[]

photoshopta transparan kaydedemiyorum

freepikten mockup, text style gibi dosyaları psd olarak indiriyorum
dosyaları kendimize göre yapıyorum. daha sonrasında bunu başka bir çalışmaya nasıl entegre edeceğim?

denediklerim şunlar. düzenleme bittikten sonra transparan şekilde kaydedip, diğer çalışmaya ekliyeyim diyorum. dosya transparan olarak kaydedilmiş oluyor ama photoshopta tekrardan beyaz arkaplan ile geliyor. sihirli değnek ile de düzgünce silinmiyor, yani herkesin bu şekil tek tek sildiğini zannetmiyorum

diğer denediğim çalışma bittikten sonra katman çoğalt diyerek başka bi çalışmaya gönderiyorum yalnız onda da sanki yanlış oluyor. çünkü freepikteki dosya 3000x4000px atıyorum, çalıştığım 1080x1080px olsun, küçültmeye gittiğim zaman ctrl t ile onda da sıkıntı oluyor.

umarım anlatabildim sıkıntı mı, bu sorunu nasıl çözerim?

 
şöyle yapmanı öneririm.

birincisi boyut olarak çalışma yapacağın sayfa ölçüsünün aynısını fotoşopta aç. sonra psd dosyasının içinde çalışağın objeyi yeni yarattığın sayfa içine at. işlemini yap, boyutlandır, ortala falan son olarak kaydetme aşamasına geldiğinde png olarak kaydet, arka plan falan olmazsa transparan olarak çıktı alırsın.

www.youtube.com

transparan png olarak kaydedersen arka planı olmaz, evet ben bir objeyi izole edip png olarak kaydettiğimde veya atıyorum bir text, bir şekil yaratıp onu transparan png olarak kaydettiğimde arka plansız olarak kullanabiliyorum başka hiç bir işlem yapmadan, fotoşopt ve after effectsde falan.
  • killerbee  (05.12.20 00:48:53 ~ 00:53:28) 
1. psd ya da png uzantısıyla kaydettiğinize emin misiniz?
2. orta seviye üstü photoshop kullanıcısı sihirli değnekle hiçbir şey silmez kolay kolay, dekupe işlemi için pen tool'u kullanmaya alışmanızı öneririm.

  • kobuzchu kiz  (05.12.20 00:56:15) 
png kaydedince transparan olarak geldi teşekkürler
yalnız daha öncesinde jpeg olarak kaydettiğimde de transparan geldiğini hatırlıyorum. acaba yanlış mı hatırlıyorum?

birde siz bu çalışmalarda png kaydederek mi kullanıyorsunuz? yani bu şekil mi yapayım yoksa başka yol var mı?
  • tamamhosdiyonda  (05.12.20 01:03:00) 
transparan jpeg olmaz, arka planı olmasa bile beyaz olarak kaydeder.


  • killerbee  (05.12.20 01:05:22) 
jpg dosyada transparan gelmez, mümkün değil. gif transparan olabilir ama onda da renk değerlerini kaybedersiniz ya da dosya çok büyük olur.

psd ya png olarak saklayacaksınız transparan pixel içeren dosyaları.
  • kobuzchu kiz  (05.12.20 01:06:09) 
çok teşekkür ederim


  • tamamhosdiyonda  (05.12.20 01:09:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.