[]

Covid aşısı yaptırmayacak tayfa hakkında

Selamlar,

Sağda solda görüyorum ama bugün ilk defa yakın bir çalışma arkadaşım da aşıyı yaptırmayacağını söyledi. çok vakit olmadığı için soramadım ama gerçekten merak ediyorum neden böyle düşünüyorlar? birde kovid olup ilaç kullanmayan tayfa vardı, ileride karaciğerim iflas edeceğine öleyim daha iyi kafası mı bu kafa.


 
iş yerlerinde mecbur tutulursa ne olacak uzun vadede? te allam yaa..
yani ben cidden işe girişlerde istenen akciğer filmi, sağlık raporu vs gibi zorunlu olabileceğini düşünüyorum covid aşısı belgesinin. akciğer filmi, solunumla ilgili raporlarda da benzer mantık var.

kısır olacaklarını(!) falan düşünüyorlar sanırım, çok kıymetli genleri aktarılamayacak falan.. hahaha burunları aksa modern tıbba koşarlar ama..

**aşı olmasalar da ölmeden kurtulacaklarını düşünüyorlar, hastanelik olunca da ilaç almadan iyileşeceklerine inanıyorlar. "inanç" meselesi herhalde.
  • jimjim  (03.12.20 17:35:27 ~ 17:44:41) 
çoğu kişi Çin aşısı Coronavac'a güvenmiyor. Fakat aslında bunu yapan şirketin daha önce aşıları var ve bu üretilen aşı da eski usül aşı. Fikir olarak en güvenlisi (ama belki de az koruyanı) bu gibi geliyor. Ama faz 3 çalışmaları ve sonuçları belli değil, o yüzden güvenmiyor insanlar.

Batı aşılarına güvenenler var ama o dünyada ilk kez denenecek m-rna aşısı. Asıl onun yan etkisi bilmemnesi var mı belli değil. Ama en azından orada daha fazla denetim ve kötü bir durumda hesap soracak hukuk olduğunu düşünüyor insanlar.

İki aşıyı da istemeyenler, "çok kısa sürede bulundu normalde 5-10 yıl sürerdi bu araştırmalar" diyor. Doğru da aslında ama çaresiz durumlarda büyük önlemler almak büyük atılımlar yapmak gerekiyor. Belki de m-rna aşılarının işe yaradığı dünya çapında görülecek ve bu olay kanser aşısı vb. şeyleri hızlandıracak.

Şu an zaten istesek de yaptıramayız. Önce yaşlılar, doktorlar, sonra genç olup kronik hastalığı olanlar vs. derken 5 tane maske gönderemeyen devletin aşıyı planlayabileceğine inancım sıfır benim. Alıp yaptırma şeklinde olabilirse onda da karaborsa olmaması için bi üst limit falan gelmeli. Bakalım.
  • nhk ni youkosu  (03.12.20 17:55:58 ~ 17:58:49) 
Biontech ya da moderna aşısı olsa ben büyük ihtimalle yaptırırım ancak denemeleri Kuzey Kore ve Endonezya gibi ülkelerde yapılmış olan, henüz sonuçları çoğu kuruma göre güvenilir olmayan bir aşıyı yaptırmayı en azından ilk etapta düşünmüyorum.


  • but that was just a dream  (03.12.20 18:17:18) 
Aşının ve/veya üreten firmaların güvenilirliğini bilemeyeceğim de süreyle ilgili olsa gerek. Çünkü virüs ilk meydana çıktığı zamanlardan "aşı için en az 2 yıl gerekli" içerikli röportaj ve açıklamalari okudugumu /dinledigimi hatırlıyorum.


  • encokbenisevinnolur  (03.12.20 18:39:42) 
Ama zaten Cin asisi 3. fazi gecmedi ki henuz, 3. fazi gecsin basari orani yuzde bilmem kac diye aciklasin Pfizer, Moderna gibi, ab, us onay versin sonrasinda insanlar gonul rahatligiyla olur tabi. youtu.be


  • neverletyougodown  (03.12.20 18:44:01) 
Mesela anlayamadığım şey de şu, Biontech ya da moderna ya güvenmenizin nedeni nedir, Çin'e güvenmemenizin nedeni çn olması mı . Sonuçta bize hangi haber verilirse ona inanıyoruz teknik bir birikimimiz yok ( genelden bahsediyorum). Biontech ya da moderna güvensiz denseydi ona güvenmeyecektik o zaman bu mantıkla. Birde çin sanki çok dandik bir ülkeymiş gibi yaklaşıyoruz sanki bana esas komik olan bu :)


  • paramolacak  (03.12.20 18:45:47) 
herkesin aşı olmasına da, "aşının nano çip olduğu" gibi teorilere inanan (!) insanlar gibi kolay bi hedef seçip o güruhu eleştirerek haklı çıkmaya da gerek yok.

This study found that the vaccine has to have an efficacy of at least 70% to prevent an epidemic and of at least 80% to largely extinguish an epidemic without any other measures (e.g., social distancing).
  • owaki  (03.12.20 18:46:32 ~ 18:48:00) 
@paramolacak Cin'in teknolojisine guvenmemek degil mesele diktatorluk orasi, insan hayati degersiz. Atiyorum Deneklerden 10 tanesi yan etkiler yuzunden sakat kalsa, olse bunu disari sizdiracaklarina inaniyor musun sen? Adamlar kovidi, sarsi saklamaya calistilar kac gun sonra haber verdiler dunyaya. Aynisi Pfizer'da, Moderna'da olsun bak ne oluyor tum dunya calkalanir medyada carsaf carsaf izleriz, Modernanin, Pfizer hisseleri cakilir itibar kaybi istifalar girla gider


  • neverletyougodown  (03.12.20 18:53:46 ~ 18:54:14) 
@neverletyougodow ben tüm Ülkere eşit oranda güvenmediğim için hepsine eşit oranda yaklaşıyorum, birde bu iş para işi o nedenle çin bu kadar çok para kazanacağı bir alan bulmuşken kötü ürün çıkarmaz


  • paramolacak  (03.12.20 18:59:13) 
Aşı karşıtı değilim, komplo teorilerine de inanmıyorum, ama şu süreci gördükten sonra söylenen her şeye nasıl bu kadar kolay ikna oluyorsunuz aklım almıyor.

