[]

Birlikte çalışan yazılımcı sorunsalı

Çok kısa sürede profesyonel tecrübesi olmayan (Git vs. bilmeyen) bir gruba iş yaptırmam gerekiyor. Ancak Covid sebebiyle fiziksel dosya paylaşım yolumuz baya sınırlı. Proje Unity3D üzerine yapılacak. Bu grubu ben nasıl projede dosyaları konusunda güncel tutarım? Git kadar sağlıklı olmasa da en hızlı nasıl çözerim bu olayı?




 
Bir dakikalık küçük bir video çekin git kullanımı üzerine, ona baka baka yapsınlar.

Bi de hafif utanç verici bir anı ama: kod yazmaya ilk başladığımda git falan bilmediğim için, bi arkadaşla projeyi dropbox üzerinden paylaşmıştık. Sync on save özelliği olduğu için dosyayı kaydediyordum, onun bilgisayarında otomatik olarak görünüyordu işte bi kaç dakika sonra. Böyle bir şey de deneyebilirsiniz tabi ama çok sağlıksız, özellikle unity üstünde nasıl çalışır, conflict yer misiniz, indexleme nasıl yürür vs. hiçbir fikrim yok.
  • plutongezegendegilmi  (01.12.20 20:23:02) 
Dediğiniz gibi ufak bir video çeksem daha rahat olacak en nihayetinde branchleri falan ben kontrol edersem tek yapmaları gereken push..


  • bir peynir kutusu kibrit  (01.12.20 20:56:33) 
Hatta .git dosyasinda birçok ayar oluyor. Projeyi kurarken sen ayarla her seyi ki karşı taraf ugrasmasin. Hatta remote bağlan kurulumlarını falan sen yap çık. Sonra da commit yapmayi ogret yeter. Balık yemeyi ogret yani. Balık tutmayı kendi öğrensin.


  • pass  (01.12.20 21:07:28) 
VCS kullanmamamis kadar amator bir ekiple profesyonel is yapman imkansiz gibi birsey. universitede bile VCS kullaniliyor. hadi bilmiyorlar diyelim, .git kullancaz acin ogrenin dersin ortalama seviye birisinin yarim gununu almamasi lazim temel komutlara asina olup kullanmasi. eger bu sureci gecemiyorlarsa yol yakinken ayrilmak daha mantikli. Butun IDE'lerde zaten VCS entegrasyonlari vardir, komut satiri kullanmalarina bile gerek yok.


  • crucio  (01.12.20 23:25:51 ~ 23:27:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.