[]

lütfen yaralarıma bir çare bulalım, çok acı çekiyorum

parmaklarımda en az 15 yıldır çıkan bu yaralara lütfen bir çözüm bulalım. ilaçsa ilaç, bitkiselse bitkisel, kocakarıysa kocakarı. inanılmaz acı çekiyorum. ellerimi kullanamıyorum. gitmediğim doktor kalmadı. her doktordan sonra çevremdekiler "doğru dürüst bir doktora git" diyor. doğru dürüst doktor nedir, nasıl oluyor anlamadım. en az 20 kere doktora gittim. kontakt dermatit dediler, dokunduğun bir şeyden dediler. ama neye dokunduğumu bulamıyoruz. yok öyle dokununca etkileyen bir şey. ilginç şekilde yazın mayıs haziran gibi geçiyor, eylül gibi geri başlıyor. tatilde denize girdiğim için dedik, denize gitmediğim senelerde de oldu yine de iyileşti. bidonla deniz suyu getirdik kışın elimi sokayım diye, işe yaramadı. denizle de ilgisi yok.

sadece dermatoloji de değil, dahiliyeye de gittim, envayi çeşit tahlil yapıldı içeriden bir eksiklik mi var diye, buna neden olabilecek bir sıkıntı yok. 15 yıl diyorum arkadaşlar dayanamıyorum artık.

doktora git diyorsanız da noolur kime gidecem onu söyleyin. ankara'dayım. devlet hastanesine de gittim, özele de gittim, profesöre de gittim, bizzat rahmetli amcam dermatologdu ona da gittim (düşünün amcam öleli 9 yıl oldu, ona bile sormuşum, sırf adam öleli 9 yıl olmuş, geçtiği falan yok), o da aynısını dedi, yağlı krem sür, çok yıkama, yıkarsan da sıvı sabun kullanma dedi. ne medikal katı sabunlar kullandım, ne yağlı kremler boca ettim, ne kortizonlar bastım. doktordan ümidi kesip eczaneden ne kadar yara kremi varsa hepsini aldım denedim, geçmiyor geçmiyor.

yalvarıyorum kurtarın beni.

paylaşabildim mi bilmiyorum ama elimin fotoğrafları bunlar. duyuru'ya da ekledim ama yüksek çözünürlüklü bakmak isteyen olursa drive linkini de bırakıyorum:

drive.google.com
drive.google.com

 
buna benzer bi sıkıntı bende oluyor. mesela aniden çıkıyor 5 ay sürüyor, sonra aniden hiç olmamış gibi bitiyor, 4 5 defa oldu böyle, hep sabun, deterjan mı dokundu , bişey mi alerji yaptı dedim. bazen 1 ay sürüyor bazen 1 hafta.

ne nedenini bulabildim, ne çaresini, ne zaman başlayıp ne zaman geçeceğini de kestiremiyorum.

üniversite hastaneleri genelde çok derinlemesine araştırma yapar, öyle bir yere gidersen binbir türlü test yapıp büyük ölçüde bulabilirler diye tahmin ediyorum.
  • killerbee  (05.12.20 17:23:08) 
bu işle ilgili bi bilgim ve araştırmam söz konusu değil lakin yaşadığınız olaya gerçekten üzüldüm ve kendimce mantık yürüterek teninizin sanırım soğuğa karşı aşırı duyarlı olduğu düşüncesine vardım. yaptığınız iş nedir bilmiyorum ancak soğuk ve kuru havalardan uzak durmanızda fayda var diye düşünüyorum. daha nemli ve sıcak iklimi olan bi şehire yerleşmeniz belki bunu olumlu yönde etkileyecektir. başında da söylediğim gibi bu konuda bi deneyimim veya tahsilim kesinlikle söz konusu değil sadece söylediklerinizden yola çıkarak bi öngörüde bulundum.

geçmiş olsunç
  • johnnie w lker  (05.12.20 17:23:15 ~ 17:24:49) 
Of içim gitti. Cildiye için en methini duyduğum İstanbul'da ermeni hastanesidir. Bir araştırın derim. İnşallah en kısa zamanda çaresi bulunur.


