[]

35 yaşından sonra yazılımcı olunur mu?

merhaba arkadaşlar,

hayata geçirmeyi düşündüğüm bir uygulama (app) projem var. taslağı, planı vs hepsi bende mevcut. android ve ios programlarında ücretli bir app olacak.
bu işe girmek istiyorum ama girdiğim işin mutfağına da biraz hakim olmak istiyorum.

ben bu işe nereden başlamalıyım? ne kadar sürede sağlam bir alt yapı ya da 10k maaş alan yazılımcı kadar birikime sahip olurum?

teşekkürler

 
36 yaşında 20 senedir kullanmadığım temel html bilgim olmasına karşın yazılım okumaya başladım. Bilmem daha açık olunabilir miydi?


  • emininsel  (08.12.20 17:03:18 ~ 17:03:49) 
yazılım sırf dil bilmek değil.
Algoritma vs vs bilmek de gerektirir
Bi yaştan sonra zor.

Derme çatma kendi appinizi yazarsınız ama 10k alan yazılımcı olmak zor.

Kursla falan insanlar yazılımcı olunur sanıyorlar.
Kursla doktor olunmuyor, anca baka baka kırıkçı çıkıkçı olunuyor
askıya asılıp sopayla bele vuruluyor ya
o hesap.
  • summatinyourteeth  (08.12.20 17:21:21) 
"10k maaş alan yazılımcı" olmanız için (mid-level diye düşünüyorum) günde 8 saat çalışsanız en iyi ihtimalle 3-4 yılınız var. Zor ama imkansız bir şey değil tabi ki.

Asıl soru niye böyle bir şey istiyorsunuz ki? Yani uygulama fikriniz varsa yaptırın ve oradan para kazanın mesela. Para kazanmak için kod yazmak çok iyi bir fikir olmayabilir. İyi "maaş" alıyorlar ama harcanan efora değiyor mu diye sorguluyorum sık sık.
  • plutongezegendegilmi  (08.12.20 19:30:47) 
kendini yazılımın peygamberi sanan ve bu doğrultuda size geribildirim yapacak olanlara aldanmayın bence :) veya çok görmüş geçirmiş, her şeyin doğrusunu bilen boomerlara da inanmayın. hedefiniz var, eğer azminiz de varsa ve motivasyonunuzu yüksek tutan inatçı bir yapınız varsa kurs alarak kendinizi eğiterek "doktor" dahi olabilirsiniz!

yolunuz açık olsun. yeterli zamanınız var her şey olabilmek için.
  • ala09  (08.12.20 20:44:15) 
31'imde yazilimci oldum ben, tabi oncesinde testciydim, okulda da alakali derslerim vardi.

iyi bir calismayla ve yol gosteren birileri de olursa 1 sene bence yeterli olur 10k alan bir yazilimci seviyesine gelmek icin. tabi bu islere icten bir merak, azim, biraz da yetenek gerekli. bir de ders calisir gibi calismak yetmez, gercekten bir seyler uretmek lazim ayni zamanda.

bir de yapacagin app'in server tarafi da olacaktir. sadece uygulama yapmayi ogrenmek yetmez hepsini kendin yapmak istersen.
  • lemmiwinks  (09.12.20 12:23:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.