sağdaki kodlamanın şaşırtma amaçlı konduğunu düşünüyorum. hiçbir mantığı yok. 6-5-4-3 harfli hayvanlar şeklinde gittiğine göre tek 2 harfli hayvan olan at diyorum. it de var ama o argo sayılır.
0
sir gawain
(03.12.20)
Yandaki kodlamaların bir anlamı var.Sallayarak 2,3,4,5,6 harfli diye cevap bulunmaz.
0
🌸Euler1123
(03.12.20)
ceylan mı o?
0
habarbey
(03.12.20)
Nasıl buldunuz ceylanı?
0
🌸Euler1123
(03.12.20)
kelime başından itibaren ardışık harflere eşit mesafedeki ortasındaki harfi, olmayınca ortadaki ikisini beraber yazıyor gibi gibi.
0
habarbey
(03.12.20)
Ceylan
0
Kahir ekseriyet
(03.12.20)
Bir kuralı anlamadım yine de tam kuralı verirseniz memnun olurum.
0
Kahir ekseriyet
(03.12.20)
zürafa - vy şt ç ç z'den ü'ye gidene kadar vy üzerinden geçiyoruz. ü'den r'ye gidene kadar geçtiğimiz harflerin orta ikisi şt. a'dan f'ye giderken geçtiğimiz harflerin ortası ç. iki kere bu yolu geçtiğimiz için iki tane ç var.
köpek - mn öp j h k'den ö'ye giderken geçtiğimiz harflerin orta ikisi mn. öp aynı. p'den e'ye gidene kadar geçtiğimiz harflerin ortası j. e'den k'ye gidene kadar geçtiğimiz harflerin ortası h.
kedi - h de gğ k'den e'ye gidene kadar geçtiğimiz harflerin ortası h. ed aynı. d'den i'ye giderken geçtiğimiz harflerin orta ikisi gğ
kaz - fg l k'den a'ya giderken geçtiğimiz harflerin orta ikisi fg. a'dan z'ye giderken geçtiğimiz harflerin ortası l.
? - çd n rs g ğ ceylan olursa ce arasında çd var. ey arasındaki ortadaki harf n. yl arasında ortadaki iki harf rs. al arasındaki ortadaki harf g. an arasındaki ortadaki harf ğ.
0
nickini degistiren yazar
(03.12.20)
bu soruda bizim oğlan da s.çtı, at dedik en son mantığını çözemeyince :))
0
cowboy
(03.12.20)
Soru yanlis gibi geliyor bana. Hayvanlarin bir harfinden sonrakine en kisa yoldan giderken yolun ortasinadki harfi (ya da uzaklik tek haneli ise ortasindaki iki harfi alfabetik sirayla) almislar. Hatalar da su: 1) Kaz icin a'dan z'ye l yerine az almalari gerekirdi. Ya da cember olmayacakti. 2) Zurafa icin r'den a'ya gitmemisler.
Soru nereden bu arada?
0
dunal
(03.12.20)
@dunal
Türk Zeka Vakfının okullar arası zeka oyunları şampiyonası sınavından ve bu soru ilkokul 4. sınıf öğrencilerine sorulan bir soru. bundan daha kazık olanlar da vardı sorularda.
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler
basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.