[]

En İyi Magnezyum Desteği?

Selam

eksisozluk.com

Bu yazı çok ufkumu açtı, magnezyum desteğine ihtiyacım var fakat bana önerebileceğiniz en iyi markalar var mı, yerlisi daha makbule geçer, orzax çok iyi bir marka diye biliyorum mesela ama bu 4 formu da edinmek istiyorum. Önerileriniz var mı?

 
ben her gun bi tane magnezinc aliyodum. 25 tl fiyati eczanede satiliyor.

icerdigi bileşiğin biyoyararlanimi dusuk diyolar ama o zaman neden daha fazla magnezyum icermiyor merak ediyorum.
  • lata  (03.12.20 18:08:46) 
yeteri kadar düzgün beslenildiğinde emilim problemi de yoksa takviyeye niye gerek olsun ben de orasını pek anlayamıyorum. 28 gram kabak çekirdeğinde(çiğ) yaklaşık 156mg magnezyum var. önerilen günlük doz yetişkinler için 400mg civarında.

bunun yanında yeşil yapraklı bitkilerin çoğunda var.

endüstrinin oluşturduğu şöyle bir algı var, yetersiz besleniyorsunuz ve takviye almalısınız. böyle bir şey yok. türk mutfağı yeteri kadar zengin ve besin değeri yüksek.

magnezyum için bir kaynak: ods.od.nih.gov

ha illa alalım istiyorsanız orzax'ın magnimore'u var ama çok pahalı. gerekli mi? tartışılır.
  • kobretti  (03.12.20 18:14:53) 
38 yaşındayım ve yukarıya bıraktığım yazıda bahsedilen her şeyi yaşadım. Annem ve babam ilk bebekliklerinden itibaren çok yetersiz beslenmiş -hatta annem ağır kansızlıkla ölümden yırtmış- insanlar olarak bizim beslenmemizde de bazı şeylerin eksik kaldığını yaşadıklarımdan anlıyorum. En azından deneyeceğim, nasılsa 1 kutu da tükenecek çünkü, bırakması kolay.

Magnezinc'in formu magnezyum oksit denen en az yararlanımlı olan. Yeni korona tedavisinden çıktım ve hareketsizlikten bacaklarıma bıçaklar saplanıyor, magnezinc bile iyi geldiyse hayli sıkıntım var demektir diye düşündüm.

Teşekkürler...
  • 1bir1bir1  (03.12.20 18:31:51) 
şunu kullanıyorum memnunum

venatura.com.tr
  • orpheus  (03.12.20 18:34:46) 
@kobretti

Magnimore şu an internet sitesinde yok, sanırım bahsettiğin ürünün en yakını extramag.
  • 1bir1bir1  (03.12.20 18:50:43) 
Tam olarak istediğiniz cevap olmayacak belki... Ben Kızılay-Erzincan (Bir de AfyonKarahisar var o değil) maden suyu ile magnezyumu alıyorum. Litresinde 317mg var, çok yüksek. Magnezyumun hangi türü bilmiyorum. Benim kabızlık sorunum oluyordu, mg dışkılamayı kolaylaştırdığını öğrendiğimden beri bu şekilde mg alıyorum ve memnunnum. Diğer maden sularında mg oranı düşük ve onlardan içince etkisi olmuyor ve yine kabızlık çekiyorum...


  • malheiros  (03.12.20 20:04:29) 
@1bir1bir1

hepsiburada veya besin desteği satan başka sitelerde vardı sanırım. satıcının yorumlarına bakarak alternatif bulabilirsin gibi.
  • kobretti  (03.12.20 20:08:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.