[]

Elde kalmış tişört - ne yapabiliriz? Yardım lütfen

Merhaba,

Bir sorunumuz var, öncelikle kısa bir bilgi verip ardından fikirlerinizi bekliyorum. Abimin bir mesai arkadaşı şu anki işi öncesinde birkaç yıl lüks bir avm’deki Nike mağazasında çalışmış ve o sürede bir sürü türk basketbol liginde oynayan amerikalı basketbolcuyla tanışmış. Abime de şöyle bir teklifle gelmiş, “tişört bastıralım ve bunları tanıdığım basketbolculara satalım, onlarla konuştum işimize destek olmak için bizden satın alacaklar, ama bende para yok” Abim de çocuğa güvenip kenardaki parasından tişörtlerin parasını ödemiş. Tişörtler 3 ay önce basıldı, çocuk bugün yarın diye diye oyaladı abimi ve sonunda satamadığını söylemiş, abim de tişörtleri çocuktan aldı. Şu anda elimizde tanesi 40 tl’den yaptırılmış 300 küsur adet tişört var. Tişörtler siyah ve beyaz renklerde ve üstlerinde “we’re famely” yazıyor (fame+family şeklinde düşünülerek dizayn edilmiş)

Evet, basketbolculara tek tek gidip tişört satma gibi aptalca bir fikre güvenip elindeki parasını yatırdığı için abim çok hatalı.. peki bu durumu düzeltme yolu var mıdır sizce? Kâra geçmek gibi bir düşüncemiz yok, en azından harcadığımız parayı nasıl çıkarabiliriz sizce? Bu tişörtleri satabilir miyiz bir şekilde bir yerlerde? Evde moraller çok bozuk, fikir verecek olanlara şimdiden çok teşekkürler.

Not: Arkadaşı param yok diyor, ondan alabilme gibi bir durumuz yok.

Edit: foto ekledim ilk cevaptaki arkadaşın önerisine uyarak.

 
letgo, instagram, sahibinden ve diğer elektronik mağazalardan deneyin şansınızı.

caps atıp koyarsan diğer arkadaşlarımız da fikrini belirtebilir, yazı var yazı var, dev gibi yazdıysanız itici bişeyse alan olmaz da göze hoş geliyorsa çoğu insan bakmaz ne yazdığına.
  • killerbee  (07.12.20 20:42:19 ~ 20:43:17) 
Hocam :/ kötü olmuş

Tişörtün tasarımı nasıl bilmiyorum ama bildiğin yazım hatası gibi görünüyor o.
Siyah tişört üzerine direkt beya yazıysa tasarım da çok basittir.
Tişört bastırıp tanesini 40 tl'ye mal etmek...
Basketbolculara satarım, onlar niye alsın. Ayrıca 300 basketbolcu tanıdığı mı varmış...

Olayı hiçbir yerinden tutamadım, çok kötü düşünceler hep.

Tavsiyem, etsy, dolap vs gibi yerlere satışa koyabilirsiniz belki. Amazona belki ikinci el diye. 0 için şirket istiyor herhalde.
Yarı fiyatına falan belki bir kısmını satabilirseniz az da olsa para döner geri ama gerçekten çok kötü bir girişim olmuş.

Hiçbir yere satamıyorsanız bir yerlere bağışlayın derim.
  • senolll  (07.12.20 20:43:19) 
Abinin arkadaşı, tshirt imal eden yer ile anlaşıp aradan para götürmüş sanırım. Gerisi hikaye yazılmış gibi geldi.


  • ykyt  (07.12.20 20:46:46) 
@ykyt, biz de aynısını düşündük maalesef, Türkiye gibi tekstilin ucuza imal edildiği bir ülkede toptan yaptırılan tişörtün tanesi 40 tl’ye gelmez. Dediğim gibi, en azından yatırılan paranın ne kadarını geri alsak bir şekilde kârdır diye düşünüyoruz bu saatten sonra.


  • nihannihan  (07.12.20 21:14:07) 
Yav kardeş o tişörtlerin toptan adet maliyeti 5-10 tl yi geçmez muhtemelen. Elde kalmış mal da anca pazarda satılır. 10-15-20 tl den pazarda satarsanız satarsınız başka türlü kimse almaz. Onla da uğraşmazsınız. Gidin bi yere bağışlayın da bari sevabını almaya çalışın.


