[]

Lastik değiştirilirken nerelere dikkat etmeli?

Kışlık lastik almaya gideceğim, işlemler yapılırken öncesinde, sırasında, sonrasında neye dikkat etmeliyim?

Değişim yapıldıktan sonra rot-balans ayarı vs nasıl anlarım?

ps: yeni sürücüyüm.

 
belki bir kac kurus pahali olabilir ama, kurumsal bayilerden satin al, saniye ya da mahalle kenarindaki lastikciiler yaptiklari isi sisirebilirler, yetkili bayilerde en azindan kitabina gore iscilik yaparlar

lassa, bridgestone, miichelin bayilerine git. sitelerinden en yakin yetkili bayiyi ogrenebilirsin. sonra kampanyalarini arastir, hangisi avantajliysa oradan satin alirsin. bai markalarin kendi web sitelerinde kampanyalar olabiliyor.

www.lastik.com.tr
  • exlibris  (02.12.20 19:41:26) 
aracın kılavuzunda önerilen ölçüde lastik alın. düzgün bir bayiden alırsanız zaten onlar aracın lastiklerine lazerli aynalı bir düzenek bağlayıp ayarlarını yaparlar. öncesinde lastikleri tek tek balans makinesine takip balansi da ayarlarlar. youtube’da videolar var, neye benzediğini görebilirsiniz.


  • orient blue  (02.12.20 19:42:36) 
Lastik degistirirken lastik basinc sensorunu kiran geri zekali lastikciler var. Oncesinde her ihtimale karsi uyarin.


  • battal gemalmaz  (02.12.20 19:45:38) 
Yetkili bayisinden nokian wr d4 almayı düşünüyorum bu arada.


  • hayaletimsi  (02.12.20 19:47:26) 
Adac tyre test e bakıp alırım.


  • Mistyimage  (02.12.20 20:23:02) 
Nokian ki$ icin cok iyi. Sizin zaten kalteli lastik secmekten fazla yapabileceginiz birsey yok. Lastik degistirmek de oyle zor bir hadise degil. Eli yuzu duzgun bir yere giderseniz sikintisiz hallederler.


  • cooperr  (02.12.20 20:34:34) 
rot ayarı sorun yoksa yapılmayan bir şey. balans her lastik değişiminde yapılır (lastik janta yeni takılıyorsa). bunu sormazlar bile, balans hep yapılır.

lastikçiler aracın önerilen basıncında şişirmez, hepsi kafasına göre 2.5 bar basar. isterseniz sürücü kapısı içindeki değerleri hatırlatın, önler xx bar veya psi, arkalar şu olsun, bitirdiğinizde buna göre basınç ayarlayın diyebilirsin.

balansta bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama lastikler takıldıktan sonra anayola çıkıp 100 e 120 ye kadar çıkıp sabit hızlarda direksiyonda titreme var mı bakabilrisiniz.
  • sttc  (02.12.20 21:30:22) 
en tehlikeli 2 sorun

- lastiğin yanlış yönde takılması, lastiğin dış yüzeyinde hareket yönü yazar kontrol edin.

- bijonları havalı anahtarla hayvan gibi sıkıp diş sıyırtmak. bunu kontrol edecek bir yol yok malesef.
  • orpheus  (03.12.20 00:01:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.