[]

Hafıza problemi

Çalıştığım şirket de çok net bir sistem yok, kara düzen ezbere gidiyorlar. Herkes stoğunu, sipariş miktarını ezbere biliyor. Bu rakamları bilgisayara girip oradan da okumuyorlar. Full ezberden. Ben hiçbir şekilde bunu yapamıyorum. Dün konuştuğumuz konu için notlarıma bakma ihtiyacı duyuyorum, olayları loglamayı tercih ediyorum: Sizde nasıl durum? Bu konuda kendimi nasıl geçiştirebilirim acaba




 
işyerinde yeni isen normal ama yatıp kalkıp bu işleri takip edince hepsi hafızanda yer ediyor. ben yaklaşık 60-70 ithalatçı firma ile çalışıyorum ve çoğu faturanın tutarını ezbere söyleyebiliyorum. ki bunları ezberlemek için özel bir çaba sarfetmiyorum. düzenli takip etmekten kaynaklanıyor sanırım. bazen beynin çalışma şeklne hayran olmamak elde değil.


  • lazpalle  (07.12.20 09:20:38) 
Sizin yaptığınız normal. Sadece Normal değil Çok doğru.
Ömrünü üretime vermiş . 70 yaşında mühendis adam Hala her olayın notunu tutar.
Her gün üretimden yazılı rapor ister. Hep yazılı veriyi kontrol eder.
Bu adam unutkan değil. Mantıklı.

Ama bizim ülkede Patron ezberden iş ister. Soru sorar dur bakayım dersen kızar.
Bırakın ERP'yi doğru düzgün üretim takibi yok.
  • ycaycayca  (07.12.20 10:37:57) 
Evet yeniysen normal bu. Zaman içerisinde aklına oturuyor. Ama bence de not tutmak en doğrusu. Bİ kere şaşarsan sıkıntı yaşarsın.


  • roket adam  (07.12.20 10:54:57) 
Not tutmak en doğrusu. Her şeyin düzenli kaydını tutmak riskleri minimuma çeker


  • kojonotsuki  (07.12.20 11:34:02) 
kağıda (veya excele neyse artık) yazdığın şeyi kontrol edebilirim ama aklındaki sayıyı kontrol etmem mümkün değil. yazmak iyidir.


  • reavelyn  (07.12.20 14:37:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.