[]

Covid-19 tedavisi sonrası kalp krizi

İyi geceler. Geçen haftalarda başlık açmıştım. Babam 74 yaşında. 9 Kasım'da covid testi pozitif çıktı. Bir süre sonra hastaneye yatırdılar ve geçen cumartesi taburcu oldu. Bu gece kalp krizi geçirdi (büyük ihtimalle covid kaynaklı). Acilen anjiyo yapıldı. Tıkalı damarın %98'lik kısmı açılmış. Şu anda koroner yoğun bakımda. Doktorunu hiç göremedik hasta bakicidan bilgi aldık inanabiliyor musunuz? Uyutuyorlar dedi sadece. Sonra bir hemşire numaranızı bırakın eve gidin bişey olursa ararız dedi gönderdi. Tüm bunlar ümit yok mu demek oluyor? Damarın açılmış olması yoluna girmiş demek olmuyor o yüzden uyutuyorlar sanırım.




 
çok geçmiş olsun, hastanız yoğun bakımda olduğu için yanına da kimse giremeyeceği için (refakatçi olarak) orada beklemenizin manası yok.

bizi eve gönderdiler hastamız kesin ölecek diye bir kanıya kapılmayın. sizin yapabileceğiniz bişey olmadığı için evet gitmenizi söylemişler. aynı şekilde büyük bir ameliyat geçiren annem ameliyat öncesi, bak böyle böyle yoğunbakıma gönderirlerse beni eve gidersin onlar seni arar demişti, yani yoğunbakımdayken hasta yakınlarını eve göndermek gayet normal bir prosedür.

bunun dışında doktor bile olsak, hastanın tüm durumunu görmeden, bilmeden kesinlikle kimse bi yorum yapamaz.

müsait zamanda hastaneye gidip doktorundan bilgi alın ama doktorlarımızın da çalışma saatleri pek karışık. oradan telefon numarası aldıysanız eğer yarın arayıp sorun, doktorun ismini cismini ne zaman nasıl görüşebileceğinizi vb., doktorun telefon numarasını istemeyin prensip olarak katiyen vermiyolar, hangi doktor olursa olsun.

neden uyutuyolar, neden yoğunbakımda gibi soruların sizi çok yorduğunun farkındayım ama ksinlikle en iyi şekilde bakıldığını bilmenizi isterim. en azından bu konuda içiniz rahat olsun.
  • killerbee  (05.12.20 03:05:57 ~ 03:17:52) 
doktor degilim ama 74'luk adam kolay kolay kalp krizinden gitmez, kalp krizi gencken goturuyor. O yuzden Covid'i de atlattiysa bunyesi saglam herhalde, bence yirtar. Gecmis olsun, pozitif dusun.


  • cooperr  (05.12.20 05:46:35) 
Bu sadece sizin karşılaştığınız bir prosedür değil. Arkadaşımın babası da covid19 tanısıyla yoğun bakımda. Durumuyla ilgili evden bilgi alıyorlar telefonla. Bu sebeple endişelenmenize gerek yok, yoğun bakıma refakatçi almıyorlar, ziyaretçi de almıyorlar.


  • izmirli wasp  (05.12.20 12:55:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.