  • kums  (05.12.20 17:24:40 ~ 17:25:23) 
Benim ailemde de genetik böyle bi el yarası var. Onlarınki de bazen geçiypr bazen azıyor. Sanırım kalıcı bi çözümü yok. Ama ben birinden lazer tedavisi duymuştum. Sanırım acıbadem hastanesinde varmış. Bi de istanbul zeytinburnunda surp pırgiç ermeni hastanesi var diyolla, orda serksi barış adında bi doktor varmış çok iyiymiş dediler. Yani ben kalıcı bi çözüm bilmiyorum ama bunları duymuştum. Bi ara bende de oldu çünkü. Ben kendiminkini havadan olduğunu düşünüyorum çünkü yazları ailemin yanında adanada geçirdiğimde böyle yara döküyorum, yaz boyu kortizonlu krem sürüyorum, ama yazın istanbulda olduğumda yara çıkmıyor. Belki ankaranın kuru havasından oluyodur. Eğer nemli bi yere gitme şansınız varsa 1-2 ay deneyin derim ben. Çok geçmiş olsun.


  • turuncu tonlarda  (05.12.20 17:26:24) 
Öncelikle geçmiş olsun. Şimdi her derde deva olarak bor öneren çomar gibi görünme riskini de alarak yazıyorum. Bu yaraların benzerine sahip iki kişi tanıdım biri kuzenim diğeri de arkadaşımdı. Arkadaşım borla yapılan bir karşımı sürerek iyileştireceğini falan söyledi, kendisi uyguladı işe yarayınca 0,5 litrelik bir karışımı da yalvar yakar ben aldım kuzene gönderdim, onun da işine yaradı. İçeriğini bilmiyorum ısrarla sordum söylemedi puşt. Onların yaraları daha kırmızı egzama gibiydi. Sende işe yarar mı emin değilim ama yine de aklında bulunsun, belki bir faydası olur.


  • istege bagli sigortasiz  (05.12.20 17:36:43 ~ 18:05:44) 
Barış Muslu ismini bi araştırır mısın, hayli başarılı biri.


  • 1bir1bir1  (05.12.20 17:37:09) 
Sadece soğuk mevsimlerde oluyorsa giydiklerinizi, yorgan vs dahil test edin. Şüphelendiğiniz bir grup üründen 1 hafta uzak durun mesela, sonra başka bir grup. Belki temasın ya da kaçınmanın etkisi hemen ortaya çıkmıyordur, onun için 1 hafta diyorum. Kağıt ya da yün gibi şeyler bile alerji yapabiliyor.


  • mikro patlama  (05.12.20 18:33:28) 
rahmetli kolsuz agop ülkenin en iyi cildiyecisiydi, onun öğrencisi serkis barış var ermeni hastanesinde. randevu bulabilirseniz alın ve gidin. o da ülkedeki en iyi birkaç cildiyeciden biridir.


  • candide  (05.12.20 18:57:03) 
1 hafta tatil yapsan, elini hiç bir şeye sürmesen? nemlendirsen, contractubex, kantaron yağı sürsen, olmaz mı? belki iyileşmesine fırsat vermiyorsundur? parmaklarını da kırma dümdüz tut. sanki elin sürekli soğuk suda kalması, sonra soğuk havaya maruz kalması ve parmaklarını kırdığında derinin çatlaması gibi geldi. çocukken yazları Erzurum'da su taşırdım, ellerim hiç kurumazdı. bende de benzer yaralar çıkardı. ablam iyice kese yapıp krem sürmüş ve streçe sarmıştı. bir kaç gün elimi hiç kullanmayınca geçmişti. bilemedim, bir ihtimal benzerdir.


