[]

ispanyol filmi önerir misiniz?

başlıca kriterim dilin ispanyolca olması, filmin 21. yüzyılda çekilmiş olması (daha eskiyi anlatıyor olabilir ama 90'lardan öncesine de gitmesin). benim her dönemde hayallenip "aşerdiğim" farklı ülkeler/coğrafyalar olur, bu aralar aklıma ispanya tarafları geliyor hep.

los lunes al sol en sevdiğim filmlerden biri. o ayarda olsa mesela işte toplumsal sorunlara değinen, halka ve sıradan insanlara inen vs. çok güzel olur örneğin.

isteğim, izledikten sonra "evet birçok elementi tanıdık, birçok elementi gördük" dedirtsin, ne bileyim o coğrafyaya dair bi şeyler göstermiş olsun bize. misal evde sohbet ediyolar diyelim, "hmmm demek ispanya'da evler böyleymiş hmmmm" dedirtsin. içine çeksin yani film, oradaki hayatı göstersin.

umarım anlatabilmişimdir, şimdiden teşekkür ederim önerileriniz için.

(mar adentro, amores perros hariç)

(güney amerika da olur ama önceliğim pendejonun harman olduğu ispanya)

 
  • freebird5406_2  (04.12.20 18:02:15) 
El Secreto de Sus Ojos
el cuerpo,
Celda 211
Los lunes al sol
Contratiempo
Relatos salvajes
nueve reinas

hepsi saglam filmlerdir. cunku ben ispanyol filmlerinin hastasıyım.
  • koela  (04.12.20 18:05:48) 
@Koela +1

Hogar
La Cara Oculta
  • mamihlapinatapai  (04.12.20 18:10:38) 
Mientras duermes 2011 (Tosar reis)
Summer 1993 (2017)
The Invisible Guest (2017)
Relatos salvajes(arjantin -ispanya )
Even the Rain (2010) (ispanya- meksika)
Agora 2009( ispanya- ingiltere)

21. yy demişsin ama iki tane çok kaliteli 99 yapımı var:
Todo sobre mi madre
Garage Olimpo

Güney Amerika dediğin için de Uruguay yapımı şunu önereyim:
LA NOCHE DE 12 ANOS
  • Amaranta ursula  (04.12.20 18:12:48) 
Gerildiğim ve etkilendiğim bir filmdi. Belki istediğiniz tür değildir ama İspanyol sinemasını sevenler beğenebilir.

Mientras duermes
  • kums  (04.12.20 18:13:24) 
tambien la lluvia


  • pegi  (04.12.20 19:56:21) 
lucia y el sexo


  • lüzumsuz adam  (05.12.20 16:33:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.