[]

robot süpürge pişmanlık mı?

bu süpürgelerden almak istiyorum ama öte yandan kararsızım. 2 grup var birisi işe yaramıyor diyor diğer taraf ödediğime en çok değen ürün budur hayatımda diyor.

bende allerjik astım var ve muhtemelen tozdan oluyor. arada bir kaşıntı olarak da çıkıyor vücutta. tozla aram iyi değil özetle. ona rağmen pişman olur muyum kaygısı var.

kullananlar marka model vererek biraz detaylıca deneyimlerini aktarabilir mi?

bu arada gözüme çarpan modeli de ben söyleyeyim: Xiaomi Vacum Mop Pro

****
edit: ha en önemli soruyu unutmuşum, kapı eşiklerinde 2.5 cm civarı mermer koymuşlar. bunları aşabilir mi? aşamazsa zaten hayatta elimle götürüp de diğer tarafa almam. bu çok önemli.

 
Her odanin esiginde 2.5 cm mermer mi var cidden? Saka gibi. O kosullarda olmaz tabii ama ise yaramiyor diyenler neye dayanarak bunu söylüyorlar anlamak güc, en fazla kötü bi ürün tercih etmislerdir.
Her neyse bugüne dek hep cesitli model xiaomi'lere denk geldim ve insansiz bir elektrik süpürgesi bir evi ne kadar iyi temizliyorsa o kadar iyi bu aletler, benim o kadar temiz süpürecek sabrim olmuyor bazen.

  • bosver nicki  (04.12.20 00:17:19) 
xiaomi roborock s5 max

imkanı olan herkese tavsiye ederim. bence bu robotların en büyük olayı haftada 2-3 toz alıp mop attığından dolayı toz kalkmıyor yukarı. küçük dostum aramıza katıldığından beri eşyalar daha az ve geç tozlanıyor. temizlik yapmaktan ve etrafımda yapılmasından nefret eden birisi olarak sürekli çalışsın istiyorum. aynısından temizlik takıntılı halama da aldık o da çok memnun.
bende eşik olmadığı için o konuda bir yorum yapamacağım. nette 2 cm kadar zıplıyor falan dediler ama hiç denemedim.
  • ada meltemi  (04.12.20 00:23:04) 
mükemmel bir alet, bugün hatta bir arkadaşımla konuştuk, onda da var, o övdü ben övdüm.

ama size gitmez, her odada 2.5 cm eşik varsa bir işe yaramaz açıkcası. sürekli oradan al buraya koy yapılacak iş değil.

tavsiye olarak çağırırım bir fayansçı yada parkeci, o eşikleri kaldırtırım, mutlaka da akıllı robot alırım.
  • trajikomix  (04.12.20 00:26:05) 
dediğiniz modeli kullanıyorum. proyu. çok memnunum. sözlüğe de yazmıştım. ama olumsuz ne var dİye düşününce aklıma gelenleri söyleyeyim;
koltukların üstünü falan almıyor tabi. elektrik süpürgesinden farkı olarak söylüyorum.

halı üstüne rahat inip çıkıyor. bende eşikler yüksek değil, sadece balkona çıkamıyor, orada basamak kadar yüksek zaten eşik, e gitmesin diyorum. birkaç defa üşendim silmeye, kucağımda götürdüm yine de, süpürüp sildirdim. bir arkadaşımın eşiği yüksekti, eşik önüne tahta koydu. nasıl anlatsam bilemiyorum, eğimli bir tahta. eğimli tahtayı eşeğin iki tarafına da koydu, inip çıkıyor robot. "iyi bulmuşsunuz bunları, mutfak da eksik kalsın dememişsiniz" dedim. "bu kolaylığa alışınca her yer temiz olsun istedim" dedi.

filtresini altı ayda, olması senede bir yenilemelisin. çakmaları var, bir sorun yaratmıyor dediler. orijinalleri pahalı ama yan sanayide gerçekten iyiyiz, ben de çakma almayı düşünüyorum bundan sonra. çok pahalı değil onlar.

başka kötü yan bulamadım.
ben inanılmaz memnunum, bir sene olacak neredeyse. sadece yerde aksesuar bulundurmuyorum pek. saatim vardı yerde, düşürdü onu. normal mobilyalara falan çarpmıyor, ama yumuşak ya da iktirilebilecek bir engel olduğunu düşünürse dokunuyor ufak ufak.
elektrik süpürgesi ile geçmeden önce etrafı bi toplarsın ya, yerde kıyafet falan varsa süpürgenin borusuna tıkanır, burda da robotun süpürgesine takılıyor. geçen balon varmış yerde. ama şişmemiş balon. takılmış ona. bu durumlarda sana mesaj atıyor sorun var, bi gel diye. olduğu yerde duruyor. dibine kadar zorlamıyor yani.

toz-saç falan topluyor. eğer istersen "iki kere geç üstünden" diye ayarlıyorsun, bir kere daha geçiyor her yerden. ha, eksik olan yer var mı? duvarın tam dipleri ve köşeler belki 2-3 santim kadar çok gıcır olmuyor. çünkü malum robot yuvarlak, köşelerde altındaki güçlü süpürgesi ile değil, kenardaki minik fırça ile alıyor ve çok iyi olmuyor.

ben memnun muyum? evet. anneme aldım, akrabalarıma aldım-aldırdım. müthiş bir rahatlık. eğer "ay ben aşırı titizim, başkasının süpürmesine bile güvenemem" diyorsan uygun değil. ama "normal süpürüyorum işte" diyen biriysen yetiyor.

silme özelliğini özellikle yazın kullandım. halıları kilimleri kenara atıp, suyunu doldurup saldım eve. sildi. silme kalitesi süpürme kadar değil. paspaslıyor işte.

hasılı, beğenemeyenler biraz Masumlar Apartmanı Safiye tiplemeler olabilir. Ya da robot halıyı silkelesin, şöyle bir tozunu da alsın istemişlerdir. uzun yazdım ama, bu harikulade şirin şeyi herkes bilsin istiyorum. bi de, başka markaları incelemiştim, onların sensörleri iyi değil, o yüzden Xiaomi tercih ettim.
  • lovemyself  (04.12.20 00:32:38) 
Bizde de roborock s5 max var.