  • stewie  (05.12.20 19:38:58 ~ 19:45:20) 
Bayağı yarılmış, çok geçmiş olsun. Buna nemlendirici falan kar etmez, yara bakım kremlerinden sürmek lazım sanki.


  • curukturpkokusu  (05.12.20 19:42:11) 
Cok gecmis olsun, Istanbul’da Gonul Ergenekon’u oneririm.


  • medusa  (05.12.20 20:02:58) 
her şeyi denemişsin ama yine de dokunduğun bir şeyden oluyor sanki, belki kağıttan, bir ihtimal mesele karaciğerindedir?

üstte önerilen ermeni doktorlar istanbulda. bir haftaiçi uğra, uğramadan ara sor.
  • esref  (05.12.20 20:10:33) 
ya kardesimde de benzer birsey var, bu kadar agir degil. bir cildiyeci senin vucudn seni isitmiyor, iclik giyeceksin demisti. bunu genetikci bir arkadsima söyledigimde de enzim eksikligi dedi. sohbet ederken söyledim ama bilgi almak degildi amacim.

sadece benzettigim icin soyledim.
  • wishmaythşngs  (05.12.20 20:27:54) 
çok geçmiş olsun. İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi'den randevu almak çok zor ama Türkiye'de cilt hastalıkları konusunda en iyi doktorların orda olduğu söylenir. Umarım en kısa sürede iyileşirsiniz


  • euteamo  (05.12.20 20:44:16) 
arkadaşlar neleri neleri denemedim. yani neye dokunduğum için olduğunu bulsam ona da razıyım. hayatımdan çıkarabiliyorsam çıkarayım ve kurtulayım. ama yok bulamıyorum.

mandalinayı çok severim, mandalina çıkınca oluyor diyorum, mandalinaya ellemesem, yemesem bile oluyor. soğuktan çatlıyor diyorum, eylül ekim'de daha hava sıcakken de oluyor. işim gücüm muhasebe, evraktan kağıttan diyorum, e yazın da elliyorum aynı kağıtları ama yazın geçiyor. yatak yorgan, yün, arabanın direksiyonu, kullandığım şampuan, kışın giydiğim pijamanın lastiğine kadar aklınıza gelen gelmeyen, olacak olmayacak her şeyi kontrollü olarak denedim. dokunmayı kestiğim halde geçmedi, kesmediğim halde geçti.

yani yazın geçmesini gerektirecek, kışın da yeniden başlatacak ayırıcı hiçbir şey bulamıyorum. ne aklıma bir şey geliyor, ne yaptığım denemeler tutuyor.

karaciğer enzimlerim yüksek çıktı, yağlanma çıktı. ama bu yokken de yaralar vardı. varken de vardı.

aklıma bir tek d vitamini eksikliği geliyor. ilkbahar yaz güneş çıkınca d vitamini düzeliyor, güneş azalınca eksiklik başlıyor. d vitamini eksikliği çıktı, d vitamini takviyesi de aldım, ama o sıralar var mıydı hatırlamıyorum. ayrıca d vitamini eksikliği belirtilerine bakıyorum, yara bere demiyor.

ankara'dayım. yani pandemi olmasa uçağa atlayıp gidip muayene olmaya razıyım ama şu sıra istanbul'a da gidemem.

kendi ilaç hazırlayan bir eczacı önerdiler, gittim, randevuyla bakıyormuş. önümüzdeki hafta randevu alıp ona gideceğim. muhtemelen dünyanın parasını alıp işe yaramayan bir ilaç çakacak ama yine de denemek zorundayım.

fotoğrafımı çektiğim birkaç tanesi:

mart 2020:drive.google.com
ocak 2020: drive.google.com
ekim 2018: drive.google.com
mart 2018 (bunda 1-2 hafta sonra yara çıkan parmağımın tırnağı düştü): drive.google.com
şubat 2018 (hastanede sıra beklerken): drive.google.com
ekim 2017: drive.google.com

o kadar anlamsız yerlerde çıkıyor ki, yani oramla nereye dokunmuş olabilirim bilemiyorum. baş parmağımın üstü mesela. yüzük parmağımın üstü, serçe parmağımın dışı... yani oralarla nereye dokunulur ki.

