[]

Surekli eksik yanlarin soylenmesi

Merhaba. Her performans gorusmesinde yoneticim bana surekli ozguvenimin dusuk oldugunu, gelistirmemi soyleyip duruyor. Ek olarak ekiple iletisimimin iyi olmasini istiyor ama ben ekiptekileri dedikoducu buldugum icin is haric fazla konusmuyorum. Ama beni dinlemeden surekli zayif/olumsuz yanlarimi yuzume vurmasindan cok bunaldim. Tek olumlu ozelligim ona gore cok calisiyor olmak. Surekli zayif yanimi soylemesi normal mi sizce? Cok ilgili bir insan da degil, kendimi cogu zaman yalniz hissederim destek gormem ama bana surekli bu konuyla geliyor ve mobbing mi yapiyor acaba diye dusunuyorum. Ben birden ozguven depolasam bile eminim bir kulp bulacak. Bu tavrinin degismesi icin ne yapmaliyim? Is mi arayayim, cok mutsuzum




 
kendine güven diyor yani kötü bşy göremedim ben


  • sen nasıl bir insansın  (07.12.20 00:44:19) 
"Çalışanların alayı Müge Anlı ayarında, a kalite çalışanlarla sağlıklı iletişim kurabileceğime inanıyorum. Onların düzeyine inmek için özel bir çaba gerekli. Ve ben o düzeye inmeye tenezzül etmiyorum. Size de çalışmak zorunda olduğum için katlanıyorum. Ben de bilgi ve tecrübelerini aktarırken kendisine hayran bırakacak bir yönetici ile çalışmak isterdim ama maalesef koşullarım bu" derdim.


  • rastinon  (07.12.20 02:11:48) 
benim de birebir çalıştıgım üstüm, teslim ettiği 100 işten 90'ını dokunmadan müşteriye iletiyor da 10 tanesinde revizyon yapması gerekiyorsa o 10 tanesi hakkında moralimi bozmadan asla geçmiyor, ki "junior"" bir pozisyondayım. ifade ediş biçimi de çok iyi değil. konunu takip ediyorum


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (07.12.20 02:18:54 ~ 02:19:43) 
Üst pozisyonunda çalışan biri olması ne değiştiriyor ki? Size göre de onda çeşitli eksiklikler olabilir. Bunlar mutlak doğru da değil yani. Bana göre insanların yargılarının bizim üzerimizde etki bırakmasına izin vermemek gerekir. Öyle düşünüyorsa ki kaba bir şey söylememiş, tamam teşekkür ederim deyip geçebilirsiniz. Canınızı sıkmasın yani. Siz ne olmak isterseniz o olabilirsiniz. Başkalarının söyledikleri kendileeini bağlar.


  • havadakarada  (07.12.20 12:45:00) 
Yöneticinin iyisi geribildirim verirken sandwich tekniğini kullanır; iki iyi arasına geliştirmesi gereken alanları. Yönetici olarak gördüğüm şu; çalışanlar iyi geribildirimleri kabullenip, geliştirmeleri gereken alanlarda hemen savunmaya geçiyor. Bakın size çalışmanızdan memnun olduğunu söylemiş. Bu cepte. Size eksik yanınızı söylemesi mobbing değil. Sizin anlattığınızdan "bir kulp bulmak" gayesinde olduğunu düşünmedim. Size hep aynı konuyla geliyor ve siz de "bende bir sorun yok, etrafımdakiler tiksinç" diyerek hem uyumsuz portresi çiziyorsunuz hem de bu geribildirimi kabul etmiyorsunuz bile. Eğer bulunduğunuz ortamdan mutsuzsanız elbette arayın, iş değiştirin. Bu bir çözüm olabilir. Ama tümden yalnız çalışmıyorsanız hiçbir yer gül bahçesi değil.


  • SiyamkedisiZorro  (07.12.20 14:11:31) 
Tum soylenenler uzaktan bakildiginda mantikli geliyor. Ama bulundugun durumda motivasyonum cok dusuk. Ne yaparsam yapayim yetersizmisim hissi aliyorum. Bana telefonda bir kere anlamsiz yere bagirmisti ben de biraz sesimi yukseltip savunmaya gecince de hatasini fark edip geri adim atti ama bu savunmaya gecmemi bile ozguven dusuklugu olarak yorumladi. Nicin bana bagirma hakkini elinde buluyor? Ben yine haksiz miyim bana bagirdigi icin?


  • walser  (07.12.20 14:33:43) 
Hocam diğer verdiğiniz örneğe istinaden ikinci kez yorum yapmak istedim. İlk olarak zaten özgüven eksikliği bir hata vs değil. Herkesin zaman zaman bununla ilgili bir problemi olabilir. Geliştirilebilen bir şey.

Burada problem, başkalarının söyledikleri şeylerin sizin üzerinizde fazlasıyla etki etmesi, sizi yönlendirmesi ve üzmesi. Bunun farkında olup kendinizi geliştirebilirsiniz. Bununla birlikte hak savunma, daha sakin tartışma, kendinin daha iyi ifade etme gibi noktalarda da gelişme sağlarsınız çünkü bunların hepsi problemin farkında olup çözmekten ibaret diye düşünüyorum. Kendinize gerekli değeri verirseniz kimsenin sözü size gerektiğinden fazla etki etmez, sizi yönlendirmez, kendinizi daha iyi ifade eder ve gerektiği gibi savunabilirsiniz.

Ben de geçmişte aynı olmasa da ortak noktaları bulunan farklı olay ve durumlar yaşadım ve böyle bir çözüm yoluna ulaştım. Kendimi bu durumu aşmış gibi hissediyorum ama tabi bir tecrübe diğerini, bir performans diğerini tutmayabilir. Hayat böyle işte aşa aşa hem kendimizi yükselteceğiz hem ilerleyeceğiz. Bu tarz şeyler hep karşımıza çıkabilir, insanlara fazla değer yüklememekle başlamak lazım bence. Bir derin nefes alıp kendinizden memnun olun, kendinize inanın.

Bir sürü gereksiz konuştum halbuki psikilog psikiyatr veya iş dünyasında belli bir noktada biri değilim. Okuyun geçin ciddiye almayın :)
  • havadakarada  (07.12.20 19:42:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.