[]

Ankara anlaşması ile ingiltereye gitmek

herşeyin olumlu olduğunu düşünerek kurulan düşünce ve planlar

Ankara anlaşması ile ankaraya gitmek sizce bu dönem için doğru bir hareket mi?

23 aralık için randevum var randevu alındı ama aklımda çok fazla soru var,

Kendi işim üzerinden gideceğim ( gümrük,lojistik,dış ticaret danışmanlığı ) ilk etapta ailemde gelecek ama onlar geri dönecek diye planlıyorum hiç bilmediğim bir ülkede bu işi yapmak için bile en az 6-7 aya ihtiyacım olacağını düşünüyorum belki de daha fazla belki de hiç yapamayacağım bu dönemde kaçak olarak çalışmak kazanç ve yaşam açısından çok zorlar mı ?

burada özel bir şirkette beyaz yaka olarak ithalat yapıyorum çok iyi olmasa da çok da kötü değil maaş

yaş 32 bu çılgınlığa aslında 3 yaşındaki kızımın geleceğini kurtarmak adına atılmak ve iyi bir eğitim ve iyi bir hayat yaşamasını sağlamak adına gitmek istiyorum,

siz olsanız ne yapardınız?

 
Tereddütsüz giderdim.


  • pass  (05.12.20 01:28:38) 
ingiltere vatandaşı olmuş 20 senedir orada yaşayan bir arkadaşım var ve ankara anlaşmasından oraya giden ve şu an 2. senesinde olan bir arkadaşım var.

şimdi bu iki kişi birbiriyle bağlantılı olduğu için söyledim.

ankara anlaşması ile giden arkadaş kendi işini falan yapacaktı, bi kaç ay yaptı ama sonra virüs mürüs derken işleri durdu, aylarca iş aradı , baştan amazonda kuryelik yapmayı düşündü sonra olmadı, çünkü bi sürü evrak istemişler zaten kendi işinden başka yerde çalışamıyor, yani adam motor ehliyeti alıp kurye olarak çalışmayı bile düşündü, motor aldı kapı kapı dönerci, pizzacı geziyorum kimse iş vermiyor bana dedi. kaldıki iyi derece ingilizcesi olan, eğitimi kariyeri düzgün, eli yüzü düzgün bir arkadaş.

bayağı uzun süre iş aradı bulamadı, yani kolay bişey değil, 1 aydır görüşmüyoruz nedir durumları bilmiyorum.

bu vatandaş olan arkadaşımsa çok söylemişti, kaçak olarak çalışacağına hiç çalışma, millet 10 kazanıyorsan seni 3 paraya çalıştırırlar, kaçak iş zor, millet normal mesaisini doldurur gider, sen çalışırsın çalışırsın kıllık yapar adam paranı vermez, ezilirsin vb vb diye.

yani kaçak olayları bok onu sana söyliyeyim.

şu güzelliği var, sen sadece kendi işini yapabilirsin ama eşin yasal olarak istediği heryerde çalışabilir.

aralık ayı içinde gidecek karı koca arkadaşlarım var, mesela erkek olan fizyoterapist, spor masörü, kendi iş yerini açacak, eşi türkiyede mağazada çalışıyor, o konularda çok tecrübeli, o da öyle bir işte çalışacak.

kalacak yerleri var, halasıyla eniştesi 4 5 ay önce gitti ankara anlaşmasıyla, büyük bir ev tutmuşlar falan, ceplerinde birikmişleri var. yani bu insanlar oldukça kararlı ve istikrarlı bir plan oluşturmuşlar, sıkıntı yaşasalar bile coronadan dolayı yaşarlar ama çok da zora düşmezler yani.

planı programı kafanda oturtmadıysan, birikmişin yoksa, eşinin çalışma ihtimali yoksa ben zorlama derim. ha giderim en fazla birikmişimi harcar dönerim çok da bi kaybım olmaz dersen o zaman hiç durma zaten.

kira olayları oturacağın lokasyonla çok alakalı, atıyorum 1+1 e 1200 pound veren arkadaşım da var, bunun yarı parasına merkezden daha dışarda kira verip kocaman evde oturan arkadaşım da var. bu son dediğim biraz afaki oldu ama olsun, araştırırsan görürsün zaten.

son zamanlarda bir çet kanalında tanıştığım oraya 3 ay önce gitmiş bir arkadaşla konuşmuştuk. yazılımcıydı, çok iyi paralar kazanıyorum dedi, türkiyede zaten yabancı kaynaklı firmalar ile çalışıyormuş, ingiltereye geçince de sağlam bir iki müşteri bulmuş, çok ciddi kazanıyorum, çok memnunum demişti. yani her örnek kötü değil de birikim ve kötü ihtimalleri değerlendirmek şart.

son olarak şunu duyuyorum son zamanlar, oraya ankara anlaşması ile gidenler falan, kendi işlerini tutturamazsa, çarşıda pazarda stant açıp incik boncuk falan satıyormuş moda gibi bişey olmuş bu, sanırım bu tarz bir iş de yasal oluyor.

şu da var bil yılın, 6 ayı orada olma zorunluluğun var diye biliyorum, gider 6 ay dişini sıkarsın beki, bu duyduklarım hep kulaktan duyma ama çok da iç karartılacak bi durum değil bence.

tüm bu söylediklerimi detaylı olarak araştırırsan net bi sonuca ulaşırsın bence, beim söylediklerimi çok ciddiye alma, yanlış olabilri, doğru olabilir, gidip görmedim hep eşten dosttan duyduk.
  • killerbee  (05.12.20 01:28:41 ~ 01:44:27) 
ABden ciktiklari icin ankara anlasmasiyla ilgili degisiklikler oldu sanirim, onlari arastirmanizi oneririm.
Kacak olmak kolay bir sey degil. Mesela turkiye’deki afganlari, ozbekleri dusunun. Onlarin bir versiyonu olacaksiniz. Tek fark, siz aliskin degilsiniz, onlar muhtemelen kendi ulkelerinde de kotu durumdaydilar. O yuzden kacak gitmek kafasiyla gitmeyin.

Onun disinda spotify’da “bi gidene soralim” diye bi podcast var, birkac bolumu ingiltereye ankara anlasmasiyla gidenlere ayrilmis.
Bence o bolumleri dinleyin :)
  • kuehles blondes  (05.12.20 02:54:42) 
Iyi arastirin gene ama bildigim kadariyla, ankara anlasmasinda vizenizin uzatilmasi icin yapacaginizi soylediginiz isi basarip basaramadiginiza bakiyorlar. Yani kurdugunuz firma para kazandi mi? Kendini, sizi ve ailenizi gecindirebiliyor mu? Yani kacak calisip para kazansaniz bile sirketiniz para kazanamazsa vizeniz icin uzatma verilmiyor diye biliyorum.


  • robokot  (05.12.20 10:34:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.