bir de parmaklarımdan öteye geçmiyor. çok nadir olarak avuç içimde çıkıyor ama kesinlikle elimden başka yerde, bilek sınırından ötede çıkmıyor.
  • kibritsuyu  (05.12.20 22:05:14 ~ 23:08:41) 
Benzer durumdaki bir arkadaş en son çare düzenli kefir içmişti iyi gelmişti. Umarım size de şifa olur. Çok çok geçmiş olsun


  • yemrem  (05.12.20 23:37:56) 
bütüncül tıp ile uğraşan bir doktora göründünüz mü ?


  • orpheus  (06.12.20 02:30:50 ~ 02:33:34) 
duyuru'da başkası da benzerini sormuş ve sonuç bulmuş mudur diye ararken kendi sorularımı buluyorum, 2010'da da sormuşum (git: 136665)

2013 yılında gittiğim doktorun reçetesini okuyamayıp yine buraya sormuşum (git: 541836)

o da şöyle yazmış: i.imgur.com
  • kibritsuyu  (06.12.20 08:45:01 ~ 08:47:49) 
Bu noktada sanırım denenmemiş tek şey bütüncül tıp o yüzden orpheus + 1 diyeceğim.
Ben baybars türel’e gidiyorum. Kendisi istanbul’da ama bence kesinlikle görüntülü görüşmeyi kabul edecektir. Zaten görüşmeden önce kendisi size bir ton form gönderiyor. Onları dolduruyorsunuz. Bunları kendisine mail atarken kendi tahlillerinizi, fotoğraf eklemek isterseniz bunları da gönderebilirsiniz. Ben ilk randevuya gittiğimde o formların üzerine öyle çok not almış ki, şok olmuştum. Çok farklı bir bakış açısı var, avrupa ve abd’deki çalışmaları çok yakından takip ediyor. Muhakkak söyleyeceği bir şey vardır diye düşünüyorum.

  • irene  (06.12.20 09:07:15) 
aquaphor ve neosporin ile gidilebilir ayrıca probiyotikler ve temiz beslenme dahil ediniz.


  • aegina  (06.12.20 09:32:13) 
babamda da aynı sorun var. onun domatese alerjisi çıktı mesela. domates yemeseniz bir süre deneseniz siz de?


  • Sakinolmamlazim  (06.12.20 14:41:15) 
yediğimden içtiğimden alerji olabileceği de aklıma geldi.

kışın zaten domates falan yemiyorum ki, yani yazdan yapılan yemeklik soslardan en fazla, o da yemeğin içinde. tam tersine yazın da fazlasıyla domates tüketirim ama yazın iyileşiyor. yani öyle olsa yazın daha beter olması lazım. kışın çoğalıp, yazın da geçmesini gerektirecek ayırıcı hiçbir şey bulamıyorum.

yazın yemeyip kışın yediğim şeylerin hepsini denedim, olmadı.
  • kibritsuyu  (06.12.20 17:25:20) 
Hiç gluteni keserek denedimiz mi peki?


  • irene  (06.12.20 17:32:14) 
gluteni kesmedim. buğday ürünlerini hep tükettim. ama yazın da tükettim. o yüzden hiçbir şekilde yediğime içtiğime bağlayamıyorum, yani aklıma düşündüklerimden başka bir şey gelmiyor.


  • kibritsuyu  (06.12.20 17:37:08) 
O zaman bence bir de reddit’e sorun aynı soruyu. Ben burada bulamadığım bir cevap olduğunda oraya gidiyorum, muhakkak bir sonuç çıkıyor.


