[]

yaklaşık 5 senedir çekmek istediğim bir kısa film

var.

ben bu filme nasıl finansman sağlarım, nasıl sponsor bulurum gençler? ağzımı bozduğuma bakmayın. gayet de naif, ne istediğini bilip de koparamayan bir adamım.

bir yol gösteren olur ise mutlu olurum.

(çalıştığım sektör müthiş alakasız bu arada. öyle bir çevrem yok yani)

 
Bulamazsın. :D

Şimdi cevaba gelelim, yapım şirketi olan arkadaşım bile fongogo üzerinden crowdfunding açtı çevresinden topluyor.

Kültür bakanlığı seçeneği var ama dışarıdan birinin düzgün bütçe planı vs şeyleri halledeceğini sanmıyorum. Yine de (sinema.gov.tr) . Bu yılınki Kasım'da doldu sanıyorum bakmadım, bir başvuru Aralık'a kadardı. Devlet %50'sini karşılıyor karşılarsa, 20 bin bütçen varsa 10 bin veriyor. Genelde o yıl herkese aynı parayı veriyor.

Bir de tanıdığı olup farklı şirketlerden belediyelerden yol desteği, bilmemnesi alanlar oluyor. Yardım gibi.
  • nhk ni youkosu  (08.12.20 00:17:18) 
Ah aynı dertten muzdaribim. Bir yol bulazsak kendi paramızla çekeceğiz artık. Ona da paramız yetmez muhtemelen film yarım kalır.


  • olaylar olaylar  (08.12.20 01:52:40) 
Filmin içine konusuna belli bir sosyal soruna gönderme vs koyabilirsen bu konu özelindeki dernek vakıf vb yerlerden bu film için bütçe talep edebilirsin. Örn. engelliler, kuraklık, SMA hastaları vb. gibi konuları filme ya da konusuna yedirebiliyorsan bunlarla birlikte STK lardan destek isteyebilirsin. orada işlerine ne ölçüde yarayacağına bakarlar. eğer yayınlandığında ses getireceğine inanırlarsa ve ya kendi reklamlarına destek olacağını düşünürlerse bir kısım destek olabilirler.
alternatif olması açısından bu da bir fikir.

  • erty_ksk  (08.12.20 13:11:05 ~ 13:11:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.