Pandemi başladığında WHO "maske takmayın" diyordu, şu an maske takmak zorunlu, WHO da "1 yetmez, 5 kat maske giyin" diye bağırıp duruyor. Birileri en başta belli ki yanlış bir şey yapmış. Bununla ilgili bir özür dilenmedi, WHO başkanı istifa etmedi, hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorlar.

Amerikan medyası "Çin süreci çok iyi idare ediyor, verdikleri tüm rakamlara güveniyoruz, ama Trump çok kötü, burada 300 milyon insan öldü" diye haberler yapıyordu. Trump gitti, şimdi "Çin bizi kandırmış, doğru rakam vermemişler:(" haberleri yapmaya başladı.

Soru şu: Bunlara nasıl güveneceksin? Şu noktada medya "herkes aşı olmalı" dese bile ben güvenmem, güvenebilene de şaşırırım. Medya "yeni aşının koruyuculuk oranı %100 ve çok güvenli" dese ve gerçekte %1 koruyuculuk oranıyla gereksiz yere seni hasta ediyor falan çıksa hiç şaşırmam.

Kaldı ki risk grubunda değilim, belki covid geçirdim bile, bilmiyorum. Kendini korumak isteyen olsun tabi, ama benim zaten ihtiyacım yok. Aradan bi kaç yıl geçer, neyin ne olduğu belli olur, sonra da ihtiyacım olursa olurum belki.
  • plutongezegendegilmi  (03.12.20 19:06:15) 
Pfizer ve diğer ilaç şirketlerinin, milyar dolarlık yemler ile ışık hızında iyasaya sürdükleri bu asılara hiç mi hiç guvenmiyorum. Risk grubunda değilim. Birisi zorla hapis cezası ile asi oldurmazsa olmaya niyetim yok. Avusturyada Moleküler biyoloji doktora öğrencisiyim. Akademide sırf yayın için dönen alavere dalavereleri bildiğimden, hele işin ucunda milyar dolarlar olunca kesinlikle güvenim sıfır.


  • JohnOakley  (03.12.20 19:27:59) 
Çin dandik bir ülke. Olayların bu noktaya gelmesinden yüksek payı olan, demokratk olmayan, şeffaflığın olmadığı, para kazanmak için her şeyi yapabilecek bir ülke. Bundan ötürü güven vermiyor. Ha diğerleri niye güven veriyor? Who ve Birçok ülke onaylayacak gibi duruyor. Us, uk, almanya gibi ülkeler onaylayıp vatandaşlarına uygulatıyorlarsa bu güvenilirlik için önemli bir referans olur benim için.


  • but that was just a dream  (03.12.20 20:00:15) 
cin veya sputnik yaptirmayacagim.
sadece alisverise gidiyorum, is yerinde odamda tek basinayim.
sonuclarini görene kadar biontechin asisini da yaptirmayacagim.
  • wishmaythşngs  (03.12.20 20:12:14) 
Komplo teorisi falan olaylarına inanmıyorum. Çin'e ve Rusyaya hiç bir şekilde güvenmiyorum. Avrupa aşısının bilimsel bütün aşamaları pubmed'te falan vardır arasam şu an. Diğer aşılarla herhangi bir bilgiye ulaşmak bile imkansıza yakın.

Kısaca

Hiç bir aşıyı yaptırmayı düşünmüyorum. Kişisel bir tercih. 2 sene sonra belki düşünürüm aşı olmayı.

Bu güven meselesi. Aşıda cip varmış falan olaylarına zaten inanmıyorum. İzlemeleri için cipe gerek yok. Telefondaki her bir boku görebiliyor adamlar, açık açık ses dinliyorlar. Çiple hiç bir sorunum yok yani. Zaten takılı hepimizde.
  • westblack  (03.12.20 20:19:13) 
Bana sallamadan cevap veren arkadaşlara teşekkür, diğerlerine de covid ile mutlu bir hayat diliyorum.


  • paramolacak  (03.12.20 20:44:08 ~ 20:48:20) 
kendi adıma.. igne korkusu. cip falan sacmaliklarina inanmiyorum tabi. hap olsa alabilirdim. ama kimse bana o lanet seyi batiramaz.


  • unabomber  (03.12.20 20:47:31) 
Risk grubunda değilim. Zaten hastalık yokmuş gibi yaşıyorum hala enfekte falan da olmadım. Ben şimdi neden riske girip aşı olayım? Şirketim zorunlu tutarsa neyse de kendim gönüllü olarak aşı olmam. Grip diye bir hastalık var onun da hiç aşısını olmadım ve grip de olmuyorum. Bu da benim için farklı değil. Çevremde de gördüm enfekte olanlara bir şey olduğu yok. Abartı gibi geliyor.


  • catch the arrow  (03.12.20 21:16:05) 
- "Avrupa aşısının bilimsel bütün aşamaları pubmed'te falan vardır arasam şu an."
Hayir yok. Birincisi, yayinlanmadi. Ikincisi, cesitli proseslerden sonra icinize girecek seyin yayinlanan yazilarin tarif ettigi ile ayni sey oldugunu aslinda bilmiyor olacaksiniz.

  • dunal  (03.12.20 21:55:44) 
  • freedonia  (04.12.20 12:05:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.