[]

evde spor.. ama ne kadar kalori yakabilirim ki?

selamlar. şimdilerde evde spor yapmaya başladım (evet biraz geç kaldım hepiniz çoktan six packlerinizi çıkardınız bile:D) ancak verim alabilmek için ne kadar süre yapmam gerektiğinden emin olamıyorum. bu işin usulü pes edene kadar devam etmek midir? internette 20-30 dklık mat üzerinde kendi vücut ağırlığımla yapabileceğim videoları takip ediyorum. dengeli beslenme ve kalori açığı yapmaya çalışıyorum bir yandan.

örnek vereyim şu video mesela: www.youtube.com
bunu 20 dk yaparken kayda değer bir miktarda kalori yakabilir miyim?

 
spor yapmak nefes nefese kalmak, ya da pes edene kadar yapmak değildir. evde yapacağınız bu tarz vücut ağırlığı antremanları ile maks 200-300 cal yakabilirsiniz. asıl mevzu başlamak, hareketsiz kalmamak. kalori açığını beslenme ile oluşturun. yaptığınız sporu bonus olarak görün.


  • Barbell  (08.12.20 22:30:56) 
Ben evde hafif ağırlıklar ile 35-40 dakika çalışıyorum. Üç gün yapıp bir gün dinleniyorum. Şeker tüketmiyorum. If yapıyorum. Ne kadar kalori yakıyorum bilmiyorum ama sonuçtan memnunum. Yeni başlayacaksanız haftada altı gün yapmak zorlayabilir sadece.


  • ruhen hastayim ben  (08.12.20 22:58:53) 
vücut ağırlığı ve hiit ile yarım saatte 300-400 kalori yakarsınız. kalori açığını proteinden yapmamaya dikkat edin yeter. sadece 300-400 olarak görmeyin ama kalori yakmayı gece uyurken bile enerji harcayacaksınız çünkü vücudunuz kasları oluşturmaya/iyileştirmeye çalışacak.


  • argent dawn  (08.12.20 23:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.