[]

Mac güncellemesinden sonra her açışta ses yüksekliği sorunu

Merhaba.

Duet by apogee ses kartı kullanıyorum.
Mac'e gelen son güncellemeden sonra, bilgisayarı ne zaman tekrar açsam, sesi son ses yukarıda buluyorum neredeyse. Stüdyo monitörler de bağlı olduğu için, eğer unutursam kısmayı başta, korkuyla zıplıyoruz.
Oysa normalde kullanırken hiç bu ses seviyelerinin yarısına kadar bile açmıyorum. Neden böyle bir şey yapıyor?

Bunu düzeltmenin yolu nedir?
Bilen var mı?

 
Driver'ı silip tekrar yüklemeyi denediniz mi?
apogeedigital.com

  • kadera bach  (05.12.20 19:05:32) 
@kadera
deneyeyim.

@kalt
e işim bitince aleti kapatıyorum akşam? :)


edit:
sürücüyü kaldırdım. programı da.
hepsini baştan güncel olarak yükledim düzeldi. teşekkürler.
  • la traviata  (05.12.20 20:38:52 ~ 21:16:56) 
Eğer yanlış bilgi paylaşıyorsam bilen biri daha doğrusunu bizlere anlatabilir.

Bilgisayarı açıp kapatmak iyi bir şey değil, uzun süre bunu yaparsanız soğuk lehime maruz kalabilir. Bu ne demek, işlemciler gpu chipsetler ortalma 50/60 derecede çalıştığını varsayarsak her bilgisayarı açıp kapattığınızda sıcak soğuk ilişkisi chipsetlerin bağlandığı noktalarda etki edecektir. Aynı zamanda bir forum sitesinde okuduğum bir yazıyı sizinle paylaşayım:
Macbookun optimizasyon icin calistirdigi UNIX scriptleri var (gunluk, haftalik ve aylik olmak uzere 3 tane) ve bu scriptleri genellikle belirlenmis bir zamanda calistiriyor (genelde cuma aksamlari) eger bilgisayari surekli kapatirsaniz surekli olarak bu vakitleri kaciracagindan duzenli yapilmasi gereken bakimlari da kacirmis olacaksiniz ki bu ileride performans problemleri de yaratabilir. Bilgisayar uykudayken calisiyor bu scriptler. Sirf bu sebepten bile surekli uyutarak kullanmanin daha saglikli olacagini gorebilirsiniz (bu arada bu scriptleri Onyx uygulamasi ile manual olarak da calistirabiliyorsunuz)
  • kadera bach  (05.12.20 21:37:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.