[]

LocalStorage'la ilgili

Selamlar,

<textarea id="note1"></textarea>

Bu basit html text area kısmında yazılan text'in sayfa yenilenince gitmemesi için javascript Local Storage kodunu nasıl yazıyoruz? 1-2 saattir video bakıyorum fakat kodu çalıştıramadım.

 
textAreaValue = document.getElementById("note1").value;
localStorage.setItem("note1Val", textAreaValue);

şeklinde setleyebilirsin. bunu yenilediginde çağırmak için de sayfa açılır açılmaz,
var note1Value = localStorage.getItem("note1Val");
document.getElementById("myTextarea").value= note1Value ;

fonksiyonunu çalıştırman gerekir.
  • ayin yazari  (01.12.20 23:32:23) 
Şöyle ufak bir not bırakayım, localStorage'ın yanısıra sessionStorage diye de bir olay var. Daha lightweight versiyonu, kullanıcı tab'ı kapatıp gidene kadar veriyi ram'de tutuyor. Aynı domain'de sayfayı yenilemeniz veya başka sayfaya gitmeniz (ya da restore session durumları) sessionStorage'ı yok etmez. localStorage ise diske kaydeder ve bilgisayarı kapatıp açsanız bile o veri orada durur.

Niye bahsediyorum? Sürekli bir şeyler yazıp geri getirecekseniz sessionStorage daha hızlı olur. Bir de localStorage'ı işiniz bitince özellikle silmeniz gerekir, sessionStorage'da böyle bi sorun yok, sayfa kapanınca veriler gider.
  • plutongezegendegilmi  (02.12.20 00:16:43) 
Tam session kulanın yazacaktım @plutongezegendegilmi yazmış.


  • ycaycayca  (02.12.20 09:35:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.