[]

yazılım maaş skalası (ios)

uzun zamandır işsiz olduğumdan ve şu korona mevzusundan dolayı piyasadan hiç haberim yok.
remote mid veya senior ios developer pozisyonu için bir danışmanlık firmasıyla görüşeceğim.

acaba yazılımcı arkadaşlar maaş skalası hakkında ufak bilgi verebilirler mi? bir de remote daha önce çalışmadım, muhtemelen proje bazlı değil tam zamanlı çalışmamı isterler yanılıyor muyum? bir de diyelim tam zamanlı remote dediler, şirketlerin bu konudaki tutumları nasıl remote'lara daha mı az maaş ödeniyor.

teşekkürler.

 
remote olunca daha az maaş ödenmiyor. böyle yapan şirket varsa kurumsallıktan uzak patron şirketidir. oraya başlamayın sonrasında başınız ağrır. ben sap piyasasındayım ama mobilci birkaç arkadaşım var. seniorlarda 13k altı maaş duymadım. twitterdan bir iki kişi bulup doğrudan sorabilirsiniz. sektörde biraz tanınan insanlar açık açık konuşabiliyorlar sosyal medya ortamında. burda da eminim mobilci arkadaşlar vardır.


  • golgi aygıtı  (08.12.20 12:33:16) 
@golgi + 1 ama ek olarak:

Bazı büyük şirketler de lokasyon bazlı farklı ödeme yapıyorlardı. İşte SF'deki adamın kirası daha yüksek ona daha fazla para verelim gibi. Çoğu şirket bu yöntemden vazgeçti/vazgeçiyor, ona da dikkat edin. Onun yerine şirketin ortalama ücreti aynı sektördeki diğer şirketlerle nasıl vs. ona bakmak lazım.

Tam zamanlı / contract olayı anlaşmanıza bağlı. Tam zamanlı olursa normal çalışan oluyorsunuz işte.
  • plutongezegendegilmi  (08.12.20 12:50:18) 
ne kadar zamandır işsizsiniz? mid il senior arasında baya fark olabilir. topladam kaç yıllık tecrübeden bahsediyoruz?


  • benaslinda  (08.12.20 13:56:07) 
valla ios developerın bu zamanda işsiz olması pek normal değil, ücretten ziyade yeterlilikle ilgili bir sorun olmasın?


  • nuisance  (08.12.20 15:41:47) 
@benaslinda
yaklaşık bir yıldır, 4 sene .net, 2-3 yıl da ios tecrübem var.

@nuisance
seviyemi bilmiyorum tabii ama işsiz olmamın nedeni yeterlilik değil aslında, kendi isteğimle mevcut işimden ayrıldım ve aktif olarak da iş aramadım.
  • ronartest  (08.12.20 18:35:29 ~ 18:36:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.