[]

hangi covid testini olmalıyım?

arkadaşlar selamlar,

babamın covid testi pozitif çıkınca 14 gün karantinaya başladım.. karantina 9 aralık günü sona eriyor.. bugün eve halk sağlığından geldiler, anneme test yapıldı ve pozitif çıktı.. kuvvetle muhtemel bende günlerdir pozitifim..

belirtilerim; tat ve koku kaybı (devam ediyor), şiddetli ateş (sona erdi), eklem ağrıları ve üşüme nöbetleri (sona erdi), baş ağrıları (ara sıra devam ediyor)

karantina bittikten 1 gün sonra işe geri dönebilmem için şirketim test istiyor.. benim için pcr sürüntü testi mi mantıklı, kan testi mi? kan testinde bu hastalığa karşı plazma oluşup oluşmadığı, bağışıklık vb. gibi konular belli oluyor mu?

veya üniversite hastanesinde pcr testi olup, özelde tanıyı desteklemek amacıyla kan testini de aynı gün mü yaptırayım?

 
soruya belki cevap ama olayı anlatayım.

bizim burda tanıdık 3 aile vardı. 3ünün de evde 1 kişide vardı diğerlerine test yapmadılar.

ilk ailede 1. kişiden sonra 8. günde babasında 9. günde annesinde tespit edili.

2. aile bu 1. aileye gidip karantinada kaldılar. bunlarda da 6-7. günlerde 3 farklı kişide çıktı.

3. aile tahminimizce ufak çocuktan diğerlerine bulaştı. en düşük bünyeye sahip olan kişiden sonra 3-4. günler 3 farklı kişide çıktı.


bunlara bakarak eve girdiyse mutlaka diğerlerine de bir şekilde bulaşıyor sanırım. diğerlerinin geç tespit edilmesinin nedeni belirti olmayınca test yapılmaması.

şimdi sizin yerinizde olsam belirtilerim var derim testi olurum varsa öğrenirsiniz. yoksa iş yerinin istediği test prosedürü yerine gelir.
  • qobel  (04.12.20 23:10:21) 
@qobel cevabın için teşekkürler..

bugün anneme test yapılırken baya eziyet çektiğini gördüm.. gözünden yaş, burnundan kan geldi.. sürüntü testini yarın yaptırırsam pozitif çıkarsa atıyorum 1 hafta sonra acaba negatif oldum mu diyerek bir kez daha yaptırıcam..

zaten pozitif olduğumu biliyorum.. belirtilerim de destekliyor.. kan testi daha mı mantıklı diye bu yüzden soruyorum.. aramızda varsa bu süreci yaşayanlar.. tecrübelerini paylaşırlarsa memnun olurum..
  • synche  (04.12.20 23:28:29 ~ 23:29:09) 
PCR sürüntü testi yaptır. Eğer antikor oluşup oluşmadığını görmek istiyorsan kandan antikor testi de yaptırabilirsin ama onun için biraz beklemekte fayda var. 20. günden sonra yaptırmanın daha doğru olduğu söyleniyor. Önce PCR negatif olup olmadığını öğrenmelisin.


  • mrmlq  (04.12.20 23:31:19) 
Doğru olan pcr yaptırmak olur.


  • bass solo take one  (05.12.20 07:44:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.