Valla bizce gayet işe yarıyor. Hatta haftada 1 -2 kere filtresini toz tankını falan değiştirirken hayret ediyoruz ne kadar toz topladığına.

Bu arada bizim de banyo tuvaletin girişinde var eşik 2 santim falan. Tuvaletinkinden kendi atliyordu, banyodaki den atlayamiyordu ben her ihtimale karşın ufak bir rampa yaptım geçici çözüm olarak kirada oturduğumuz için. Şimdi kendi kendine takılıyor. Biz suyunu doldurup makineyi temizliyoruz sadece.
  • seksli harf  (04.12.20 01:39:22) 
robot supurge'yi alip da ovmeyen insan gormedim.


  • baldur2  (04.12.20 01:41:34) 
O modeli kullanıyorum. Günde bir saatimı supurgeye harcamadigim için gayet güzel


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (04.12.20 01:59:20) 
Roborock S5 kullanıyorum ben de. Ben "ödediğime en çok değer ürün budur hayatımda" diyen tayfadayım. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ben de. Evde 2 kedim var. Robot yokken (tek kedim vardı o zaman) Yerde mutlaka kedi tüyü olurdu özellikle yaz dönemi. Çalıştığım için her gün süpürmem imkansız. Hafta sonuna kadar da mutlaka yerlerde, duvar diplerinde kedi tüyü olurdu çok fazla. Şu an hiç yok.

Süpürgeyi tek sefer çalıştırdığında çıkan kire toza inanamazsın zaten. Çok iyi temizliyor. En sevdiğim yanı ise yatağın ve salondaki kanepenin altını temizleyebilmesi. Normal süpürge ile oralar çok zor oluyor. Kediler de altlara girmeyi çok sevdiği için toz nedeniyle kirlenirdi. Şimdi öyle bir dert de yok. Pırıl pırıl oluyor.

Bende çok fazla halı olduğu için mop özelliğini nadiren kullanıyorum ama ona rağmen gayet temiz ev. Evli çift arkadaşım bana geldiğinde kadın olan "senin evin ne kadar temiz böyle" demişti :)
  • himmet dayi  (04.12.20 09:03:11) 
Aynı model bende de mevcut.
* Süpürgesi fena değil ama bazı ince şeyleri bazen bıraktığı oluyor (susam gibi).
* Sürekli şarjda kalması gerekiyor, eğer şarjda durmazsa bataryası bir çabucak boşalıyor, temizlik gerektiğinde öyle kalıyorsunuz.
* Süpürmesi tabii ki bizim süpürmemize nazaran daha uzun sürüyor. Arkada çalışsın kendi kendine derseniz tamam. Biz bazen pratik ve hızlı olmak adına kendimiz süpürüyoruz.
* Alan sınırlandırmaları getirerek belirli yerleri süpürtmesini sağlayabiliyorsunuz.
* Mop özelliğini hiç kullanmadım, kronik su kaçırma problemi var diyorlar. Bilemedim.
* 1-1,5 cm lik halılara çıkabiliyor. banyo eşiğimiz de salondan 1,5cm kadar yüksek. Sorunsuz çıkıyor.

Yani bir (bkz: irona) değil ama idare eder bir ürün.
  • vampir akrep  (04.12.20 09:08:50) 
xiaomi'nin en basit ve ucuz süpürüp silen modeline sahibiz. (düşük modeller en farklı özelliği batarya ve toz haznesi kapasitesi. ev küçükse tek şarjda sorun olmuyor.) bence tek eksiği kendi toz haznesini boşaltıp temizlememesi:) (evet duvar dipleri ve şarj istasyonuna çok yakın kısımlarını çok iyi temizleyemiyor)

m-pt.gearbest.com şurada çart halinde modellere göre engellerin bir karşılaştırması var. genelde almak istediğin modelin özelliklerinde bu bilgiler olur.
  • emininsel  (04.12.20 10:36:35 ~ 10:37:33) 
Akıllı telefonun ev hali, olmazsa olmaz


  • kleider  (04.12.20 13:08:26) 
sanırım bulaşık makinesinin 25-30 yıl önceki durumu gibi. o zaman da "iki kişinin bulaşığından ne olacak, iki tabak iki çatal elde yıkayıveririz, bunun için makine mi alınır" diyen herkesin evinde, tek kişi bile olsa bulaşık makinesi var.

bizde henüz yok mesela. hala "sadece süpürge tutmak için ne gerek var, 15 dakikada süpürgeyi çıkarıp süpürüyoruz" diyorum. hala da gereksiz görüyorum ama alıp koysam büyük ihtimalle "ulan ne büyük rahatlıkmış" diyeceğim.
  • kibritsuyu  (04.12.20 13:13:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.