zarfında da ben o 900usd ile iş yapıp para kazanıyorum.
  • duyurukullanıcısı  (08.12.20 22:58:48) 
Soruya soru eklemek gibi olacak ama detayını bilen var mı? Vadesi faizi nedir? Hazine’nin ihraç ettiği ile aynı faizi mi verdi acaba yoksa farklı kredi derecesi olduğu için daha düşük faizle ihraç etmiş olabilir mi?


  • catch the arrow  (08.12.20 23:19:58) 
mobilde hiçbir şey yapılamadığı için yeni mesaj olarak yazmak zorunda kalıyorum. Mod isterse silsin ikisini de.

%6.6 ve 5 yılmış. Hazine %6 ile satmıştı.
www.ibb.istanbul
  • catch the arrow  (08.12.20 23:23:55) 
her yerde var zaten
www.isbank.com.tr

  • ankarakecisi  (08.12.20 23:25:32) 
Hükümet İBB'nin kaynaklarını mı kısıtlamış? Mesela hangi kaynaklar kısıtlandı? Eğer kısıtlandıysa hangi gerekçeyle ve yetkiyle kısıtlandı? İBB'de Türkiye'nin hiç bir belediyesinde olmadığı kadar gelir var zaten. Eurobond demek uzun vadeli yabancı borçlanma demek. Avantajı borcun uzun vadeli ve düşük faizli olmazı. Yani olayın özeti şu: Sürekli dış borçlanmadan şikayet eden muhalefetin belediye başkanıda dış borç almış.


  • berkan11  (08.12.20 23:44:52) 
@berkan11

www.ibb.istanbul

"Meclis, geçen yıl onayladığı 4.6 milyar liralık borçlanma yetkisi 648 milyon liraya düşürüldü. Covid-19 salgınının İBB’ye maliyetinin 6,5 milyar liraya ulaştığını açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu süreçte Güney Kore Hükümetinin yerel yönetimlere 135 milyar lira kaynak ayırdığını, Türkiye’de ise belediyelerin kasasına girmiş bir kuruş olmadığını, üstüne kendi kaynak arayışlarına engel olunduğunu söyledi."

IBB nin cok geliri var da AKP doneminde borc almiyor muydu kendi kendini mi ceviriyordu saniyorsun? Her zaman aldigi borcu kisitlamislar iste, IBB de mecburen yabanci borc bulmus.
  • robokot  (09.12.20 11:16:39 ~ 11:17:41) 
eskiden kamu bankaları ibb ve abb'ye borç veriyormuş. artık vermiyorlarmış. bir de metrolar ile ilgili tcdd'nin daha önceden almadığı bir ödeme artık alınıyormuş. yani finansman kaynağı azaltılmış olduğu gibi, ekstra masraf yaratmışlar.


  • co2s2  (09.12.20 12:19:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.