[]

relocation package

selamlar,

yurtdışında bir şirkette şirket içi transferle başka bir ülkeye taşıyacağım, maaş konusunda anlaştık.

açık bir relocation paketi politikası yok, ihtiyaca göre cevap veriyorlar. mesela oturum ve sosyal güvenlik numaraları gibi çalışmalar için başka bir şirketle iletişe geçtim, benim şirket bu masrafı ödeyeceğini söyledi.

relocation paketinde neler olabilir, böyle tek tek sormaktansa şirkete önereceğim. mesela 1 aylık otel veya airbnb masrafı gibi..

yarı-ingilizce için kusura bakmayın relocationın tam türkçe karşılığını bulamadım.,

 
relocation için taşınma masrafları diyebiliriz. maaşta anlaştıysanız bence "relocation" için size neler lazım olacak, önünüze neler çıkacak , listeleyin gönderin. bunlarla sınırlı kalmamak kaydıyla en az bunlar lazım diyin


  • co2s2  (03.12.20 13:12:50) 
kendimden ornek vereyim, sirket tasinma paketi ve evrak masrafi vermisti,

tasinma icin yaklasik 10 bin dolar gibi bir ucret almistim, ilk ayin maasini calistiktan sonra alacaginiz icin buna aslinda ilk ay barinma da dahil oluyor. sirketin anlasmali indirimli otelleri vardir mutlaka sorun.

bazi sirletler, esya parasi verir bazilari vermez, siz soracaksiniz. sorun cekinmeyin

evrak paketi ise gidilen ulkenin tum evrak islerinin sirket tarafindan karsilanmasini kapsiyordu, turkiyede yapilan ceviri ve apostil islemlerini kendi cebimden yaptirmistim.
  • cairo  (03.12.20 15:14:57) 
normalde iş gezilerimde uçak biletlerimi ve kalacak yerimi ayarlıyorlardı. bu sefer bu konularda da sorun çıkarmayacaklarımı düşünüyorum. uçak biletimi ve 1 aylık airbnb masrafım karşılanır muhtemelen.

şöyle bir şey yaptılar bana, nisan ayında taşınıyorum.
normalde maaşım 5bin diyelim ve zam sonrası 5500 olacakken bana 3 aylık için 7500 zam yaptılar. gittiğim yerde de 10bin'e anlaşmıştım zaten. acaba bu gözle görülür zammı gitmeden önce destek amaçlı mı yaptılar. hiç sormak aklıma gelmedi neden gitmeden önce bu kadar zam yaptınız diye.

buna ek olarak şimdi oturum işlemleri var, onlar için danışman bir firmayla anlaştılar, bana yardımcı oluyor .

ben işe girip türkiyeden giderken relocation yoktu, sadece 3 günlük airbnb tutmuşlardı (ama bu benim hatamdı, relocation istemedim - o zaman sadece gitmek istiyordum, o heyecanla aklıma bile gelmedi.) o zaman sıradan bir çalışandım, şimdi şirkette manager pozisyonunda çalışıyorum, IKya şimdi sordum. eğer aklında ne gibi paket var derse, yazdıklarınızı baz alacağım.

teşekkür ederim
  • facebook  (03.12.20 20:08:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.