[]

abi-hocam

bütün istanbullular abi, bütün ankaralılar hocam diyor gibi geliyor bana. neden böyle?




 
Hocam lafı ODTÜ kaynaklı diye biliyorum. Ankara etkisi ondandır.
Ayrıca abi neyi düşünüyorsun cidden (anlatabildim sanırım) :)

  • kisa  (07.12.20 22:54:21) 
Dostum lafından iyidir bay irrite edici hocam candır :)


  • Take it away honey  (07.12.20 23:02:18) 
kardeş-kardeşim diyenlere bir gün bıçağı takasım var. Nereden kardeşin oluyorum senin!

hocam genelde üniversite ortamının çok olduğu yerlerde oluyor (nüfusa oranla)
  • infernalcadre  (07.12.20 23:24:22) 
Ankaralilarin hepsi hocam demiyor. Kesin bilgi.


  • mor oje  (07.12.20 23:30:43) 
Abi'yi "aabi" gibi yaymayıp kısa kesince muhatabın kardeşi olabiliyosun bi anda. Benim ağız hiç yayılmadığı için kullanamıyorum mesela. Hocam da hiç yakışmıyor bana. Başkası kullanınca daha sempatik geliyor. Sırf ismiyle hitap etmek için her önüme gelenle tanışamayacağıma göre mecburen dostum diyorum. Kardeş-kardeşim diyenlerden hiç hazetmiyorum ben de. "Hojam" diyenlerle kafalarını tokuşturup topraklamak lazım bunları.


  • IncredibleMau  (07.12.20 23:41:19) 
asıl istanbul'da moruk diyorlar, ona uyuz oluyorum ben. ilk geldiğimde çok saçma ve poser gelmişti. sonra bi baktım ben de kullanıyorum alsjdas
hocam'ı online mecrada kullanıyorum sadece.

  • Jux  (08.12.20 01:54:47) 
Elazığlılar ortak, Amasyalılar bacanak, Edirneliler aga, ülkücüler, bekçiler ve yeni polisler reis diyor. Hacı, hacu, hacıt, babuş, baboli, kanga, dayı, bilader gibi hitaplar da var. Sadece abi ve hocam olsa...


  • pass  (08.12.20 03:33:23) 
tanımadığım insanlara kullandığım hitap biçimleri daha enterasan ama tanıdığım insanlar için hepsinin kendine özgü hitapları var, birine ortak diyorum, birine hacı, birine hoca, birine abi(yaşı küçük), birine kardeşim, birine kahraman, birine kel, birine bizim oğlan vs.

lokasyon ankara:)
  • antihero  (08.12.20 09:58:43) 
denmiş zaten, ankara'da hocam denmesi odtü'den çıkan bir olay. 60'ların sonunda sinan cemgil'in başlattığı bir akım. aslında çok da güzel, çünkü okulda hoca/öğrenci/personel kim olursa olsun herkesi eşit konuma koyar, herkese aynı hitap edersin. aynı zamanda herkesin herkesten bir şeyler öğrenebileceği mantığına dayanır.


  • mehmed resad  (09.12.20 02:29:16) 
bursalılar da aga ya da hacı ya da hafız der.


  • naksidil  (09.12.20 09:41:47) 
hocam <3 ben

ama Ankara'da anti-ODTÜ timi hocam kullanmaz kullananı da sevmez.
  • lcha  (09.12.20 15:01:10 ~ 15:01:37) 
abi daha samimi. hocam irrite edici ve üstten bakan bir tınısı var.

istanbulluyum fakat yine de istanbul için böyle bir genelleme yapmak mümkün değil. istanbul'da hayatında duymadığın sözlerle karşılaşırsın. anadolu'da garip bir hitap duyduysan istanbullu birinden öğrenilmiştir muhtemelen. sürekli yeni şeyler türüyor.
  • bohr atom modeli  (09.12.20 20:15:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.