[]

Telefon bagimlisi çocuk

13 yaşında telefon bagimlisi kız çocuğunun elinden telefonu almak dogru mu?
Yanlış arkadaşlıklar kurmuş ve 7-24 görüntülü olarak onlarla görüşüyor.
Yanlıştan kastım temiz düzgün çocuklar değil aşırı bir durum yok.
Bir de bu yaşlarda sevgili olayları var doğru mu bu yaşlarda olması
nasıl yaklaşılmalı ?

 
Dogruyla yanlisi 13 yasinda asagi yukari ayirdedemiyorsa muhtemelen duzgun yetistirilememistir (bu bir suclama degil, kimi aile gecim derdindeyken cocukla ilgilenemiyor vs.) Telefonu elinden almak, kisitlamalar koymak kisa vadede etkili, uzun vadede problemi buyuten eylemler. Cocugu yalan soyleme ustasi yapar, pek cok seyi is isten gectikten sonra ogrenirsiniz. Genel olarak zor bir durum tabii. Kendini kabul edilmis gordugu bir sosyal grup var, ve bu grup yanlis kisiler diyorsaniz, kendini baska ve daha duzgun bir yere ait hissetmesine vesile olmak gerekiyor. Zaman, emek isteyen bir is. Kendine rol modeli olarak gorebilecegi duzgun bir kisi / kisiler gerekiyor, ama "al sana bu rol modeli" diyerek olmaz, kendi gorup inanmasi gerekiyor vs. Buradan ne desek bos aslinda oturup dinlemek gerek kendisini. Bu duzelme asla "benim dedigimi yapacaksin yoksa ceza!" diyerek olmuyor, oluyormus gibi gozukuyor gecici olarak ama daha kotu sonuclari oluyor. Bir sekilde kendi inanarak degismesi lazim, o inanca vesile olmak lazim. Yonlendirme sozune itimad edecegi birinden, inanma ve degisme zamanla ondan gelmeli.


  • robokot  (03.12.20 00:40:45 ~ 00:45:25) 
Arkadaş çevresi önemli bence. Hem de bu yaşlarda.


  • black mamba  (03.12.20 00:42:25) 
13 yaşındaki bir çocuğu yasaklamak mı? Yasaklarla nereye varılmış ki. Bir uzman yardımı almanızı öneririm, yalnız çocuğun değil, sizin nasıl bir yaklaşım izlemeniz gerektiğine dair. Durumu öncesiyle değerlendirir. Pandemi döneminde pek çok uzman online randevu veriyor.


  • ecece  (03.12.20 01:15:20) 
Çocukluğun hangi dönemi olursa olsun ceza vermek etkili bir yöntem değildir ve fayda sağlamaz. Ergenliğe giriş döneminde olan bir çocuk için aile tarafından yapılan her müdahale çocuğa muhtemelen yanlış gelecektir çünkü bu dönemde mantıklı karar veremezler ve artık çocuk üzerinde aile değil de akranlar etkilidir. Bu durumda tavsiyem karşılıklı olarak sağlıklı bir iletişim kurulabiliyor ise çocuğu suçlamadan yaptığı şeylerin ona verebileceği zararlardan bahsedilmeli ve doğru olanı kendisinin tercih etmesi sağlanmalı ayrıca ilgi alanına göre yönlendirmeler de yapılabilir sevdiği bir şeyle meşgul olması teşvik edilebilir veya başarılı olduğu bir alanda daha da yüreklendirilerek ilgisinin tamamen oraya aktarılması sağlanabilir. Ama bunları direterek, emredici ifadeler kullanarak ve çocuğu suçlayarak yapmamak lazım yoksa iş inada binebilir.


  • obsesif kadin  (03.12.20 01:17:05) 
Bağımlılıkta, bağımlılık yapan şeyin aniden ortadan kaldırılması durumu kötü etkiliyor. bunun yerine kullanım zamanları yavaş yavaş azaltılıyor. Ben de uzman yardımı almanızı öneririm.


  • turkce konusan uzayli  (03.12.20 01:51:34) 
yasaklamak kesinlikle işe yaramaz diye düşünüyorum, veya başka sorunları tetikler. telefonda geçirdiği süreden daha cazip etkileşimler yaratmak lazım. profesyonel destek alınmalı tabii ama fikrim çocuğun seveceği spor, sanat vs dallarıyla tanışmasını sağlayıp, bu gruplardan arkadaş edinmesini sağlamalı. bol bol aktivite lazım yani:/ arkadaş çevresi zorla değil, zamanla organik bir şekilde değiştirilmeli.


  • akil kupuru  (03.12.20 12:44:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.