  • Kahir ekseriyet  (07.12.20 21:19:05) 
İşleyişine yabancıyım ama trendyol'da mağaza açıp satamaz mısınız? Bir kadın ve bir erkek mankene giydirip yan yana ve ayrı birkaç foto çektirip satışa koyabilirsiniz belki? Sevgili tişörtü olayını yapan tipler hala var çünkü. Ya da bu sektörde olan tanıdık birinden rica edebilirsiniz.

Dolap uygulamasında da sıfır ürün diye satabilirsiniz bu arada. Orası komple giyime yönelik neredeyse.
edit: @kahir ekseriyet' in dediği gibi pazar da bi alternatif, zararına olur belki ama daha iyi bir alternatif bulamayınca yapılır.
  • Amaranta ursula  (07.12.20 21:22:16 ~ 21:24:14) 
Ya ne sevabı günahı, 10 bin tl’den fazla para yatırılmış, zararına bile olsa satmak istiyoruz heralde, kolay mı kazanılıyor o para da hibe edelim? Paraya dönüştürmeyi öngören fikirlerle gelin lütfen.


  • nihannihan  (07.12.20 21:23:38) 
hiçbir esprisi yok, marka bilinirliği yok, kalitesi belirsiz, önümüz kış.
kim neden 5 lira edecekmiş gibi görünen tshirtlere para versin ?

aklıma gelen tek çözüm tshirt baskı yapan bir yerde bu ürünleri desen, logo vs ile renklendirmek. tabi bu da maliyet o yüzden belki ilk adımda bir iki numune yapıp gerisini photoshop ile tasarlayıp satışa koyabilirsiniz. talep oldukça baskıları yaptırıp müşteriye yollarsınız. veya “we’re famely” sözünü kapatcak patch biçimli enteresan şeyler dikişle eklenebilir.


ancak bu bile takip edilmesi, para harcanması, müşteriyle yazışılması gereken bir süreç.
  • orpheus  (07.12.20 21:26:37) 
Facebookta tekstil toptancıları grupları fln vardı oralarda ticaret dönüyordu eskiden hala var mı bilmiyorum bi bakılabilir


  • Kahir ekseriyet  (07.12.20 21:30:23) 
mankene giydirmeye gerek yok, çok güzel mockuplar var, zaten normal kesim tişört


fotoşopla uğraşan bir arkadaşınızdan rica edin, yazıyı da göz kararı aynı fontla yazar.

mockup şu oluyo

colorlib.com

böyle bin tane tişört mockupu var. yani modele giydirip foto çekmişsiniz gibi ama fotoşopla yapılan bir olay.

bilgisayarım sağlam olsaydı ben yapardım.
  • killerbee  (07.12.20 21:31:12 ~ 21:31:47) 
40 liraya toptan tişört çok ütopik geldi. vatandaş zaten bunu 10 liraya yaptırsa 30 u cebe atmış bariz.

40 liraya us polo tişört alıyorsun indirimde 40 a alan bence olmaz.
tanıdık şirket varsa onunla anlaşın trendyol butik açın. yoksa ben dolap kullanıyorum ucuz mal çabuk gidiyor. etiket takın 15 liraya satarsınız rahat bir şekilde.
  • cilekli pasta  (07.12.20 21:31:22) 
Evet üzerindeki baskının pek bir esprisi yok ama kumaşı iyi kalite imiş, bilene sorduk. Ama işte nerde nasıl satıcaz, sorun orda.


  • nihannihan  (07.12.20 21:32:16) 
Pazarcılara toptan dökme olarak verebilirsiniz adet başı 5 - 10 TL arasında (veya malın tamamı 1000 TL, 2000TL gibi) veya kendiniz pazarda ya da işporta olarak satabilirsiniz fiyat konusunda fazla beklentiniz olmasın.


  • berkan11  (07.12.20 21:36:20) 
Ihtiyac sahiplerine hayir yapmak da bir secenek...


  • dunal  (07.12.20 23:08:23) 
Sahininden’dende toplu olarak satarsınız, ama 40 lira biraz iddialı bir rakam.


  • otopsicocugu  (08.12.20 02:42:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.