[]

Stres kaynaklı saç dökülmesinde finasterid/minoxidil/dermaroller vs kullanı

Saçlarım doğuştan seyrek ama hemen hiç dökülmeyen tipteydi fakat son 1.5 senedir stresten baya bir miktar döküldü. Özellikle şakaklarımın üst taraflarında ve kafamın en tepesinde saçlar deriyi kapatamıyor tam. Yaşım genç (23) olduğundan saç derim hala canlıdır diye düşünüyorum. Sizce bu aşamada tekrar kaybettiğim saçların çıkması, diğer saçlarımın da hızlı bir şekilde uzaması için hangi yönteme başvurabilirim? Spor (kan dolaşımını arttırmak) cidden işe yarar mı? Başlıkta belirttiğim gibi yöntemleri denemeli miyim?




 
Finasterid nedir hiç duymadım. Minoxidil'i duydum ama pek kullanıcısı yok, bence işe yarıyor olda kadınlar bu ürünü deli gibi kullanır, bende büyük ihtimal kullanıcı yorumunu görürdüm, dermorellerin saç derisi için uygun olduğunu düşünmüyorum.

Erkeklerin saç dökülmesi biz kadınlara göre farklı. Ben evde yaptığım maske ile yeni saç tellerimin çıkmasını sağlamıştım sizde ne kadar işe yarar bilmiyorum. Ama saçlarım bu maskeyi yaptığım süreçte baya güçlenmişti. Hindistan cevizi yağı, fındık yağı, susam yağı ve eczaneden aldığım birkaç serumu karıştırıp saçıma sürmüştüm.

Erkek tipi saç dökülmesi yaşadığınız için en doğrusu sizin eczaneden bu tip dökülmeleri engellemek için bir ilaç almanız. Yani önce mevcut saçlarınızı korumanız lazım. Ondan sonra dökülmenizi iyice azaltmak için şampuan değiştireceksiniz, en sonda saç serumu/saç maskesi ile yeni saçların çıkmasını sağlayacaksınız. Yaklaşık 6 ayda sonuç alırsınız.
  • GoodMorningTeacher  (07.12.20 02:31:48) 
stresten olduğuna emin miyiz?
Açıldığını söylediğin bölgeler gayet erkek tipi saç dökülmesi gibi duruyor. İlla 30 olman gerekmez benim de 20'lerde dökülüyordu 27'de çok hızlanmıştı.

Dermatolog'a gitsen Minoxil verecek, kullanırsan işe yarıyor ama bırakırsan eski haline (ve yıl geçtiği için normalde dökülecek olup dökülmeyenler de dökülüyor, daha kötü bile gelebiliyor) Yani bırakmadan yıllarca kullanırsan iş görebilir.

Finasterid'i doktora danışmadan kullanma. Önce sende kimyasal bi eksiklik (çinko da verirler genelde) var mı ona baksınlar. Finasteride şakaya gelecek bir şey değil, doktor bana kullanabilirsin dediği halde kullanmadım. (hormon baskılayıcı bu, testosteronunla oynuyor.)

Forumlarda dermaroller kullanan vardı ama kafanı delmeden önce yine dermatologla görüş derim. Bir ihtimal kafaya yapılacak prp veya mezoterapi de şu anki kökleri canladırıp ömürlerini biraz uzatabilir.
  • nhk ni youkosu  (07.12.20 10:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.