[]

Aracımda saçma bir sorun var...

Ford Mondeo (2008, mk4 kasa) aracımda bir süre önce şöyle bir sorun ortaya çıkmıştı; aracın vitesini değiştirdiğimde (araç otomatik, yani P'den D'ye alırken) araba bagaj kapağını açıyordu. :) Her arabaya binip çalıştırıp, d'ye alınca bagaj açılıyordu, aracı d'de bekletirken biri gidip bagajı kapatırsa sorun olmuyordu. Bir süre sonra bu sorun yerini başka bir soruna bıraktı; bu kez vites değişimi ile hiç ilgisi olmadan, aracın farları yaniyorken bagaj açık uyarısı alıyorum sürekli ama bagaj açılmıyor, sadece uyarısı var. Farlar kapalı iken uyarı yok, sadece farlar açıkken oluyor. Bir de bagaj kapağı anahtarla otomatik yaklaşınca açılmıyor artık, hatta anahtardan basınca da açılmıyor bazen, canı ne zaman isterse. Genelde aracın motorunu durdurup, araçtan inip kumandadaki bagaj açma tuşuna 2 kez peşpeşe basarsam açılıyor. :)

Böyle saçma bir sorun ahali, servis 1 ay sonraya randevu verdi (ingiltere'deyim), o yüzden tek başıma kaldım, nasıl cozebilecegime dair yardım edebilecek olan veya sadece tahmin yürütebilecek olan dahi varsa çok sevinirim.


 
Kişisel tahminim fiziksel bir sorun olma ihtimali çok düşük. Aracın beyni gidiyor bence. El freninin altına doğru sıvı falan döküldü mü? Beyin orada oluyor bazı arabalarda.
Bilgisayara bağlasınlar bakalım belki bir şey görünür orada.
Beyne reset attırın, düzelmezse beyin değişecek derim. O da muhtemelen pahalıdır, satmak iyi bir seçenek gibi görünüyor :)
  • The_Lollok  (03.12.20 20:30:27 ~ 20:32:34) 
R vitesi P ile D arasında mı? geçiş yaparken bişeyler mi oluyo acaba?


  • sttc  (03.12.20 20:54:35) 
Switch' De sıkıntı olabilir, anahtarda sıkıntı olabilir, bagaj kitinde sıkıntı olabilir.


  • komando kani var bende  (03.12.20 21:24:35) 
Muhtemen arıza beyin olarak tabir edilen yerde. Referansla iyi bir beyinci bulun. Kontrol edilsin. Kesinlikle rastgele bir yere gitmeyin. Hem bozarlar hem de sıfır almak zorunda kalırsınız


  • fikox  (03.12.20 21:39:06) 
elektrik sikintisi kesin, bir yerde duz kontak var. Kablolar kesilmis olabilir, ya da su girmistir paslanma falan olabilir.

Ingilteredeyim diyorsun, cozmesi sana pahaliya patlayabilir..
  • cooperr  (03.12.20 22:02:32) 
Elektrik sıkıntısı, önce elektrikçiye gidin. Onlar zaten hata kodu veriyorsa oradan beyne dair de yorum yapabilirç


  • piotr  (04.12.20 09:29:31) 
Bagaj sivici ve kabloları ile parklar, geri vites lambası vs arasında bir sorun var. Ya su girdi ya başka bir sebepten bir ark vs oluştu şase yaptırıyor.

P'den D'ye alırken arada geri vites müşürüne dokunduğu için geri vites lambalarından sinyal alıp bagajı açıyordur.

Aynı şekilde farlar, yani parklar yandığında tekrar tetiklenip işlem yapıyodur.

Arka stopların fişlerini söküp bi gözlemleyin, hatta fişler sökük halde stopları takmadan bu arızalar tekrarlanıyor mu test edin.

Sağ sol stopları ayrı ayrı sökerek test edin, arıza oralarda bir yerlerde.
  • John Bloor  (04.12.20 12:03:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.