  • irene  (06.12.20 17:41:14) 
ya aklıma ne geldi. babam gazete ve dergi okuyunca da oluyor. kullanılan matbaa mürekkeplerine çoğu kişinin alerjisi olabiliyor. kağıtla, belgeyle uğraşırken mürekkep rahatsız ediyor.

sizde de olabilir mi?
  • Sakinolmamlazim  (07.12.20 18:39:27 ~ 18:45:58) 
Merhaba geçmiş olsun. Soğuk alerjisi ya da diğer adıyla soğuk ürtikeri olabilir misiniz? Alerji polikliniğinde görünün bence.


  • komando kani var bende  (07.12.20 19:51:54) 
arkadaşlar, düşüne düşüne yediğim içtiğim şeyler arasında, kışın yediğim için yaralarımı arttıran, yazın da yemediğim için yaralarımı geçirebilecek iki ayrı gıda geldi. biri turşu, biri de balık.

yazın da balık yiyorum ama çok nadir. çoğunlukla av yasağı bitip kış balıkları çıktığında haftada en az bir sefer balık yerim.

turşu desen yazın hiç yok. sonbaharda yapılır, bütün kış yenir, ilkbaharda da biter.

turşu alerjisi diye google'ladım, karşıma histamin intoleransı diye bir şey çıktı.

olabilir mi sizce?
  • kibritsuyu  (14.12.20 16:02:55) 
Turşuyu elinizle mi yiyorsunuz? Soru saçma gelmesin şöyle bir şey anlatacağım, sirke, limon, domates, portakal gibi şeylere yerken alerjim olmuyor ancak salata için vs doğramak amacıyla elime alıp da suları elime değerse ellerim direkt egzama oluyor. İçindeki bir asitmiş bunu yapan ama neden sadece elime yapıyor bilmiyorum tabii. Çok uzun yıllardır aşırı dikkat ederek dokunurum bu saydıklarıma.
Her şeyin alerjisi var turşu da vardır muhakkak. Ama “turşu” olarak düşünmemek lazım sanki. Sirke mi bunu yapan limon mu salatalık mı?
Mesela ben kardeşim çilek yediğinde sağ kulak memesi kızarıp kabarıyor. Gözümle görmesem inanmam yani :)

Bunu tespit etmenin tek yolu, eller tamamen iyileşene kadar uzak durmak bu saydığınız içerikten. Eliniz tamamen geçince de tekrar yiyip reaksiyona bakmak.
Bir de bir CRP ölçtürseniz. Doktorum benim alerjimi crp yüksekliğinden tespit etti mesela.
  • irene  (14.12.20 16:35:03) 
Çok ilginç, aynısı kardeşimde var. Yaz kış döngüsü oluyor onunki de. Fakat aralık daha açık ocak- temmuz arası oluyor yazın geçiyor. Dr ona da kontak dermatit dedi. Vıcık vıcık kremlerle ne kadar uğraşsa da yazın gelmesiyle bıçak gibi kayboluşu kadar etki etmiyor hiç bir şey. Bir de her yıl aynı yerlerde çıkar. Biz soğuk alerjisi diye kestirip attık. Doktor böyle bi şey dememiş.
Elini artık soğuk suyla yıkamıyor. Bardak vs asla yıkamıyor. Hiç başlatmamak çok daha kolay. Hani bi veciz sözümüz var ya. Hastalığa karşı en büyük silahımız hiç yakalanmamak, burada doğru bu valla. Çünkü o el biraz katılaşınca kuruyup çatlayınca açık yarayı tedavi etmek daha zor. D vit. falan da şık bi teori, olabilir. Sonuç olarak güneşle alakalı bu kesin.

  • jeharfi  (14.12.20 17:48:43) 
halamın balık alerjisi var. o da olabilir. turşuda limon tuzu vs kullanılıyor ona da alerjiniz olabilir.

bütün yakınlarımın alerjisini öğrenmiş olduk hep birlikte :D
  • Sakinolmamlazim  (14.12.20 17:55:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.