[]

Anneye kalorifer yaktırmaca

Annem (62) üşüdüğü halde kaloriferini yakmıyor. Yakıyor da gündüz ve gece yatarken 30'da yakıyor, akşam 40'a getiriyor. İstanbul'da gıdıklamaz bile bu, biliyorum, ama daha da yükselttiremiyorum. Bir de üşüyor yani çok soğuk diyor, hasta oluyor üşüdüm herhalde ondan diyor, komşu geldi evin çok soğuk dedi diyor. E insan evladı gibi yak o zaman kaloriferi. Faturayı ben ödüyorum diye yakmıyor. Yak diyorum, param var, ödüyorum. Yok. Yani ben annemin üşüyorum çok soğuk diye söylenmesindense 1000 tl fatura ödemeyi tercih ederim, ki sadece söylenmek değil sağlığı da bozuluyor. Yıprandım artık.

Farklı şehirdeyim, evine gidip müdahale edemiyorum. Komşu muhabbeti koronadan önceydi, ama her kış aynı şeyleri yaşıyoruz. Beni üzmek için yaptığını düşünüyorum. Her kış bu sebepten anneye küserim, telefonda konuşmam, whatsapptan engellerim fln ama bu sefer yapamıyorum çünkü yazın çok hastalık geçirdi, korona yüzünden de psikolojisi bozuk.

Anneye şu kaloriferi nasıl yaktırayım? Bana bir yol gösterin.

 
kandırabilir misiniz acaba bi şekilde, fatura desteği alıyorum yarısını ödeyeceğiz sen yak falan deseniz. özel elektrik şirketleri iş yerleri ile anlaşma yapıyordu bir ara, faturası belli bir ücretin üzerinde olan yerlerde kw ücreti mi düşüyordu bir şey oluyordu, tam hatırlamadım ama öyle bir yalan uydursanız.


  • ofelia  (04.12.20 10:15:04) 
Akıllı bir sistem kursanız kombiye siz uzaktan yaksanız?


  • sta  (04.12.20 10:18:59) 
Cosa'nın akıllı termostatı var, gidip bi şekilde onu taktırırsan tasarruf ediyor diye, onunla uzaktan kontrol edebilirsin kombiyi.

Ama annenin derdinin üşümek olduğunu sanmıyorum, cidden üşüyen insan -akıl sağlığını tamamen kaybetmediği durumda- yakar. Anneni hep yargılıyorsan, bu hareketiyle hem sana yük olmak istemediği gösterişini yapıp hem de vicdan azabı çekmeni istiyor olabilir. Yerinde olsam doğalgaz faturasını ödemeyi bırakır başka türlü bir yardımda bulunurdum. Mesela migros carrefour onlinedan aylık alışverişini yapabilirsin bunun yerine.
  • Jux  (04.12.20 10:22:25) 
bence elektrikli soba gibi bi sey alin zaten sifirda degilmis kalorifer. elektrik cok az yakiyor bunu acsan ayda 50 tl falan desen hssjsj


  • ala09  (04.12.20 10:25:29) 
detay vermeden pek bi kanıya varılamaz.

evin ısı yalıtımı çok önemli, atıyorum alt katında insan vardır yakar, hiç yakmasan bile ılık olur, en kısıkta yakarsın ısınır. ara dairedi sadece 1 cephesi dışarı bakıyodur. tek odada oturuyodur, sadece tek oda yakar.

gidip görmeden bunları öğrenemezsin, ha ondan sonra standart doğalgaz faturasının kaç para geldiği ve kaç m3 kullandığına bakarsın ona göre bi kanıya varırsın.

biz en kısıkta yakıyoruz, ara daire, ısı yalıtımı çok iyi, salonu yakmıyoruz çünkü mutfakla birleşik ve doğalgaz havalandırması olduğu için çok ceyran oluyor. buna karşın çok iyi ısınıyoruz, geçen sene aylık 200 lirayı geçmedi fatura.

bazen kombi devreye bile girmiyor, aşağısı yakıyor, yan yakıyor, üst kat yakıyor, yalıtım iyi vb.
  • killerbee  (04.12.20 10:52:43 ~ 10:56:15) 
@ofelia, inanmaz :(

@jux ve sta, cosa çok iyi fikirmiş, evine nasıl monte ettirebileceğimi çözersem bundan alacağım

@ala, onu da yakmaz ki fatura diye :(

@killerbee, sorum yakıyor mu yakmıyor mu değil, yakmadığını biliyorum, nasıl yakmasını sağlarım onu soruyorum.
  • pati  (04.12.20 10:57:43) 
'Yakıyor da gündüz ve gece yatarken 30'da yakıyor, akşam 40'a getiriyor.'

psikoloğa gidin.
  • killerbee  (04.12.20 11:00:23) 
ters tepip iyice kapatma ihtimali var ama şunu deneyin.

diyceksiniz ki, anne bu kadar düşük yaktığın zaman kalorifer anca kendini ısıtıyor ama yine de dünyanın gazını yakıyor. ben yine aynı parayı ödüyorum, ama sen ısınamadığın için boşa ödemiş oluyorum. bari biraz yükselt, benim ödediğim çok değişmez ama en azından sen ısınırsın, ben de ısınmayan ev için bu kadar para ödemiş olmam.

yani "ısınamadığım halde çocuğumun parası boşa gidiyor" diye düşündürtün.
  • kibritsuyu  (04.12.20 11:02:05 ~ 11:03:02) 
En guzeli uzaktan kontrol sistemi tabi evdr wlan varsa. Sizin orada olmaniza bile gerek yok, bi servis gonderip taktirabilirsiniz. Ama dedigim gibi evde wlan lazim. Super cozum cunku bu. Kombiyi bile kapatsa siz acabilirsiniz :))


  • c1b2k3  (04.12.20 11:21:09) 
Anne işte:(

Baba olsaydı 70 te yakardı sıcaktan baygınlık geçirir camları açardı ama kombinin derecesini düşürmezdi:)
  • kirmizipilotkalem  (04.12.20 11:41:06) 
Benim babam da oyle. Kimi insanin huyu boyle, degismiyor. Kombi uzerinden ayarlaniyorsa kombiyi ufak bi dolaba koyup kilitleyin, dereceyi de gunun en soguk zamaninda bile isitacak sekilde ayarlayin. Gunun diger saatlerinde cok sicak olursa da kapi pencere acsin.


  • icim urperiyor  (04.12.20 11:48:56) 
bi sistem var belli derecenin altına düşünce kombi otomatik acılıyor belli derecenin üstüne cıkarsa otomatik kapanıyor onu arastır.


  • sizofren06  (04.12.20 12:17:49) 
şirket ödüyor faturanın 500 tlsini deyip yaktırsan?


  • kisa  (04.12.20 13:01:51) 
cosa alın taktırın. ayarlarıyla oynarsa kombiyi bozacağını, çok büyük masraf çıkaracağını söyleyin.
termostatı oturduğu odaya sabitleyin, telefonunuza da cosa uygulamasını kurarak arada kontrol edin.
sıcacık otursun anneniz.
  • angelofdeath  (04.12.20 16:34:12) 
Bu yaşta böyle yapanların nasıl hastalandığını anlatan videolar bulun .


  • Erva  (04.12.20 16:57:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.