[]

Erkek öğretmenler daha mı çok seviliyor?

18-19 yaşlarında bir grup kız öğrenciyle iletişim halindeyim. Bu kız öğrencilerin yakın zamanda hocaları değişti ve erkek öğretmenleri gidip yerine bir kadın öğretmen geldi. İşte aralarında erkek öğretmenlerin daha iyi olduğu, kadın öğretmenlerin biraz gergin, daha disiplinli olduğu konuşuluyordu. Haliyle kadın öğretmen daha az tercih edilesi, üzülüyorlarlar şimdi (:

Lise-erken üniversite dönemlerim geride kaldı ama ben de böyle muhabbetlere maruz kaldığımı ya da kendim dile getirdiğimi hatırlıyorum.

Erkek öğretmenlerin tercih edilir olması durumu genele vurarak ne söylersiniz?(genele asla vuracağız da...) Erkek öğrenciler de erkek öğretmenlerini daha mı çok seviyordu? Yoksa bu kız öğrencilere has bir şey mi?

Bu arada ben kadın öğretmenlerin daha merhametli daha şefkatli olduklarını gözlemliyorum ama disiplin noktasında biraz daha uğraşıyorlar sanki.

 
Kadın öğretmenler genel olarak otorite sağlamak için daha çok çabalamak zorunda kalıyorlar. Erkek öğretmenin sözünü kendiğilinden dinleyen öğrenci, kadın öğretmende bir zayıflık sezerse üstüne daha çok gidiyor. (Bunu ta ataerkilliğe ve erkek otoritesine bağlarız, çok uzun mesele, üşenirim.)

Sonuç olarak kadın öğretmen, erkek meslektaşıyla aynı saygıyı görmek için daha çok çabalamak ve daha otoriter davranmak zorunda kalıyor/hissediyor bence.
  • kobuzchu kiz  (03.12.20 22:19:30) 
Erkek öğretmenden daha çok çekiniyor küçük yaş grubu. Evdeki baba ve anne figürüden öğrendikleri bir şema. Lise ve üzerine gelirsek, evet erkek öğretmen daha çok sevilir. Özellikle genç veya yakışıklıysa. Kendimden biliyorum.


  • ruhen hastayim ben  (03.12.20 22:22:11) 
simdi dusundum, aklimda kalan 5 tane ogretmen varsa bunlardan sadece biri kadin, digerleri erkek. Sikintili tabir edebilecegim hocalari dusununce ezici cogunlugu kadin malesef.

Benim gordugum kadin hocalarda bu isi mecburiyetten yapma psikolojisi vardi. Yani ogretmenlik yapmak istemiyorlardi ama iste tatili bol, maasi sabit falan diye egitime girdik kafasi vardi. Hatta bir tane vatandaslik hocasi vardi hatun bunu kabul etmisti, meslegimi sevmiyorum mecbur kaldim, doktor olmak istiyordum ama kazanamadim demisti, dersleri tabiiki berbat geciyordu.

bir de disiplini saglamak icin gereksiz bir sertlik durumu da var tabii..
  • cooperr  (03.12.20 22:26:54) 
Hayatım boyunca hiçbir kadın hocanın dersi anlamadım, iyi de anlaşamadım. Okul hocalarım kötüydü ama dershanedeki erkek hocalarım çok iyi ders anlatırdı. İş hayatında da onu fark ettim, erkek amirlerle daha iyi çalışıyorum. Zaten bu okul ve iş hayatında kadın hocaların erkek öğrencilerle anlaştığını da fark ettim. Yaşasın karma eğitim.


  • Hallegadola  (03.12.20 22:32:54) 
Valla bana niyeyse her genelleme gibi bu da yanlış geliyor. Bende o yaşlarda böyle bir şey yoktu. Lisede en sevdiğim 2 hoca vardı. Matematikçi ve biyolojici. Matematikçi erkek, biyolojici kadındı. Hocalarla anlasmamda ya da birini daha fazla sevmemde cinsiyetleri hiç belirleyici olmadi. Bendeki durum böyleydi en azından:/


  • Amaranta ursula  (03.12.20 22:42:14) 
Kadın hocalarımı da severdim. Aklımda kötü kalan kadın hoca yok. Tersine erkek hocalardan pek tutmadığım bir iki tane vardı.


  • firez  (03.12.20 22:42:46) 
Disiplinsiz hocaları sevmiyodum ben. Erkek hocalarda da daha çok vardı bu disiplinsiz olma eğilimi. O yüzden kadın hocalar genelde daha iyi kalmış aklımda. He ama zaten benim 12 yıllık okul, 9 yıllık dershane hayatımda sevmediğim toplam 3 hoca ya var ya yoktur. Tam bi teacher's pet, inek öğrenciydim. O yüzden sayılır mıyım çok bilmiyorum sdhhds


  • nundu  (04.12.20 00:48:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.