[]

getiryemek ve aşırı uygun fiyatları

Diğer şehirleri bilmiyorum ama İstanbul’da dışarıdan sipariş verenler getir’deki indirmli fiyatların 3-4 sene önceki fiyatlarla başabaş hatta daha ucuz olduğunu fark etmiştir. 38 liralık menüyü az önce 23 liraya sipariş ettim.

Sorulara gelirsek:
Biz bugüne kadar yemeksepeti tarafından kazıklanıyor muyduk?
Bence bu menülerin bu fiyata mâlolması imkansız. Getir bu fiyatları nasıl devam ettirebiliyor? Restoranları sübvanse mi ediyor? Yemeksepetinden pazarı kapana kadar ya da büyük bir pazar payına ulaşana kadar böyle devam mı edecek?

Özetle Bu değirmenin suyu nereden geliyor ve nereye kadar böyle akacak?

 
pazar payi kazanmak icin ekstra indirim yapiyor getir, menulerin fiyatlari ysepeti'yle ayni, restoranlarla farkli indirim anlasmalari var sadece. indirimin yarisini getir yarisini restoran mi karsiliyodu oyle bisi okumustm burda. "aa meger ucuzmus restoranlar xD" durumu yok yani


  • hjarteblod  (05.12.20 19:17:04) 
hjarteblod +1

benim gözlemim burger king ve macdonald's dışında restoranların fiyatları getir'de de, yemeksepeti'nde de aynı. getir bira tanınmak adına ekstra indirimler yapıyor. sürekli böyle olacağını sanmıyorum. Bir yere kadar böyle devam eder. Sonra yemeksepeti'nin jokeri gibi arada indirim yapar.

Burger ve Mac'te durum niye farklı bilmiyorum ama mağazada 15 liraya bile menü alabilirken yemeksepetinde 25 liradan aşağı menüsü yok.
  • himmet dayi  (05.12.20 19:31:45) 
1 aydır ben de ucuza alıyorum valla. %50 getir %50 restoran diye biliyorum ben de.

normalde 30 tl verdiğimi 15 tlye alıyorum kaç seferdir. bazı restoranlar fiyat artırıp %50 gözükse de sadece getir'in kısmı indiriyor. kimisi direk 2 kat fiyat verip o indirimi de cebe atıyor.
  • passion rules the game  (05.12.20 19:37:21) 
Getir reklam bütçesini buna ayırıyor sanırım.

benim bölgemde çok saçma kampanyalar yapıyor ama. Gönderim limitini "indirilmiş fiyat" üzerinden hesaplıyor.(sizde de öyle mi? veya restoran 20 liraya gönderiyor mu?)

Diyelim 60 liralık bişey aldım 30'a düştü, gönderim limiti 40 lira olduğundan 80 liralık al 40'a düşsün öyle gönderir restoran diyor.
  • nhk ni youkosu  (05.12.20 19:42:24) 
@nhk ni youkosu
Eskiden böyleydi ama şu anda 30 tl alt limitli yerden 15 tl ödeyip bir şey alabiliyorum.
Söylendiği gibi yapılan indirimin yarısı getirden oluyor, güzel bir şey, yıllar sonra yemeksepetine rakip bir ürün çıkıyor gibi bakalım gelecek ne gösterecek.
  • atom karincanin torunu  (05.12.20 20:15:55) 
getiryemekte minimum sipariş tutarı yemeksepetine göre daha yüksek. indirimli alsanız bile minimum sipariş tutarını garanti etmeniz gerekiyor(indirimli hali ile). benim karşılaştığım restorantların yemeksepetinde minimum sipariş tutarı 20 lira iken getiryemekte 25 lira, 30 liralık bir menüde indirim kullanmaya çalışınca 25 liranın altına düştüğü için siparişi veremiyorsunuz.


  • nahtoderfahrung  (05.12.20 20:18:26 ~ 20:19:20) 
kazıklanıyorduk.

ilk defa yemeksepeti indirim olaylarına girdi yıllardır. şu an onlar da bazı resorantlarda %25 - %50 indirim geliyor
  • ayin yazari  (05.12.20 20:19:47) 
Ben de artık Yemeksepeti kullanmıyorum, getir resmen öğrenci dostu oldu.
Ek bilgi vereyim: bazı restorantlarda minimum tutarın altında bir şeyler sipariş verdiğimde ilginç bir şekilde kabul ediyor. Sizler de deneyin belki işe yarar.
Aynı zamanda zomato'ya da bir bakın derim. Orası da bazen %50 indirim yapıyor. Yukarıda yazdığım bug'un aynısı zomato da oluyur.
  • kadera bach  (05.12.20 21:45:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.