[]

fitness makro sayımı

Makroları sayarken besinlerdeki her şeyi dahil etmek gerekiyor mu? Örneğin pirinçteki proteini ya da tavuktaki karbonhidratı dahil etmeli miyiz hesaba? Bir de baklagillerdeki protein hayvansal protein yerine geçer mi? Haşlanmış nohut baya hoşuma gitti bir de ucuz.




 
et harici gıdalardaki proteinlerin yapısı etteki gibi tam değilmiş, ama bir kaç çeşit bir araya gelince etteki gibi tam (yada tama yakın?) bir protein yapısını oluşturabiliyormuş.
vegan vücut geliştirmecilerin de olduğunu göz önüne alırsak, evet onu da proteinden sayabiliriz, demek istiyorum. ama mümkünse etten geri kalmayın tabi. tavuk eti yerine hindi etini tavsiye ederim. ilaç vs açısından daha güvenilir oluyormuş. tadına zamanla alışıyorsunuz. yağ baharat pulbiber vs ile zenginleştirirsiniz..

  • karabasun  (06.12.20 17:44:19) 
Makro sayımı ve makroların vücutta çalışması düşündüğünüz gibi değildir, her zaman en kötüyü hesaplayıp onu tolere edecek yöntemler geliştirmek gerekir. Misal 100 gram ette ne kadar protein var? 22,5 gram. Şimdi sen makroya bunu 22 gram olarak geçersen yanılırsın. Neden? Çünkü aldığın etin %20'si sindirim aşamasında termojenik etkiyle harcanıyor. Onun dışında etin ne kadarı sindirilir? %90'ı. Yani 10 gram da oradan gitti sana kaldı 70 gramın içindeki 15,5 gram protein. Yani sen 22 gram protein aldığını zannederken aslında almamış oluyorsun. Bunu bir de 150-200 gram protein üstünden hesap et, hesapta o zaman daha fazla açık kalıyor.

Durum böyleyken bitkisel proteinler zaten eksik aminoasit kaynaklıdır vücutta kullanılamıyor, hadi hayvansal proteinle kombinledin diyelim, e bitkisel proteinin de zaten %60'ı kullanılıyor, onun dışında onun da termojenik etkideki kayıpları var, yani elinde ne kadar kullanılabilir bitkisel protein var belli değil, o nedenle hesaba katmak bana göre gereksiz.
  • angelus  (06.12.20 18:04:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.