[]

Kira sözleşmesi ile ilgili, konuya hakim olanlar bakabilir mi?

Selam arkadaşlar. Kardeşim şehir dışında asker. Acemilikten sonra gittği şehirde iki arkadaşı ile ev tuttular. Üçü de asteğmen, toplam askerlik süreleri bir yıl. Zaten 2 aydan fazlası acemilikti. Her neyse bunlar ev tutarlarken ev sahibine en geç ocak sonu evden çıkacaklarını söylemişler. Ama o kadar uzun sürmeme ihtimalinin daha çok olduğunu, 9 ay gibi bir süre için kiraladıklarını söylemişler. 2 kira bedeli de depozito vermişler.
Malum pandemi süreci, askeriyede, bekar rütbeli personelin kışladan çıkmaması ile ilgili bir karar alınmış. Zaten bir ay sonra askerlikleri bitiyor. Mecburen eşyaları vs satıp evi boşaltmak durumunda kaldılar, çünkü mücbir sebep var, kışla dışına çıkamayacaklar.
Bu konuyu ev sahibi ile görüştüklerinde, (Bu arada eve çiçek gibi baktılar, kirayı takır takır ödediler) ev sahibi depozitoyu vermeyeceğini, evi erken boşalttıklarını, kendisini mağdur ettiklerini, hatta evi boyatmak zorunda olduklarını (duvarlarda hiçbir şey olmamasına rağmen), sözleşmelerini de geri vermeyeceğini söyleyip çamura yatmış.
Güzellikle de zorla da kabul ettirememişler. Karakola gitmişler, karakol da bizlik bir şey yok ama biz de konuşalım demiş, polis de arayıp izah etmiş ama adamın niyeti belli, paranın üzerine yatmak.

En son lanet olsun diyip çıktılar evden çocuklar, depozitoyu da bıraktılar.
Bu durumda kardeşim haksız mı? Kendi elinde olmayan bir sebeple evi boşalttığında ev sahibinin depozitoya el koyma hakkı var mı?

Bu arada tapu adamın eşinin üzerineymiş. Kira kontratı da eşi ile kardeşim ve arkadaşları arasında. Bizim çocuklar kendilerini sağlama almak için adama alacak verecek yoktur diye bir kağıt imzalatmışlar ama bu ne kadar geçerli bilemiyoruz, tapu adamın adına değil çünkü.

Ayrıca çocuklar kirayı hesaba gönderirken kira açıklaması ile göndermiş birkaç ay, sonra adam kira demeyin açıklama yazmayın demiş bunlara, muhtemelen vergisini ödemiyor. Biz bunu şikayet etsek ne çıkar, bir ceza öder mi?

Bir akıl verebilir misiniz? Ben parayı geri almayı da geçtim haram zıkkım olsun da, bir şekilde bu adama da bir şey ödetmelerini istiyorum. Benim cebimden çıksa bu kadar zoruma gitmezdi.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Okuyanlara teşekkürler.

 
Maalesef bu sevdigimin ulkesinde kanun yoluyla haramilerle, zorbalarla basa cikamiyorsun.

Depozitoyu almanin mantigi eve zarar verilirse ve bu zarar giderilmezse o paradan karşılamaktır. Biri benim depozitomun ustene yatacak olsa evindeki camlar, cerceveler neden hala yerinde duruyor diye durup bir dusunurdum.
  • Kirmizibavul  (07.12.20 20:50:44) 
İcraya versin ben ev sahiplerinden hep öyle aldım paramı


  • mirty  (07.12.20 20:58:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.